Boekenplank:
Kies

Boeken van Sabri Louatah


De Wilden

  1. De Franse bruiloft - Les Sauvages, tome 1
  2. Broers, vijanden - Les Sauvages, tome 2

gedetailleerd overzicht

De WildenDe Franse bruiloft
Een zaterdag in mei. Frankrijk is in de greep van de aanstaande presidentsverkiezingen. Het wordt er een van historisch belang: de eerste kandidaat van Algerijnse komaf staat aan kop in de peilingen en de winst kan hem niet meer ontgaan.

Die dag staat voor de familie Nerrouche in het teken van de bruiloft van neef Slim. Zoals altijd voorafgaand aan een huwelijk is er stress: is alles geregeld, blijft het weer goed, kan oma zitten, wat draagt de schoonfamilie? Er wordt gehaast, geruzied en begroet.

Alleen de jonge Krim is er met zijn hoofd niet bij. Hij is getuige van de bruidegom, maar hij loopt de feestlocatie voortdurend in en uit. Krim is bevangen door een onrust die niemand begrijpt. Binnen een paar uur zullen de toekomst van een land en de toekomst van een familie op ongekende wijze botsen, en zal de wereld er voor altijd anders uitzien.
Schrijver: Sabri Louatah
Oorspronkelijke titel: Les Sauvages, tome 1
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024574254
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Broers, vijanden
Na de schokkende gebeurtenis in De Franse bruiloft gaat Broers, vijanden verder met het verhaal over de familie Nerrouche, die door schuldgevoel uiteen wordt gescheurd. Er ontvouwt zich een tragedie waarin twee broers tegenover elkaar staan.

Na de aanslag op presidentskandidaat Idder Chaouch staat Frankrijk op z'n kop. De kandidaat heeft het ternauwernood overleefd, en het is niet zeker of hij ooit zijn ambt zal kunnen uitoefenen. Ondertussen wordt Nazir Nerrouche uitgeroepen tot staatsvijand nummer één. Maar men weet dat hij niet alleen achter de moordpoging kan hebben gezeten.

De familie van Nerrouche is het doelwit van justitie en dreigt door schuldgevoel uiteen te worden gescheurd. Dan laat Nazir, die zijn achtervolgers steeds een stap voor is, onverwacht van zich horen. Hij is bereid zich over te geven en de namen te noemen van zijn opdrachtgevers. Zijn enige voorwaarde: een persoonlijk onderhoud met Idder Chaouch.
Schrijver: Sabri Louatah
Oorspronkelijke titel: Les Sauvages, tome 2
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024574292
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers