Boekenplank:
Kies
  • Home
  • L
  • Jacqui Lofthouse

Boeken van Jacqui Lofthouse

Meer over Jacqui Lofthouse

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Jacqui Lofthouse


Overzicht

  • De maagdentempel - The temple of hymen
  • Een perfecte glimlach - Bluethroat morning
  • Een stille verdwijning - Boundaries road

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe maagdentempel
In 1779 sticht dokter James Graham een tempel aan de oever van de Thames. Hij installeert er een elektromagnetisch bed, dat onder bescherming staat van de huwelijksgod Hymen en dat hij voor vijftig pond per nacht verhuurt. Echtparen die er een gepassioneerde nacht doorbrengen, zijn verzekerd van een vruchtbaar huwelijk.
De zestienjarige wees Emilia Beaumont komt in aanraking met de bijzondere wereld van Graham doordat ze hulp bij hem zoekt. Het beeldschone en naïeve meisje gelooft dat ze een kind van de duivel is en dat de dokter haar kan genezen. Graham vraagt haar in zijn tempel op te treden als Hebe Vestina, de godin der heilzaamheid. Met haar zang en haar doorschijnende gewaden brengt zij de aristocratische gasten in de stemming.
Emilia's schoonheid is haar redding en tegelijkertijd haar grootste bedreiging. Haar broer wil haar uithuwelijken aan de machtige maar onaantrekkelijke lord Smellie. Ook de liederlijke lord Vermilion met zijn scherpe tong heeft zijn zinnen op haar gezet.
Terwijl de gemoederen in Engeland verhit raken door de sociale onrust en de berichten over de Franse revolutie, strijden twee kampen om Emilia's lot: Schoonheid en Waarheid tegenover List en Bedrog.
De maagdentempel wordt verteld in de vorm van een dagboek dat Emilia heeft nagelaten en dat van commentaar wordt voorzien door lord Vermilion. Steeds opnieuw wordt er een tipje van de sluier opgelicht en komt het verhaal in een nieuw daglicht te staan.
Schrijver: Jacqui Lofthouse
Oorspronkelijke titel: The temple of hymen
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-234-1146-3
Uitgever: Cargo
Een perfecte glimlach
Fotomodel en schrijfster Alison Bliss loopt de zee in. Na haar dood wordt ze een nog groter icoon dan toen ze nog leefde.
Zes jaar later ontmoet haar man Harry de negentienjarige Helen, met wie hij een intense relatie begint. Harry wordt aangetrokken door haar ongekende gelijkenis met Arabella, zijn grootvaders tweede vrouw, wier levensverhaal de inspiratiebron was voor Alisons laatste boek.
Wanneer Harry met Helen teruggaat naar de plek waar Alison gestorven is, om innerlijke rust te vinden, komt een legendarisch verhaal aan het licht, dat wellicht de verklaring voor Alisons zelfmoord in zich draagt.
Schrijver: Jacqui Lofthouse
Oorspronkelijke titel: Bluethroat morning
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-234-1656-2
Uitgever: Cargo
Een stille verdwijning
Vroeger wilde Kate kunstenares worden en groots en meeslepend leven, net als haar artistieke jeugdvrienden Carrie en Seth. Nu is ze getrouwd met een lieve, gewone man en is ze moeder van een lastige kleuter.
Op een dag meent Kate in de trein haar oude vriendin Carrie te herkennen, die al jarenlang vermist wordt. Wat is er met Carrie gebeurd?
Die vraag brengt haar weer in contact met de excentrieke ouders van Carrie, en met haar oude liefde Seth, een aan lager wal geraakte cellist tot wie ze zich nog altijd sterk aangetrokken voelt.
Langzaam maar zeker achterhaalt Kate de schokkende toedracht rond Carries mysterieuze verdwijning. Haar heftige gevoelens voor Seth zetten intussen haar eigen leven op losse schroeven. Zal zij haar man en kind verlaten voor een onzeker bestaan met haar jeugdliefde?
Schrijver: Jacqui Lofthouse
Oorspronkelijke titel: Boundaries road
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-234-1655-4
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers