Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Alexandra Marinina

Boeken van Alexandra Marinina


Nastja Kamenskaja

  1. De hand van een moordenaar - Stecenye obstojateljstv
  2. De nachtmerrie - Ukradennyj son
  3. Uitwedstrijd - Igra na cuzom pole
  4. De vierde dader - Ubijca ponevole
  5. Kringloop van geweld - Smertb radi smerti

gedetailleerd overzicht

Nastja KamenskajaDe hand van een moordenaar
Op het hoofdkwartier van de Moskouse recherche werkt Nastja Kamenskaja. Ze is een buitenbeentje: ze schaduwt niet, infiltreert geen bendes en verricht geen arrestaties. Ze analyseert, sigaretten en koffie onder handbereik.
Dit keer ontrafelt ze het raadsel van een juriste die geëlektrocuteerd in haar keuken wordt gevonden. Een ongeluk, lijkt het. Maar Nastja herkent de werkwijze van een huurmoordenaar. Het onderzoek voert haar tot in de hoogste politieke en ambtelijke kringen, en als een dodelijke dreiging doemt achter alle betrokkenen de internationale maffia op.
Schrijver: Alexandra Marinina
Oorspronkelijke titel: Stecenye obstojateljstv
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-245-3503-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De nachtmerrie
Victoria Jeremina, een bloedmooie escort van 26 jaar, is dood aangetroffen in de bossen van Savjolovo, bezuiden Moskou. Ze was aan de drank, sliep met de ene buitenlander na de andere en verdween dagen achtereen. Volgens haar vriend Boris moest ze eigenlijk naar een psychiater omdat ze klaagde over een gestolen droom.
Als rechercheur Nastja Kamenskaja in deze moordzaak duikt, maakt ze een meedogenloze vijand.
Schrijver: Alexandra Marinina
Oorspronkelijke titel: Ukradennyj son
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-3543-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Uitwedstrijd
Nastja Kamenskaja, toprechercheur van de Moskouse politie, besluit eindelijk iets aan haar gezondheid te doen. Ze boekt een paar kalme weken in het luxe kuuroord Het Dal.
Maar van rust komt weinig. Op het terrein is een bende neergestreken die zich met gruwelijke zaken bezighoudt: jonge vrouwen worden gelokt met de belofte van een filmrol en vervolgens voor de camera vermoord. Nastja's aanbod om te helpen bij de opsporing wordt bot afgewezen door politie en justitie ter plaatse. Dan zoekt zij toenadering tot de peetvader van de plaatselijke maffia...
Schrijver: Alexandra Marinina
Oorspronkelijke titel: Igra na cuzom pole
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-3533-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vierde dader
Voor een hoge Moskouse politieofficier verandert het leven in een hel wanneer zijn elfjarige zoontje wordt doodgestoken door vier opgeschoten jongens. Andrej was hoogbegaafd, kon heel goed schilderen en dichten; een schitterende toekomst leek voor hem weggelegd. De daders waren dronken en handelden uit verveling.
Als Nastja Kamenskaja jaren later de moord op drie maffiosi probeert te ontrafelen, ontdekt ze dat dit oude geval van 'zinloos' geweld een sleutelrol speelt in haar onderzoek.
Schrijver: Alexandra Marinina
Oorspronkelijke titel: Ubijca ponevole
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-3553-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kringloop van geweld
Rechercheur Nastja Kamenskaja analyseert de Moskouse misdaad als vanouds met koffie en sigaretten onder handbereik, en inmiddels ook gewapend met de modernste computerprogramma's.
Wanneer Nastja misdaadgegevens van de afgelopen jaren invoert, ontdekt ze een merkwaardig patroon. Op de kaart van Moskou op haar scherm tekent zich een acht af; in de ene lus is de criminaliteit veel hoger dan normaal, in de ander lus juist veel lager. Het lijkt volslagen onzinnig. Toch gaat Nastja op onderzoek uit...
Schrijver: Alexandra Marinina
Oorspronkelijke titel: Smertb radi smerti
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-245-4473-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers