Boekenplank:
Kies

Boeken van David Michie

Meer over David Michie

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Zimbabwe

Website: David Michie


Overzicht

  • De kat van de Dalai Lama - The Dalai Lama's cat
  • De marionet - Conflict of interest

Non-Fictie

  • Boeddhisme voor drukke mensen - Buddhism for busy people
  • Rennen, vliegen, mediteren - Hurry up and meditate

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kat van de Dalai Lama
'Alle wezens streven naar geluk en proberen lijden te vermijden, maar die gedachte kwam niet bij me op toen ik een muis ving. Ik volgde gewoon mijn instinct. Geen moment had ik het bekeken vanuit het standpunt van de muis.'

Muizenmonster, Sneeuwleeuw, de kat van de Dalai Lama heeft vele namen. Als uitgehongerd jong zwerfkatje komt ze terecht in Dharamsala, in de huishouding van Zijne Heiligheid. Vol belangstelling luistert ze naar zijn raadgevingen. Maar ze geniet ook van heerlijke hapjes - en wordt zo dik dat ze niet meer kan traplopen. Ze heeft een oogje op een naburige kater, maar weet niet hoe ze hem moet strikken. Ze is jaloers als er plotseling een hond in huis opduikt en krijgt het te kwaad als haar vertrouwde omgeving overhoop wordt gehaald. Met behulp van de levenslessen van de Dalai Lama slaat ze zich door alle moeilijkheden heen.

Met sprankelende humor en een vleugje ondeugd vertelt de kat ons haar verhaal en leert ons meteen de basisbeginselen van het boeddhisme.
Schrijver: David Michie
Oorspronkelijke titel: The Dalai Lama's cat
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044344387
Ebook: 9789044344394
Uitgever: The House of Books
De marionet
Chris Treiger, een jeugdig talent in de wereld van de public relations, wordt voor veel geld weggekocht door Mike Cullen, de grote man achter Lombard, het meest gerenommeerde PR-adviesbureau van Engeland. Hij ontvangt niet alleen een droomsalaris, bij de baan horen ook een luxe appartement en een spetterend dure auto. Zijn toekomst lijkt verzekerd, tot hij verneemt dat zijn belangrijkste cliënt, Nathan Strauss, onverwacht is overleden.

Kort nadat Nathan Strauss, topman van het sportkleding-imperium Starwear, vijf miljoen dollar wegschonk aan een liefdadigheidsinstelling, is hij dood aangetroffen op het trottoir voor zijn hotel. Is het zelfmoord? Hoe het ook zij, zijn functie wordt voorlopig overgenomen door zijn jongere broer, Jacob Strauss.

Dan wordt Merlin de Vere, financieel analist bij een gerenommeerde bank, dood aangetroffen in zijn woning. Hardnekkig doet het gerucht de ronde dat De Vere over levensgevaarlijke informatie met betrekking tot Starwear beschikte.

De gebeurtenissen trekken de aandacht van Judith Laing, journaliste bij een grote krant, én de ex-vriendin van Chris Treiger. Zij zet alles op alles om de waarheid over de raadselachtige sterfgevallen te achterhalen, en dat brengt haar weer in contact met Chris, die inmiddels andere belangen nastreeft.
Schrijver: David Michie
Oorspronkelijke titel: Conflict of interest
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029065139
Uitgever: Meulenhoff

Non-FictieBoeddhisme voor drukke mensen
Boeddhisme voor drukke mensen beschrijft David Michies zoektocht naar innerlijke rust. Met de nodige ironie en zelfspot vertelt hij hoe hij de boeddhistische leer in zijn drukke dagelijkse leven integreert en hoe hij leerde kortstondige genoegens te onderscheiden van de diepere zin van het welzijn.
Schrijver: David Michie
Oorspronkelijke titel: Buddhism for busy people
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789049201340
Uitgever: Forum
Rennen, vliegen, mediteren
Als meditatie beschikbaar was in pilvorm zou dat het bestverkopende geneesmiddel aller tijden zijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat meditatie een uiterst effectief middel is tegen stress, ons immuunsysteem versterkt en het verouderingsproces drastisch vertraagt. Ook blijkt het ons gelukkiger te maken en gaan we er effectiever door denken. Waarom mediteren er niet meer mensen als het zoveel lichamelijke en psychische voordelen biedt?

In dit stimulerende en onderhoudende boek legt David Michie de fijne kneepjes van mediteren uit. Rennen, vliegen, mediteren combineert de allernieuwste wetenschappelijke inzichten met tijdloze wijsheid en biedt alle motivatie en middelen die je nodig hebt.
Schrijver: David Michie
Oorspronkelijke titel: Hurry up and meditate
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022569382
Uitgever: Forum

Gerelateerde schrijvers