Boekenplank:
Kies

Boeken van Sabri Louatah

Meer over Sabri Louatah

Genre: Roman

Geboren: 1983

Geboorteland: Frankrijk


De Wilden / Les Sauvages

  1. De Franse bruiloft - Les Sauvages, tome 1 & 2
  2. Broers, vijanden - Les Sauvages, tome 3
  3. Een familiereünie - Les Sauvages, tome 4

gedetailleerd overzicht

De Wilden / Les SauvagesDe Franse bruiloft
Een zaterdag in mei. Frankrijk is in de greep van de aanstaande presidentsverkiezingen. Het wordt er een van historisch belang: de eerste kandidaat van Algerijnse komaf staat aan kop in de peilingen en de winst kan hem niet meer ontgaan.

Die dag staat voor de familie Nerrouche in het teken van de bruiloft van neef Slim. Zoals altijd voorafgaand aan een huwelijk is er stress: is alles geregeld, blijft het weer goed, kan oma zitten, wat draagt de schoonfamilie? Er wordt gehaast, geruzied en begroet.

Alleen de jonge Krim is er met zijn hoofd niet bij. Hij is getuige van de bruidegom, maar hij loopt de feestlocatie voortdurend in en uit. Krim is bevangen door een onrust die niemand begrijpt. Binnen een paar uur zullen de toekomst van een land en de toekomst van een familie op ongekende wijze botsen, en zal de wereld er voor altijd anders uitzien.
Schrijver: Sabri Louatah
Oorspronkelijke titel: Les Sauvages, tome 1 & 2
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024574254
Ebook: 9789024574261 & 9789024574285
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Broers, vijanden
Na de schokkende gebeurtenis in De Franse bruiloft gaat Broers, vijanden verder met het verhaal over de familie Nerrouche, die door schuldgevoel uiteen wordt gescheurd. Er ontvouwt zich een tragedie waarin twee broers tegenover elkaar staan.

Na de aanslag op presidentskandidaat Idder Chaouch staat Frankrijk op z'n kop. De kandidaat heeft het ternauwernood overleefd, en het is niet zeker of hij ooit zijn ambt zal kunnen uitoefenen. Ondertussen wordt Nazir Nerrouche uitgeroepen tot staatsvijand nummer één. Maar men weet dat hij niet alleen achter de moordpoging kan hebben gezeten.

De familie van Nerrouche is het doelwit van justitie en dreigt door schuldgevoel uiteen te worden gescheurd. Dan laat Nazir, die zijn achtervolgers steeds een stap voor is, onverwacht van zich horen. Hij is bereid zich over te geven en de namen te noemen van zijn opdrachtgevers. Zijn enige voorwaarde: een persoonlijk onderhoud met Idder Chaouch.
Schrijver: Sabri Louatah
Oorspronkelijke titel: Les Sauvages, tome 3
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024574292
Ebook: 9789024574308
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een familiereünie

Frankrijk is in rep en roer. Nazir Nerrouche, de terrorist die verantwoordelijk is voor de aanslag op de presidentskandidaat, is nog steeds op vrije voeten, terwijl er door zoveel eenheden op hem wordt gejaagd. Klopt het dat zijn connecties tot in de hoogste regeringskringen reiken, zoals het onderzoek laat zien?

Ondertussen is de druk op de familie Nerrouche toegenomen. De broer van Nazir, de acteur Fouad, tot nu toe de lieveling van de Parijse jetset, is de zondebok van de natie geworden.

Om het publiek te sussen, zorgt president Chaouch voor strengere veiligheidsmaatregelen, die door liberalen met wantrouwen worden bekeken. Wanneer er eindelijk bewijs is voor een op handen zijnde moordaanslag, staat de Republiek aan de rand van de afgrond.

Schrijver: Sabri Louatah
Oorspronkelijke titel: Les Sauvages, tome 4
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024574315
Ebook: 9789024574322
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers