Boekenplank:
Kies

Boeken van Sam Lloyd

Sam Lloyd groeide op in Hampshire waar hij veel speelde in de omliggende bossen, hutten bouwde en verhalen verzon. Tegenwoordig woont hij met zijn gezin in Surrey.

Meer over Sam Lloyd

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Het geheugenwoud

Niemand die wakker wordt in het Geheugenwoud zal het ooit verlaten. Niemand zal eruit ontsnappen.

Elissa, een dertienjarig schaaktalent, is aangekomen in het Geheugenwoud op de belangrijkste dag van haar leven. Ze deed mee aan een nationaal schaakkampioenschap toen ze werd ontvoerd. Ze werd wakker in een ondergrondse cel.

Elijah woont al naast het Geheugenwoud zolang hij zich kan herinneren. Hij is pas twaalf, maar heeft zijn hele leven in het bos gespeeld en kent er elke centimeter. En dan vindt hij Elissa.

Als hij opduikt in haar cel, neemt Elissa aan dat Elijah haar zal helpen te ontsnappen of naar de politie zal gaan. Maar Elijah wil niet dat Elissa weggaat, bang als hij is om haar vriendschap te verliezen.

Het gedrag van haar ontvoerder wordt steeds onvoorspelbaarder en algauw zijn Elijahs bezoekjes Elissa’s enige vorm van verlichting. Elissa realiseert zich dat de vreemde, eenzame jongen haar enige kans op overleving is. Ze speelt een dodelijk kat-en-muisspel om hem over te halen haar te helpen en hun vriendschap zal hun beider lot bepalen...

Schrijver: Sam Lloyd
Oorspronkelijke titel: The memory wood
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400511538
Ebook: 9789044978933
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers