Boekenplank:
Kies

Boeken van Stephen Lovely

Meer over Stephen Lovely

Genre: Roman

Geboren: 1966

Website: Stephen Lovely


Overzicht

Onvervangbaar
Alex Voormann, een veelbelovende, jonge onderzoeker/archeoloog, is gelukkig getrouwd met Isabel. Tot het moment dat Isabel tijdens een van haar fietstochten wordt aangereden en overlijdt. Alex' leven raakt volledig ontspoord en hij zoekt steun bij zijn schoonmoeder Bernice, met wie hij in deze verdrietige periode een bijzondere band opbouwt.

Isabel is orgaandonor en haar hart wordt getransplanteerd in het lichaam van Janet Corcoran, een wilskrachtige vrouw, docente kunst en moeder van twee kinderen. Janet kampt met enorme schuldgevoelens. Alleen door de dood van een ander, en die dood wenste ze iedere dag, kan zij verder leven.

Janet zoekt contact met Bernice en Alex. In tegenstelling tot Bernice wil Alex niets te maken hebben met Janet. Hij ziet haar als de bizarre uitwas van de grote tragedie in zijn leven. De uiteenlopende reacties van Bernice en Alex dreigen de nauwe band tussen hen beiden te verbreken.

Ook de vrachtwagenchauffeur die Isabel heeft aangereden, is overmand door schuldgevoelens om de dood die hij veroorzaakte. Hij stalkt Alex in zijn pogingen met hem bevriend te raken en zo bij te dragen aan het welzijn van Alex. Tegelijkertijd is de chauffeur ook nieuwsgierig naar Janet, naar het leven dat hij redde door het ongeluk dat hij veroorzaakte.
Schrijver: Stephen Lovely
Oorspronkelijke titel: Irreplaceable
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-94-606-8027-4
Uitgever: Marmer

Gerelateerde schrijvers