Boekenplank:
Kies

Boeken van Gregory Maguire

Meer over Gregory Maguire

Genre: Fantasy / SF

Website: Gregory Maguire


Overzicht

  • Wicked - Wicked

Jeugdboeken

  • De goede leugen - The good liar
Overzicht
Jeugdboeken

gedetailleerd overzicht

OverzichtWicked
Wicked is een verhaal dat put uit vele bronnen. Gregory Maguire boekstaaft een odyssee door de complexe wereld van Oz - waar je slecht bent als je de waarheid spreekt.
Toen Dorothy triomfeerde over de Slechte Heks van het Westen in L. Frank Baum's Amerikaanse klassieker, hoorden we slechts haar kant van het verhaal. Maar hoe zat het met haar aartsvijandin, de mysterieuze heks? Waar kwam zij vandaan? Hoe was ze zo slecht geworden? En wat is de ware aard van het kwaad?
Wicked gaat over een land waar dieren praten en niet meer behandeld willen worden als tweederangs burgers, waar Munchkinlanders streven naar het comfort en de stabiliteit van de middenklasse en de Blikken Man slachtoffer wordt van huishoudelijk geweld.
En dan is er nog dat meisje met de groene huid, Elphaba genaamd, dat zal opgroeien tot de beruchte Slechte Heks van het Westen, een slim, prikkelbaar en onbegrepen wezen dat ons begrip van goed en kwaad op zijn kop zet.
Schrijver: Gregory Maguire
Oorspronkelijke titel: Wicked
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 978-90-495-0044-3
Uitgever: De Vliegende Hollander

JeugdboekenDe goede leugen
De oorlog lijkt ver weg voor Marcel, René en Pierre. Ze wonen in een rustig dorpje in Frankrijk. Ze spelen graag buiten, houden van vissen en van het verzinnen van vreemde verhalen die meestal niet waar zijn.
Maar op een dag leest moeder een belangrijke brief voor uit Parijs, van oom Anton. Hij komt op bezoek met kennissen van hem. Ze zijn joods en blijven een hele tijd logeren. Niemand mag het weten. Marcel en zijn broers verzinnen nu nog meer verhalen en leugentjes voor de buren. Vroeger waren die leugentjes grappig, maar nu zijn ze ernstig geworden.
Dan maken ze een fout. In het geheim sluiten ze vriendschap met een Duitse soldaat. Als het uitkomt merken ze pas hoe gevaarlijk dat is, want zij zijn niet de enigen die leugentjes vertellen. Sommige leugens zijn goed in de oorlog, en andere niet...
Schrijver: Gregory Maguire
Oorspronkelijke titel: The good liar
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-266-1022-X
Uitgever: Callenbach

Gerelateerde schrijvers