Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Korda


Overzicht

  • De smaak van as - Worldly goods
  • Het fortuin - The fortune
  • Het rode doek - Curtain
  • Queenie - Queenie

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe smaak van as
Hoofdpersoon in De smaak van as is de raadselachtige multimiljonair Paul Foster die geen tijd heeft om te genieten van de goede dingen des levens, totdat hij verliefd wordt op een vrouw wier verleden even geheimzinnig is als het zijne. Als het verhaal begint voert Foster een verbeten gevecht met Nicholas Greenwood, de eigenaar van een concurrerend zakenimperium. De rivaliteit tussen de twee magnaten blijkt haar oorsprong in het verleden te hebben, waar een veertig jaar lang bewaard familiegeheim en een uit hebzucht gepleegde misdaad een huiveringwekkende rol in spelen. Op onnavolgbare wijze schildert Korda twee verschillende werelden: de verschrikkingen van de nazi-bezetting van Midden-Europa, waar Eichman het lot van Hongaarse joden bezegelt en de keiharde zakenwereld, bevolkt door mensen die bezeten zijn van macht en aanzien en bedrog en intriges als hun voornaamste bondgenoten zien.
Schrijver: Michael Korda
Oorspronkelijke titel: Worldly goods
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-325-0197-6
Uitgever: De Kern
Het fortuin
Het hoofd van de schatrijke familie Bannerman, Arthur, overlijdt op 64-jarige leeftijd in het bed van de 24-jarige Alexa Walden. Een schandaal, maar niet onoverkomelijk voor de machtige familie. Anders wordt het, als blijkt dat Arthur kort voor zijn overlijden is getrouwd met Alexa en haar zijn gehele fortuin heeft nagelaten. Met name zijn oudste zoon weigert dit te accepteren en vecht de geldigheid van het testament aan en probeert met alle middelen zijn erfenis veilig te stellen. Maar Alexa pareert alle legale en illegale aanvallen en bewijst de perfecte beheerder van het immense fortuin te zijn.
Schrijver: Michael Korda
Oorspronkelijke titel: The fortune
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-325-0336-7
Uitgever: De Kern
Het rode doek
Hij is Robert Vane - de grootste acteur van het Engelse theater van de vorige eeuw, wilskrachtig, knap, geniaal... Zij is Felecia Lisle - de mooiste en meest romantische actrice, zijn partner op het toneel, zijn geliefde daarbuiten, wier carrière plotseling nieuwe roem en een Oscar brengt omdat zij de hoofdrol speelt in Hollywoods meest succesvolle film. Rond deze twee personen ontwikkelt zich een liefdesaffaire met niet te vergelijken passie en rijke seksualiteit, spelend in de Londense theaterwereld toen die op z'n hoogtepunt was en in Hollywood dat puur decadent was. Het rode doek voert naar een niet te voorkomen climax van bloedige wraak en opoffering - als in de grootse tragedies van Shakespeare waarin de twee hoofdpersonen zoveel rollen hebben gespeeld...
Schrijver: Michael Korda
Oorspronkelijke titel: Curtain
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-6074-757-7
Uitgever: Bosch & Keuning
Queenie
Dawn Avalon is een ster, en haar volmaakt gezicht heeft haar beroemdheid, rijkdom en liefde gebracht. Bijgenaamd 'de Droomprinses' is ze voor twee generaties de standaard geweest van schoonheid, glamour en stijl aan af te meten. Ze is ook Prinses Corsini geweest, de vrouw van een internationale playboy; en lady Konig, echtgenote van een invloedrijke impresario. Maar voor dat alles was ze Queenie Kelley, geboren in de sloppen van Calcutta - en haar jeugd is haar gevaarlijkste geheim, een donkere schaduw over een feeëriek leven. Queenie's schoonheid, dromen en vastberadenheid voeren haar naar Engeland, naar de ruwe maar glinsterende onderwereld van de Londense nachtclubs, en naar de man die haar ontdekt en waarschijnlijk echt van haar houdt. Queenie wordt Dawn Avalon, één van de grootste sterren uit Hollywoods gouden jaren. Haar legendarische schoonheid is zowel haar vloek als haar kracht - tegen een wereld die haar wil exploiteren en die klaar staat haar te vernietigen, tenzij de mythe van Dawn Avalon zo krachtig wordt, dat het verleden geen negatieve rol meer kan spelen.
Schrijver: Michael Korda
Oorspronkelijke titel: Queenie
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-325-0254-9
Uitgever: De Kern