Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Francesca Marciano

Boeken van Francesca Marciano


Overzicht

  • De fotografe - The end of manners
  • Het rode huis - Casa Rossa
  • Wetten van de wildernis - Rules of the wild

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe fotografe
De Italiaanse Maria was jarenlang een succesvolle persfotografe, totdat ze last kreeg van angstaanvallen en ze het werk in oorlogsgebieden opgaf. Dan belt op een dag haar agent, met een opdracht die ze niet kan weigeren. Samen met een flamboyante Britse journalist reist ze af naar Kabul om een reportage te maken over gedwongen huwelijken. Hun missie mislukt echter grandioos: ze hebben te weinig tijd, kunnen enkel communiceren via tolken en stuiten op een onoverbrugbare culturele kloof. Als Maria door een speling van het lot alleen achterblijft in het gevaarlijke, chaotische Kabul, wordt ze gedwongen om een beroep te doen op haar overlevingsinstincten. In de chaos en ontreddering van een van de gevaarlijkste steden ter wereld vindt Maria onvermoede vriendschap en schoonheid, en ontdekt ze eindelijk haar ware roeping.
Schrijver: Francesca Marciano
Oorspronkelijke titel: The end of manners
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-8990-019-7
Uitgever: Arena
Het rode huis
Casa Rossa was een vervallen boerderij in Puglia toen de grootvader van Alina Strada het kocht. Nu Alina op het punt staat het huis te verkopen, staat ze stil bij de bewogen geschiedenis van haar familie. Nog steeds zijn veel dingen voor haar in nevelen gehuld. Grootvader Lorenzo, die kunstschilder was en bevriend met Picasso, zou haar veel kunnen vertellen. Was Alina's grootmoeder van rijke komaf of was ze, zoals Lorenzo zegt als hij teveel gedronken heeft, een dame van lichte zeden? Of was ze een nazi-spionne, zoals men in het dorp fluistert. En hoe zit het met Alina's moeder, die de muze was van grote kunstenaars, maar ook een spoor van verdriet achterliet?
Schrijver: Francesca Marciano
Oorspronkelijke titel: Casa Rossa
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-351-2374-3
Uitgever: Bakker
Wetten van de wildernis
De wind werd kouder en de hemel werd zwart. De regen kwam met bakken uit de hemel, vergezeld door donder en bliksem, en het geluid was oorverdovend. Het water stroomde langs de olifanten, druppelde over de ruggen van de modderige buffels. Ik stond nog steeds door het open dak te kijken, het water liep over mijn wangen, stroomde langs mijn nek, verstopte mijn neusgaten, en mijn haar plakte tegen mijn slapen. Ik ademde en voelde de ruimte, de regen, de geur van de dieren, van de aarde die haar rijkdommen prijsgaf. Ik huilde. Eindelijk.
In de uitgestrekte weidsheid van Oost-Afrika woont een hechte groep blanke emigranten die elkaar allemaal kennen. Ze ontmoeten elkaar bij etentjes; ze delen dezelfde dokters, eten in dezelfde restaurants en vrijen met elkaar. De Italiaanse Esmé is een van hen.
Wetten van de wildernis is zowel een scherpzinnige beschrijving van het leven van een blanke gemeenschap in Nairobi, als het ontroerende verhaal van een jonge vrouw, Esmé, die haar plek in Afrika tracht te vinden en die worstelt met haar gevoelens voor de twee mannen van wie zij houdt: Adam, de Keniaan die haar als eerste de overweldigende schoonheid van haar nieuwe vaderland toont; en Hunter, de Engelse oorlogscorrespondent die de verschrikkingen van het Afrikaanse continent kent als geen ander.
Schrijver: Francesca Marciano
Oorspronkelijke titel: Rules of the wild
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-351-2126-0
Uitgever: Bakker

Gerelateerde schrijvers