Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert McCammon

Meer over Robert McCammon

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Robert McCammon


Overzicht

  • De macht van het meer - Boy's life
  • Stinger - Stinger
  • Van mij! - Mine

Verhalenbundels

  • Horror Factor 7
Verhalenbundels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe macht van het meer
1964. Vroeg op een frisse voorjaarsochtend vergezelt Cory Mackenson zijn vader op zijn melkronde, als er plotseling een stuurloos geraakte auto voor hen op de weg verschijnt die van de rand van het ravijn in de peilloze diepten van het meer stort.

Cory's vader doet een wanhopige poging de inzittende te redden, maar als hij de zinkende wagen bereikt, staart hij in het levenloze gezicht van een naakte man. Zijn polsen zijn aan het stuur geketend. Om zijn nek zit een koperen draad.

Vanaf dat moment begint Cory's zoektocht naar de waarheid achter deze wrede moord. Het duizelt hem van de mogelijke oplossingen en van de zich steeds verdiepende raadsels. Zijn pogingen om de krachten van goed en kwaad te ontwarren voeren hem door een labyrint van gevaren en intrigerende details.

Zo komt Cory terecht bij een geheimzinnige sekte en ontmoet hij een honderdzesjarige vrouw die slangen bezweert en contact heeft met de doden. Hij ontdekt een monster in de rivier en wordt de trotse bezitter van een fiets met een gouden oog...

Een simpel groen veertje zet hem uiteindelijk op een spoor. Maar dan beseft Cory dat hij en zijn vader worden opgejaagd door de dood...
Schrijver: Robert McCammon
Oorspronkelijke titel: Boy's life
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022980170
Uitgever: Bruna
Stinger
In Inferno, een stervend stadje onder de schroeiende zon van Texas, landt een buitenaards ruimteschip. De piloot ervan neemt zijn toevlucht in het lichaam van een klein meisje.

Spoedig zal Stinger het stadje door middel van een enorm, dodelijk krachtveld hermetisch afsluiten. Gewelddadig en meedogenloos zal Stinger zijn omgeving verwoesten met gruwelijke executies en moordlustige mutaties.

Tot de inwoners van Inferno zich opmaken voor de laatste wanhopige strijd...
Schrijver: Robert McCammon
Oorspronkelijke titel: Stinger
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789024515769
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Van mij!
Mary Terrell, alias Mary Terror, heeft de woelige jaren zestig niet zonder littekens overleefd. Eens was ze lid van de fanatieke Storm Front Brigade, nu leeft ze in een hallucinaire wereld van herinneringen, geweervuur en vooral: moordzuchtige razernij.

Laura Clayborne is een succesvolle journaliste, de vrouw van een effectenmakelaar met haar eigen BMW en een mooi huis in de voorstad van Atlanta. Terwijl haar huwelijk op de klippen dreigt te lopen, hoopt Laura dat haar net geboren zoon David haar leven weer inhoud zal geven.

Dan steelt Mary Terror de baby uit het ziekenhuis en terwijl ze met het onschuldige kind een wanhopige tocht begint, vermoordt ze iedereen die haar in de weg staat...
Schrijver: Robert McCammon
Oorspronkelijke titel: Mine
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789024519064
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

VerhalenbundelsHorror Factor 7
Angstaanjagende verhalen van de huidige grootmeesters van de horror, twee Engelse en vier Amerikaanse. Plus een speciaal voor deze bundel geschreven verhaal van een Nederlandse auteur.

Robert McCammon
Het diepe - The deep end
Stephen King
Stop ermee B.V. - Quitters Inc.
Stephen Laws
Het geheim - The secret
Dean R. Koontz
Het dagende licht - Twilight of the dawn
Clive Barker
Nieuwe moorden in de Rue Morgue - New murders in the Rue Morgue
Walt Spiegelman
De duivel en miss Jones
Peter Straub
Blauwe roos - Blue rose
Schrijver: Robert McCammon
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789024519132
Uitgever: Luitingh-Sijthoff