Boekenplank:
Kies

Boeken van John Farris

Meer over John Farris

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Steve Brackeen

Geboren: 1936

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Als Michael belt - When Michael calls
  • Catacomben - Catacombs
  • De furie - The fury
  • De handen van Mark Draven - The uninvited

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls Michael belt

Beschrijving niet beschikbaar.

Schrijver: John Farris
Oorspronkelijke titel: When Michael calls
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Callenbach
Catacomben
Diep in de vulkanische rotsen van het Kilimanjaro bergmassief liggen de Catacomben: enorme verborgen gewelven waar meer dan tienduizend jaar geleden een volk van luipaardachtige mensen huisde. Katmensen, met een hoge beschaving, met een technisch kunnen, veel groter dan het onze. Hun verdwenen cultuur leeft nog voort in de bijzondere formules die in de bloedrode diamanten, de zeldzaamste, schitterendste edelstenen ter wereld, zijn geëtst.

Een archeologische expeditie ontdekt deze 'bloedstenen' en weet de formules te ontcijferen. Maar als een expeditielid een van zijn collega's doodt en er met een groot aantal stenen vandoor gaat, lijkt een vloek de andere leden te treffen: de een na de ander wordt ziek en sterft.

Ondertussen speelt Jumbe Kinyati, de Afrikaanse heerser die de machtigste formule op de stenen heeft leren kennen, de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie tegen elkaar uit: immers, wie deze formule in zijn bezit heeft, zal de hele wereld kunnen beheersen. En vanaf dat moment begint de verbeten jacht om de bloedstenen, waarin een aantal felle, begaafde mensen hun hele leven voorgoed ziet veranderen:
  • de Amerikaanse geheim agent Jade, die door van de Hopi-indianen geleerde meditatie-technieken uit de zwaarst bewaakte gevangenis van Rusland heeft weten te ontsnappen;
  • Raun Hardie, het mooie, verbitterde meisje dat tegen haar wil Jades medestander wordt;
  • de Russische agent Michael Belov, een man die niet van doden houdt maar er niet voor terugdeinst iedereen te vermoorden als hij dat nodig acht:
  • en Erika Weller, de briljante archeologe, die als eerste beseft dat de bloedstenen nooit uit de Catacomben hadden mogen worden meegenomen - door mensen die niet wisten hoe verschrikkelijk de prijs was die ervoor betaald moest worden.
Schrijver: John Farris
Oorspronkelijke titel: Catacombs
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789021829487
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De furie
Gillian Bellaver... afkomstig uit één van de rijskte families ter wereld. Robin Sandza... zijn vader is een beroepsmoordenaar in overheidsdienst.

Gillian en Robin hebben ogenschijnlijk niets gemeen, en toch zijn ze geestelijke tweelingen, in het bezit van een verschrikkelijke psychische kracht die een dodelijke bedreiging vormt voor de mensheid.

Terwijl allerlei gekken en terroristen zich van hun krachten meester willen maken, doet Peter Sandza, gebruik makend van alle middelen die hem via zijn beroep ten dienste staan een laatste wanhopige poging om ze te redden. Maar Peter is zelf ook bezeten, door een lot dat even onafwendbaar en dodelijk is als de kracht van de kinderen die hij moet beschermen.

De Furie legt met buitengewone middelen de ene schokkende scène na de andere bloot en culmineert in een nacht van verkillende verschrikking die alles overtreft...
The Fury - 1978
Regisseur: Brian De Palma
Cast: Kirk Douglas, Amy Irving, Andrew Stevens, e.a.
Schrijver: John Farris
Oorspronkelijke titel: The fury
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789022974278
Uitgever: Bruna
De handen van Mark Draven
Barry Brennan rijdt op een sombere novembermiddag in een sneeuwstorm naar huis, als er plotseling uit het niets een naakte jongeman voor haar auto opduikt.

Zwaargewond wordt hij naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand lijkt hopeloos, totdat Barry, die bijzondere gaven bezit, hem weet te redden. Hij herstelt wonderbaarlijk snel en Barry voelt zich steeds meer tot hem aangetrokken.

Maar dan blijkt deze ogenschijnlijk zo vriendelijke Mark Draven de kwade geest te worden die Barry's familie bedreigt, terroriseert en te gronde wil richten. Zullen Barry's krachten genoeg zijn om hem onschadelijk te maken?
Schrijver: John Farris
Oorspronkelijke titel: The uninvited
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789021829586
Uitgever: Luitingh-Sijthoff