Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Lloyd

Meer over Chris Lloyd

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Chris Lloyd


Eddie Giral

De ongewenste doden

Parijs, 14 juni 1940. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moet rechercheur Eddie Giral alles op het spel zetten om de moord op vier vluchtelingen te onderzoeken...

Parijs, 14 juni 1940. De dag dat de nazi’s de stad binnenvallen, weet elke Parijzenaar dat niets meer hetzelfde zal zijn. Zo ook rechercheur Eddie Giral, die na het overleven van de Eerste Wereldoorlog nooit meer in een oorlog terecht wilde komen. Nu kan hij niets anders doen dan machteloos toekijken terwijl zijn geliefde Parijs voorgoed verandert in een onherkenbare stad onder leiding van de Duitsers.

Als vier vluchtelingen dood worden gevonden - vergast in een vrachtwagen - besluit Eddie Giral dat hij koste wat het kost gerechtigheid voor deze moorden wil. Om dit voor elkaar te krijgen moet hij een weg zien te vinden tussen de bezetters en het verzet, de waarheid en de leugens en tussen de man die hij is en de man die hij was.

Al snel komt hij erachter dat de vrienden die hij maakt wellicht toch zijn vijanden zijn en dat er een groter spel wordt gespeeld waar hij - of hij dat nu wil of niet - onherroepelijk deel van uitmaakt. Welke rol zal Eddie Giral moeten vervullen om in deze tijd te overleven?

Schrijver: Chris Lloyd
Oorspronkelijke titel: The unwanted dead
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022596562
Ebook: 9789402319446
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers