Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Lloyd

Meer over Chris Lloyd

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Chris Lloyd


Eddie Giral

  1. De ongewenste doden - The unwanted dead
  2. Requiem - Paris requiem

gedetailleerd overzicht

Eddie GiralDe ongewenste doden

Parijs, 14 juni 1940. Tijdens de Tweede Wereldoorlog moet rechercheur Eddie Giral alles op het spel zetten om de moord op vier vluchtelingen te onderzoeken...

Parijs, 14 juni 1940. De dag dat de nazi’s de stad binnenvallen, weet elke Parijzenaar dat niets meer hetzelfde zal zijn. Zo ook rechercheur Eddie Giral, die na het overleven van de Eerste Wereldoorlog nooit meer in een oorlog terecht wilde komen. Nu kan hij niets anders doen dan machteloos toekijken terwijl zijn geliefde Parijs voorgoed verandert in een onherkenbare stad onder leiding van de Duitsers.

Als vier vluchtelingen dood worden gevonden - vergast in een vrachtwagen - besluit Eddie Giral dat hij koste wat het kost gerechtigheid voor deze moorden wil. Om dit voor elkaar te krijgen moet hij een weg zien te vinden tussen de bezetters en het verzet, de waarheid en de leugens en tussen de man die hij is en de man die hij was.

Al snel komt hij erachter dat de vrienden die hij maakt wellicht toch zijn vijanden zijn en dat er een groter spel wordt gespeeld waar hij - of hij dat nu wil of niet - onherroepelijk deel van uitmaakt. Welke rol zal Eddie Giral moeten vervullen om in deze tijd te overleven?

Schrijver: Chris Lloyd
Oorspronkelijke titel: The unwanted dead
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022596562
Ebook: 9789402319446
Uitgever: Boekerij
Requiem

Parijs, 1940. Eddie Giral moet veel opofferen om te overleven in de door nazi's bezette stad...

Parijs, september 1940. Terwijl de stad zich aanpast aan een leven onder nazibezetting, heeft rechercheur Eddie Giral moeite om zijn baan als rechercheur uit te oefenen onder een regime waar hij eigenlijk niet in gelooft. Hij heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog veel moeten opofferen om te kunnen overleven in deze nieuwe wereld, al laat het verleden zich niet zo gemakkelijk vergeten. Wanneer een oude vriend en een oude vlam opduiken en om zijn hulp smeken, moet Eddie beslissen hoever hij zal gaan om degenen van wie hij houdt te helpen.

Het concept ‘rechtvaardigheid’ wordt al snel net zo verraderlijk, wazig en verwarrend als de oorlog zelf. Eddies morele kompas, dat altijd al discutabel is geweest, zal keer op keer in twijfel worden getrokken terwijl de Duitse bezetter gestaag probeert hem - en de stad waar hij van houdt - tot onderwerping te dwingen.

Kan hij een goed mens blijven door niets op het spel te zetten of riskeert hij alles wat hij heeft bereikt in een wanhopige daad van verzet?

Schrijver: Chris Lloyd
Oorspronkelijke titel: Paris requiem
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022599372
Ebook: 9789402321432
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers