Boekenplank:
Kies

Boeken van Michelle Lovric

Meer over Michelle Lovric

Genre: Roman

Website: Michelle Lovric


Overzicht

Een schitterend bedrog
Vijftien was ik, en ik lag daar. Languit op de grond, met een zwart laken over me heen en kaarsen naast mijn hoofd en voeten. Terwijl mijn lippen de grond raakten en er gezang in mijn oren klonk, wrikte de priester mijn vuist open om de ring aan mijn vinger te kunnen schuiven. Ik moest beloven nooit een andere man te zullen hebben dan Christus. Ik beloofde het. Ik meende het bijna. In de roes van het moment leek de gelofte op zich geen groot offer: ik had immers nooit een man gehad, maar ik had wel warme chocoladedrank geproefd.
Zo begint Een schitterend bedrog. Het verhaal voert de lezer mee naar het kleurrijke Venetië en Londen van de achttiende eeuw - en beschrijft een onvergetelijke geschiedenis van liefde, bedrog, geloof en geheimen...
Tegen de achtergrond van het achttiende-eeuwse Venetië en Londen raken de levens van drie onbekenden nauw met elkaar verweven: de Italiaanse actrice Mimosina Dolcezza, de koning van de Londense onderwereld Valentine Greatrakes, en het vreemde kindvrouwtje Pevenche, wiens lot en identiteit de spil vormen van dit verhaal.
De liefde die opbloeit tussen Mimosina en Valentine wordt al snel overschaduwd door een raadselachtige moord, leugens en geheimen. Terwijl de twee geliefden zoeken naar de waarheid, neemt Een schitterend bedrog de lezer mee van de mistige straten in Londen naar het levendige, uitbundige Venetië. Via herbergen, theaters, kloosters en crypten wordt langzaam het geheim ontrafelt dat ten grondslag ligt aan hun ontmoeting.
Schrijver: Michelle Lovric
Oorspronkelijke titel: The remedy
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-225-4661-1
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers