Boekenplank:
Kies

Boeken van Lis Lucassen

Lis Lucassen is een pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Als Lucassen schrijft ze dark romance en new adult boeken. In het dagelijks leven werkt ze als journalist en communicatiemedewerker.

Meer over Lis Lucassen

Genre: Roman (New Adult)

Geboren: 1980

Pseudoniem: Olga Hoekstra

Overzicht
 • Hitte
 • Razend
 • Zomer
California Campus
 1. Grenzeloos
 2. Genadeloos
 3. Gestrand
Diversen
 • In opstand
 • Onthulde geheimen

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Hitte

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen.

Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2015
ISBN: 9789492098061
Uitgever: Storm Publishers
Razend

Voor Stef Boot zijn er slechts een paar dingen zeker in het leven: niets duurt voor eeuwig en de enige manier om de allesverterende leegte onder controle te houden, is om te leven in de hoogste versnelling. Nu hij terug is van het tropische eiland waar hij zich het grootste deel van de zomer heeft verscholen, is het tijd voor Stef om thuis de puinhoop die hij achterliet onder ogen te komen.

Wanneer hij Liv tegen het lijf loopt, behandelt hij haar zoals hij ieder ander in zijn leven behandelt: als een onbelangrijke voorbijganger. Alleen Liv lijkt dwars door zijn act heen te kijken. Ze stelt hem voor de keuze: doorgaan zoals hij nu doet of op de rem trappen en vechten voor alles wat er zou kunnen zijn tussen hem en Liv.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2016
ISBN: 9789492098153
Uitgever: Storm Publishers
Zomer

De wereld lag aan Audrey's voeten, maar de druk bleek te groot en ze moest gedwongen afscheid nemen van haar zangcarrière. Nu vier jaar later is het tijd voor een comeback. Alleen is Audrey het vertrouwen in zichzelf kwijt. Iedere noot die ze zingt, voelt als bedrog en de meeste tijd kan ze alleen optreden als ze pillen heeft geslikt en amper doorheeft dat ze bestaat. Wanneer ze Alec ontmoet, maakt hij er geen geheim van compleet voor haar te willen gaan. Maar alleen als zij bereid is zichzelf helemaal aan hem te geven.

Alec is vastbesloten zijn leven op de rails te houden nu hij weer op vrije voeten is. Maar op een fatale avond knalt alles kapot wat hij zo zorgvuldig heeft opgebouwd. Samen met Audrey slaat hij op de vlucht, maar hun reis wordt veel meer dan ze voor ogen hadden.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2017
ISBN: 9789492098160
Uitgever: Storm Publishers

California Campus

Grenzeloos

De Nederlandse Rebecca gaat naar Californië om een semester te studeren, maar vooral om weg te vluchten van haar leven in Nederland. Op haar eerste dag ontmoet ze de eigenzinnige Dee, die bij de fietsverhuur op de campus werkt.

Niet veel later wordt Rebecca op de fiets bijna aangereden door een jongen die aangeschoten achter het stuur zit. Een van zijn vrienden is Thor, stiefbroer van Dee en ster van het footballteam. Hij maakt een vuur in haar los dat ze nooit eerder heeft gevoeld – zelfs niet voor David, de man met wie ze in Nederland nog altijd getrouwd is.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2018
ISBN: 9789401911122
Uitgever: Z&K
Genadeloos

Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar.

Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2019
ISBN: 9789401915311
Uitgever: Z&K
Gestrand

Julie krijgt een lift aangeboden met de spelersbus van de Las Vegas Bees. Dat is haar enige kans om op tijd in Las Vegas te komen nu ze met autopech langs de weg staat, dus ze neemt het aanbod natuurlijk aan. Onderweg komt ze erachter dat ze veel gemeen heeft met quarterback Ren.

Eenmaal in Las Vegas wil ze geen afscheid van hem nemen en hij ook niet van haar. Terwijl Ren haar de stad laat zien, merkt Julie dat ze voor hem valt. En hard ook. Maar hoeveel kans heeft deze relatie als ze maar één nacht samen hebben?

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2019
ISBN: 9789401916004
Ebook: 9789401915991
Uitgever: Z&K

Diversen

In opstand

Wat doe je als je hele leven gebaseerd lijkt op leugens? Als de samenleving waarin je leeft helemaal niet zo goed en groots is als iedereen je wil doen geloven? Voor Emma, Leia en Justa is er maar een manier om te overleven: door in opstand te komen.

Drie young adult auteurs verkennen een wereld waar schijn bedriegt en niemand veilig is. Maak kennis met deze nieuwe Nederlandse schrijftalenten: Marieke Veringa, Jen Minkman en Lis Lucassen.

In opstand bevat:

 1. De rode boodschapper - Marieke Veringa
 2. Het eiland - Jen Minkman
 3. Het tribunaal - Lis Lucassen

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789492098023
Uitgever: Storm Publishers
Onthulde geheimen

Drie verhalen over dappere, jonge vrouwen en mooie, mysterieuze mannen. Boordevol zinderende spanning, dit is Dark Romance 3 - Onthulde geheimen.

Iedereen heeft geheimen. Wanneer voor Saar, Lone en Sabine deze geheimen levensbedreigend worden, is het tijd om actie te ondernemen. Zeker als je wereld op zijn kop komt te staan en je je hart verliest aan een onwerkelijke liefde.

Onthulde geheimen bevat:

 1. De Koningsboom - Lis Lucassen
 2. Hoedster - Kim Mulder
 3. Droomliefde - Daniëlle Dijkstra

Deze bundel met novelles is tot stand gekomen in samenwerking met young-adults.nl naar aanleiding van de derde Dark Romance schrijfwedstrijd.

Schrijver: Lis Lucassen
Eerste uitgave: 2014
ISBN: 9789492098016
Uitgever: Storm Publishers