Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Kerr

Meer over Peter Kerr

Genre: Roman

Website: Peter Kerr


Overzicht

  • Brandnetelsoep - Thistle soup

Mallorca

  1. Besneeuwde sinaasappels - Snowball oranges
  2. Mañana, mañana - Mañana, mañana
  3. Viva Mallorca! - Viva Mallorca!
  4. Een mand vol sneeuwvlokken - A basketful of snowflakes

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrandnetelsoep
In Brandnetelsoep worden de ups en downs van vier generaties van een boerenfamilie geopenbaard, afkomstig van de noordelijke Orkney Isles, ook wel ‘de Tuin van Schotland’ genoemd. Ze besluiten een kleine boerderij te kopen in het zuiden van Schotland, net voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De jonge Peter, die zijn zinnen erop heeft gezet om in de rubberlaarzen van zijn enigszins excentrieke grootvader te passen, groeit op om uiteindelijk de familieboerderij te runnen en een boerenvader te worden van zijn eigen zoons. Zijn capaciteit om de dingen van de humoristische kant te bekijken komt hem goed van pas als de tegenslagen zich aandienen met een intrigerende regelmaat…
Schrijver: Peter Kerr
Oorspronkelijke titel: Thistle soup
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5831-270-4
Uitgever: Sirene

MallorcaBesneeuwde sinaasappels
Het klinkt als een droom: een Schots gezin laat alles achter zich om sinaasappels te gaan verbouwen in een afgelegen vallei op het zonnige Mallorca. Maar dromen komen niet altijd uit... Peter en Ellie Kerr worden verwelkomd op het mediterrane eiland door een hevige sneeuwstorm, en dat is nog maar de eerste van vele verrassingen. Lachen lijkt het beste medicijn als ze beseffen dat het lokale gerecht bestaat uit... ratten, en als ze worden geconfronteerd met een huishouder die om de schoorsteen te vegen een levende kip door de pijp laat fladderen. Het duurt niet lang voor ze begrijpen dat de voormalige eigenaars van de vervallen boerderij en de sinaasappelboomgaard hen knollen voor citroenen hebben verkocht. Gelukkig helpt een bont gezelschap buren Peter en Ellie hun geloof in de mensheid te herstellen. Met vallen en opstaan bouwen ze een nieuw bestaan op in dit idyllische stukje landelijk Spanje.
Schrijver: Peter Kerr
Oorspronkelijke titel: Snowball oranges
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5831-064-7
Uitgever: Muntinga
Mañana, mañana
Schotse Peter Kerr heeft zich overgegeven aan het mañana-tempo van het landelijke Mallorca. Hij en zijn vrouw bereiden zich, na een winter vol ontberingen, voor op een ontspannen zomer waarin ze sinaasappels kweken op hun rustieke boerderijtje Ca’s Mayoral. Pijnlijke misverstanden veroorzaakt door de eigenaardigheden van de Spaanse taal, verwarrende contacten met de politie, de onfortuinlijke gevolgen van een drinkgelag... verrassingen te over om de vasthoudendheid, het doorzettingsvermogen en de humor van dit avontuurlijke gezin op de proef te stellen. Hun kleurrijke nieuwe vrienden staan altijd klaar om te helpen - in voor- en tegenspoed - en verlenen dit verslag van het tranquillo leven een pittige smaak.
Schrijver: Peter Kerr
Oorspronkelijke titel: Mañana, mañana
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5831-143-0
Uitgever: Sirene
Viva Mallorca!
De herfst is gearriveerd op de Spaanse boerderij van Peter en Ellie Kerr, maar Peter vindt het – tot Ellie’s grote spijt – maar moeilijk het tranquillo-gevoel, dat hij na de lange, hete zomer zo perfect beheerst, van zich af te schudden. Het fruit moet echter dringend worden geoogst... Ondertussen worden oude vriendschappen hernieuwd en nieuwe gelegd wanneer Peter en Ellie geïntroduceerd worden bij de champagne-nippende jetset van Mallorca. Daar kijken ze hun ogen uit als ze zien hoe de andere helft van de bevolking leeft…
Schrijver: Peter Kerr
Oorspronkelijke titel: Viva Mallorca!
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-5831-340-9
Uitgever: Sirene
Een mand vol sneeuwvlokken
De Schotse Peter Kerr heeft zich met zijn gezin gevestigd op het Spaanse eiland Mallorca. Met vereende krachten heeft hij een oud boerderijtje opgeknapt. Maar na het eerste jaar vol vallen en opstaan moet Peter de harde feiten onder ogen zien. Gaan al die werkuren die hij en zijn vrouw Ellie in de boerderij hebben geïnvesteerd hun een fatsoenlijke boterham opleveren of draait hun droom uit op een nachtmerrie? Zorgen Peters onlangs ontdekte mañana-neigingen ervoor dat de opknapprojecten voor hun huis op de lange baan worden geschoven, of krijgt de geduldige Ellie uiteindelijk toch haar zwembad? Ondanks aanvaringen met zure douanebeambten en sluwe kooplui laat het gevoel voor humor de Kerrs nooit in de steek. En gelukkig worden ze steeds weer geholpen door een excentrieke verzameling vrienden en buren.
Schrijver: Peter Kerr
Oorspronkelijke titel: A basketful of snowflakes
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-5831-423-9
Uitgever: Sirene