Boekenplank:
Kies

Boeken van Joseph Kanon

Meer over Joseph Kanon

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Joseph Kanon


Overzicht

  • Alibi - Alibi
  • De goede Duitser - The good German
  • De verdwenen spion - The prodigal spy
  • Het Manhattan project - Los Alamos

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlibi
Het is 1946. Adam Miller, Amerikaans onderzoeker van nazi-oorlogsmisdaden, bezoekt zijn moeder Grace in Venetië. Zij wil haar leventje als lid van de jetset weer oppakken, en Adam, die probeert de gruwelen van de oorlog te vergeten, laat zich meeslepen in een Venetiaanse droom van recepties en feesten. Zijn verliefdheid ten opzichte van Claudia, een joodse vrouw die getraumatiseerd is door de oorlog, toont hem echter een heel ander Venetië: een stad die met zichzelf worstelt en die wordt achtervolgd door verschrikkingen die hij liever zou vergeten. Iedereen, ook de beminnelijke Venetiaan die zijn moeder het hof maakt, is gecompromitteerd door de bezetting. Adam komt in een wereld vol leugens, intriges en onverwachte morele dilemma's terecht. Wat is goed en wat is slecht? Wanneer is iemand om het leven brengen moord? Hoeveel wil iemand betalen voor een perfect alibi?
Schrijver: Joseph Kanon
Oorspronkelijke titel: Alibi
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-5607-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De goede Duitser
Berlijn, 1945 – Voor een reportage over de topconferentie in Potsdam keert de ontgoochelde oorlogsverslaggever Jake Geismar terug naar de stad waar hij in 1941 door het nazi-bewind is uitgezet. Meteen gaat hij naar het huis waar zijn vroegere medewerkster Lena Brandt woonde met haar man, de briljante natuurkundige Emil. Lena is Geismars grote, maar verloren geachte liefde. In de platgebombardeerde stad heerst een machtsvacuüm waarbinnen de spanningen tussen Russen en Amerikanen door de moord op een Amerikaanse soldaat hoog oplopen. Hoewel Jake zijn Lena terugvindt, laat de manier waarop pogingen worden gedaan de zaak van de vermoorde militair in de doofpot te stoppen hem niet los. Iedereen lijkt bij de zaak betrokken, inclusief de man van Lena. En dat levert Geismar verschillende vragen op: hoe is zijn geliefde de oorlog eigenlijk doorgekomen? Is elke Duitser per definitie fout? Stukje bij beetje, diep gravend in het oorlogsverleden van de betrokkenen, haalt Geismar de waarheid boven water. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel The good German.
The Good German - 2006
Regisseur: Steven Soderbergh
Cast: George Clooney, Cate Blanchett, Dominic Comperatore, e.a.
Schrijver: Joseph Kanon
Oorspronkelijke titel: The good German
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-290-7073-0
Uitgever: Uitgeverij M
De verdwenen spion
Sinds zijn tiende levensjaar gaat Nick Kotlar gebukt onder een verschrikkelijk geheim. Zijn vader, een topambtenaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, ontvluchtte de Verenigde Staten na de beschuldigingen van hoogverraad door een ambitieuze senator, om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Is hij vermoord of is er iets anders aan de hand? Nick en zijn moeder blijven alleen achter in het oerconservatieve Amerika van de jaren vijftig. Na twee decennia van stilzwijgen verneemt Nick van zijn vader dat hij in het communistische Praag woont. Ziek, en bevangen door heimwee, wil Walter Kotlar zijn zoon graag terugzien. Vergezeld door een mooie vrouw die banden lijkt te hebben met zijn verleden, reist Nick naar het door de Russen bezette Tsjechoslowakije. Tijdens de pijnlijke hereniging onthult Nicks vader een schokkend geheim over wat er in de jaren vijftig werkelijk speelde - en over het bestaan van een dodelijke samenzwering die nog steeds niet is uitgewoed...
Schrijver: Joseph Kanon
Oorspronkelijke titel: The prodigal spy
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-5977-X
Uitgever: Meulenhoff
Het Manhattan project
Lente 1945 - Terwijl de ontwikkeling van de eerste atoombom haar voltooiing nadert wordt Karl Bruner, veiligheidsofficier van het Manhattan Project, in het nabijgelegen Santa Fé vermoord. Is Bruner het slachtoffer van een gewelddadige seksuele ontmoeting of is er iets gebeurt dat veel sinistere implicaties heeft? Michael Connolly, als officier bij de militaire inlichtingendienst gedetacheerd, wordt door generaal Groves, die voor het project verantwoordelijk is, naar Los Alamos gestuurd om een onderzoek in te stellen. Voor deze bijeengeraapte gemeenschap van ontheemde immigranten, militairen en idealistische wetenschappers, onder wie Robert Oppenheimer, betekent een moord niet meer dan een uiterst onwelkome stoornis tijdens hun wedloop in het ontwikkelen van de A-bom. Terwijl Connolly zijn handen vol heeft aan de ontrafeling van de betekenis van oude sympathieën, seksuele relaties en tegenstrijdige morele dilemma's die in deze geheime wereld de sfeer bepalen, dringt hij steeds dieper door tot de duistere kern van Los Alamos. Het resultaat is een dramatisch verhaal van tweeslachtige loyaliteit en nietsontziende spionagepraktijken.
Schrijver: Joseph Kanon
Oorspronkelijke titel: Los Alamos
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-290-5426-3
Uitgever: Meulenhoff