Boekenplank:
Kies

Boeken van Sam Llewellyn

Meer over Sam Llewellyn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): De Navarone-boeken van Sam Llewellyn zijn vervolgen op de avonturenromans De kanonnen van Navarone en Commando Navarone. De wereldberoemde bestsellerauteur Alistair MacLean is de grondlegger van deze serie. Sam Llewellyn kreeg na MacLeans dood toestemming van de erven om de hoofdpersonen van de Navarone-thrillers nieuw leven in te blazen.

Website: Sam Llewellyn


Navarone

  1. De kanonnen van Navarone - The guns of Navarone
  2. Commando Navarone - Force 10 from Navarone
  3. De mannen van Navarone - Storm force from Navarone
  4. Dreiging van Navarone - Thunderbolt from Navarone

gedetailleerd overzicht

NavaroneDe kanonnen van Navarone
Op het eiland Kheros zitten twaalfhonderd man Britse troepen op evacuatie te wachten. Zij zullen sneuvelen of gevangen worden genomen, tenzij de grote kanonnen op het nabijgelegen eiland Navarone onschadelijk worden gemaakt.
Daartoe zendt de Britse sabotagedienst Keith Mallory, Andrea en Dusty Miller naar Navarone om de ongenaakbare Duitse geschutsopstelling te vernietigen.
* Geschreven door Alistair MacLean.
The Guns of Navarone - 1961
Regisseur: J. Lee Thompson
Cast: Gregory Peck, David Niven, Anthony Quinn, e.a.
Schrijver: Sam Llewellyn
Oorspronkelijke titel: The guns of Navarone
Eerste uitgave: 1957
ISBN/EAN: 90-225-0713-0
Uitgever: Boekerij
Commando Navarone
Niet lang nadat Keith Mallory, Andrea en Dusty Miller de kanonnen van Navarone tot zwijgen hebben gebracht, landen zij in Joegoslavië voor een tweede opdracht.
Dit keer moeten zij een divisie partizanen uit een val van de Duitsers redden. Bovendien moeten zij de Duitsers wijsmaken dat er een invasie in Joegoslavië op handen is, opdat de Duitsers troepen van het Italiaanse front terugtrekken.
De sleutel voor het slagen van deze dubbele missie is de vernietiging van de strategische dam in de Neretva, die door de Duitsers wordt verdedigd als een fort. De drie helden moeten tot het uiterste van hun kunnen gaan om deze levensgevaarlijke missie te volbrengen.
* Geschreven door Alistair MacLean.
Force 10 from Navarone - 1978
Regisseur: Guy Hamilton
Cast: Robert Shaw, Harrison Ford, Franco Nero, e.a.
Schrijver: Sam Llewellyn
Oorspronkelijke titel: Force 10 from Navarone
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 90-225-0717-3
Uitgever: Boekerij
De mannen van Navarone
De Tweede Wereldoorlog. De bikkelharde commando's Mallory, Miller en Andrea, die het drama van Navarone overleefden, worden op een bijna onmogelijk geachte missie gestuurd.
Onder de codenaam Operatie Stormkracht krijgt het drietal een levensgevaarlijke opdracht: ga naar de Golf van Biskaje, lokaliseer en vernietig daar een vloot Duitse duikboten - de beruchte Werwolf U-Boote - die de gealieerde plannen om Normandië binnen te trekken, zouden kunnen torpederen. De drie hebben daarvoor minder dan zes dagen de tijd...
Zonder bruikbare communicatie-apparatuur, afgesneden van de buitenwereld, tegengewerkt door het barre landschap van de westelijke Pyreneeën én een groep bloeddorstige Duitsers komen hun Baskische gidsen tot de conclusie: mission impossible. Maar dan kennen ze Mallory niet...
Schrijver: Sam Llewellyn
Oorspronkelijke titel: Storm force from Navarone
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2177-X
Uitgever: Boekerij
Dreiging van Navarone
De Tweede Wereldoorlog. Mallory, Andrea en Miller zijn nog maar koud terug van hun - uiteraard succesvolle - missie tegen een vloot Duitse duikboten of ze worden alweer op het marinehoofdkwartier geroepen voor een nieuwe opdracht.
Dit keer worden ze uitgezonden naar het Griekse eiland Kynthos, waar door de Duitsers een dodelijke, experimentele A3-raket wordt gebouwd. Hun taak: al het raketmaterieel vernietigen en het eiland verlaten, zonder enig spoor achter te laten. Een eenvoudige opdracht, volgens hun commandant Jensen.
Maar hij vertelt er niet bij dat de Navarone-commando's er dit keer een metgezel bij hebben wiens motieven niet erg zuiver zijn. De missie lijkt dan ook al snel op een zelfmoordpoging. Toch weet Jensen dat als één team het onmogelijke kan uitvoeren, het deze mannen zijn...
Schrijver: Sam Llewellyn
Oorspronkelijke titel: Thunderbolt from Navarone
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-2679-8
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers