Boekenplank:
Kies

Boeken van Lis Lucassen

Lis Lucassen is een pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Als Lucassen schrijft ze dark romance en new adult boeken. In het dagelijks leven werkt ze als journalist en communicatiemedewerker.

Meer over Lis Lucassen

Genre: Roman (New Adult)

Pseudoniem (van): Olga Hoekstra, Lis L.

Geboren: 1980

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Hitte
 • Razend
 • Zomer

California Campus

 1. Grenzeloos
 2. Gesloten
 3. Genadeloos
 4. Gestrand

Misverstand

 1. Misverstand in Milaan
 2. Misverstand in de middle of nowhere
 3. Misverstand in de urban jungle

Radio Romance

 1. Campus crush
 2. Campus love

Diversen

 • In opstand
 • Onthulde geheimen

gedetailleerd overzicht

OverzichtHitte

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen.

Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492098061
Uitgever: Storm Publishers
Razend

Voor Stef Boot zijn er slechts een paar dingen zeker in het leven: niets duurt voor eeuwig en de enige manier om de allesverterende leegte onder controle te houden, is om te leven in de hoogste versnelling. Nu hij terug is van het tropische eiland waar hij zich het grootste deel van de zomer heeft verscholen, is het tijd voor Stef om thuis de puinhoop die hij achterliet onder ogen te komen.

Wanneer hij Liv tegen het lijf loopt, behandelt hij haar zoals hij ieder ander in zijn leven behandelt: als een onbelangrijke voorbijganger. Alleen Liv lijkt dwars door zijn act heen te kijken. Ze stelt hem voor de keuze: doorgaan zoals hij nu doet of op de rem trappen en vechten voor alles wat er zou kunnen zijn tussen hem en Liv.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492098153
Uitgever: Storm Publishers
Zomer

De wereld lag aan Audrey's voeten, maar de druk bleek te groot en ze moest gedwongen afscheid nemen van haar zangcarrière. Nu vier jaar later is het tijd voor een comeback. Alleen is Audrey het vertrouwen in zichzelf kwijt. Iedere noot die ze zingt, voelt als bedrog en de meeste tijd kan ze alleen optreden als ze pillen heeft geslikt en amper doorheeft dat ze bestaat. Wanneer ze Alec ontmoet, maakt hij er geen geheim van compleet voor haar te willen gaan. Maar alleen als zij bereid is zichzelf helemaal aan hem te geven.

Alec is vastbesloten zijn leven op de rails te houden nu hij weer op vrije voeten is. Maar op een fatale avond knalt alles kapot wat hij zo zorgvuldig heeft opgebouwd. Samen met Audrey slaat hij op de vlucht, maar hun reis wordt veel meer dan ze voor ogen hadden.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492098160
Uitgever: Storm Publishers

California CampusGrenzeloos

De Nederlandse Rebecca gaat naar Californië om een semester te studeren, maar vooral om weg te vluchten van haar leven in Nederland. Op haar eerste dag ontmoet ze de eigenzinnige Dee, die bij de fietsverhuur op de campus werkt.

Niet veel later wordt Rebecca op de fiets bijna aangereden door een jongen die aangeschoten achter het stuur zit. Een van zijn vrienden is Thor, stiefbroer van Dee en ster van het footballteam. Hij maakt een vuur in haar los dat ze nooit eerder heeft gevoeld – zelfs niet voor David, de man met wie ze in Nederland nog altijd getrouwd is.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401911122
Uitgever: Z&K
Gesloten

Las Vegas Bees-cornerback Tyler en student-assistent Liesl lopen elkaar tegen het lijf in de universiteitsbibliotheek na sluitingstijd. Ze brengen de nacht met elkaar door - met kleren aan! - en Liesl helpt hem leren voor zijn natuurkundetentamen.

Het is voor Tyler de eerste keer dat hij een hele nacht met een meisje 'studeert', waarbij studeren ook echt studeren betekent. En het raarste is dat hij er nog van geniet ook. Na die nacht krijgt hij haar niet uit zijn hoofd. Hij heeft echter geen idee wie ze is en hoe hij haar kan terugvinden.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789020536874
Uitgever: Z&K
Genadeloos

Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar.

Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401915311
Uitgever: Z&K
Gestrand

Julie krijgt een lift aangeboden met de spelersbus van de Las Vegas Bees. Dat is haar enige kans om op tijd in Las Vegas te komen nu ze met autopech langs de weg staat, dus ze neemt het aanbod natuurlijk aan. Onderweg komt ze erachter dat ze veel gemeen heeft met quarterback Ren.

Eenmaal in Las Vegas wil ze geen afscheid van hem nemen en hij ook niet van haar. Terwijl Ren haar de stad laat zien, merkt Julie dat ze voor hem valt. En hard ook. Maar hoeveel kans heeft deze relatie als ze maar één nacht samen hebben?

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401916004
Ebook: 9789401915991
Uitgever: Z&K

MisverstandMisverstand in Milaan

Model Marijn gaat naar Italië voor haar werk, maar dat blijkt doodsaai te zijn. Gelukkig komt ze op een terrasje een man tegen die haar dat allemaal doet vergeten. Maar kan dit echt zijn, of berust het allemaal op een misverstand?

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789020540116
Uitgever: Z&K
Misverstand in de middle of nowhere

Eerst vertrekt haar vriend naar het buitenland, dan verliest ze haar baan: kan er ook nog iets goed gaan in het leven van Dorothee? Het lijkt er niet op, totdat ze van de notaris te horen krijgt dat ze, onder voorwaarde dat ze erheen gaat en minstens één maand blijft, een boerderij heeft geërfd in de Achterhoek. Omdat ze toch niets te verliezen heeft, reist ze in haar eentje naar de middle of nowhere. Er liggen hier dierbare herinneringen, die al snel naar boven komen wanneer ze in de boerderij van haar grootouders is.

Maar er komt ook iets anders naar boven. Of liever gezegd: iemand. De boerderij blijkt namelijk een packagedeal. Er woont al ene Wes, die blijkbaar een goede band had met haar opa. In haar verplichte dertig dagen hier mag Dorothee niets veranderen of verwijderen, dus ook Wes niet. Ze zitten kortom een maand lang met elkaar opgescheept. En die maand belooft geen makkie te worden.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020538281
Ebook: 9789020538298
Uitgever: Z&K
Misverstand in de urban jungle

Zwanger op haar zestiende, een vervlogen droomcarrière als danseres...

Dertiger Amelia heeft wat schade in te halen. Ze verhuist naar Amsterdam en gaat bij de OBA werken. Net gesetteld ontmoet ze haar knappe buurman, en ze zou zweren dat ze hem kent. Hij weet wel waarvan, maar vertelt haar niks.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020538311
Ebook: 9789020538328
Uitgever: Z&K

Radio RomanceCampus crush

'It's just a little crush...'

Maar dan wel héél little, want in Campus crush heeft de liefde tussen Iris en Zach slechts 0,01 procent kans van slagen. Tenminste, als Iris haar eigen app mag geloven. Ze ontwikkelde 'Scrub' om op basis van social media te voorspellen hoe goed twee mensen matchen.

Als Zach, de hotste dj van de campusradio, haar app vroegtijdig in handen krijgt, ziet hij dat hij en Iris de laagste matchscore ever hebben. Op dat moment besluit hij te bewijzen dat hij beter is dan algoritmes. Do opposites attract?

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789020536836
Uitgever: Z&K
Campus love

Isobel beleeft een wilde nacht met de charmante barkeeper Bennet. Een perfecte rebound na de breuk met jeugdliefde Kevin. Als ze na die nacht met Bennet ongezien wil wegsluipen, wordt ze gefotografeerd door een groep vogelaars. De foto’s belanden op social media en blijven haar achtervolgen. Vooral als die irritante Dr. Love van de campusradio zich erin gaat mengen en ontdekt dat Isobel en Bennet een ongekend hoge matchscore hebben van 99,99 procent.

Bennet is echter alles wat Isobel niet wil. Geen Campus love voor haar. Maar ze kan hem wel goed gebruiken om mee te gaan naar een familiebijeenkomst en te doen alsof hij haar nieuwe vriendje is.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789020536850
Uitgever: Z&K

DiversenIn opstand

Wat doe je als je hele leven gebaseerd lijkt op leugens? Als de samenleving waarin je leeft helemaal niet zo goed en groots is als iedereen je wil doen geloven? Voor Emma, Leia en Justa is er maar een manier om te overleven: door in opstand te komen.

Drie young adult auteurs verkennen een wereld waar schijn bedriegt en niemand veilig is. Maak kennis met deze nieuwe Nederlandse schrijftalenten: Marieke Veringa, Jen Minkman en Lis Lucassen.

In opstand bevat:

 1. De rode boodschapper - Marieke Veringa
 2. Het eiland - Jen Minkman
 3. Het tribunaal - Lis Lucassen

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789492098023
Uitgever: Storm Publishers
Onthulde geheimen

Drie verhalen over dappere, jonge vrouwen en mooie, mysterieuze mannen. Boordevol zinderende spanning, dit is Dark Romance 3 - Onthulde geheimen.

Iedereen heeft geheimen. Wanneer voor Saar, Lone en Sabine deze geheimen levensbedreigend worden, is het tijd om actie te ondernemen. Zeker als je wereld op zijn kop komt te staan en je je hart verliest aan een onwerkelijke liefde.

Onthulde geheimen bevat:

 1. De Koningsboom - Lis Lucassen
 2. Hoedster - Kim Mulder
 3. Droomliefde - Daniëlle Dijkstra

Deze bundel met novelles is tot stand gekomen in samenwerking met young-adults.nl naar aanleiding van de derde Dark Romance schrijfwedstrijd.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789492098016
Uitgever: Storm Publishers

Gerelateerde schrijvers