Boekenplank:
Kies

Boeken van Colin Harrison

Meer over Colin Harrison

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Afgebrand - Afterburn
  • Buiten bereik - The finder
  • De Havana kamer - The Havana room
  • Exit - Bodies electric
  • Nacht in New York - Manhattan nocturne

gedetailleerd overzicht

OverzichtAfgebrand
Christina Welles is net vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis, waar ze heeft gezeten voor een mislukte roof op een vrachtwagen. Christina vertrouwt haar plotselinge vrijlating niet, ze is bang dat de politie haar als lokeend gebruikt voor Nick Verducci en zijn bende. Ze duikt onder - voor zover dat in New York City mogelijk is.

Charlie Ravich, Vietnam-veteraan, is een rijke, succesvolle zakenman. Zijn zakenimperium blijft groeien. Sinds kort heeft hij zijn oog laten vallen op een verbintenis met een Chinese firma. Hij heeft slechts één probleem: zijn familie sterft uit. Zijn zoon is pas overleden, zijn vrouw lijdt aan Alzheimer, en zijn dochter blijkt onvruchtbaar. Om zijn onsterfelijkheid te garanderen gaat Charlie op zoek naar een draagmoeder voor zijn kleinkind.

Als de paden van deze twee totaal verschillende mensen elkaar kruisen, begint het spel...
Schrijver: Colin Harrison
Oorspronkelijke titel: Afterburn
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022527252
Uitgever: Boekerij
Buiten bereik
De jonge Jin Li, een geheimzinnige en beeldschone Chinese, raakt betrokken bij een plan om van een aantal grote bedrijven in New York waardevolle informatie te stelen. Maar als dit plan wordt ontdekt door enkele machtige zakenlui, die veel geld dreigen te verliezen door deze diefstal, heel veel geld zelfs, slaat Jin Li op de vlucht.

Ondertussen is haar voormalige geliefde Ray Grant na jaren teruggekeerd naar Amerika, waar hij meteen betrokken raakt bij de zoektocht naar Jin Li. Ray is nooit echt duidelijk geweest over de redenen van zijn vertrek, en over wat hij allemaal heeft uitgevoerd in het buitenland. Maar hij is perfect getraind en buitengewoon ervaren wat zeer goed van pas komt in de strijd tegen degenen die er alles voor over hebben om hun fortuin terug te krijgen. Ray moet Jin Li dus koste wat kost zien te vinden, en snel.
Schrijver: Colin Harrison
Oorspronkelijke titel: The finder
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022550489
Uitgever: Boekerij
De Havana kamer
De Havana kamer begint op de dag dat het oude leven van Bill Wyeth eindigde...

Bill Wyeth is negenendertig jaar en een succesvol advocaat gespecialiseerd in onroerend goed zaken. Hij heeft een mooie vrouw en een zoon van acht. Maar dan raakt hij door een menselijke fout in één klap zijn appartement, zijn baan en zijn gezin kwijt.

Eenzaam en alleen dwaalt Wyeth doelloos door de donkere krochten van New York, de schaduwzijde van de stad, een wereld die voorheen mijlenver van de zijne af stond.

In een ouderwets steakrestaurant in Manhattan ontmoet hij de manager, de aantrekkelijke, gecompliceerde en onafhankelijke Allison Sparks. Zij beheert de toegang tot de Havana-kamer, een exclusieve herenclub, en wat daar gebeurt is uiterst geheim...

Op verzoek van Allison helpt Wyeth een vriend van haar, Jay Rainey, bij het afsluiten van een middernachtelijke onroerendgoedtransactie. Zodra Wyeth de documenten ziet realiseert hij zich dat het een malafide deal is, maar weet hij ook dat hij niet meer terug kan...
Schrijver: Colin Harrison
Oorspronkelijke titel: The Havana room
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022537923
Uitgever: Boekerij
Exit
Jack Whitman is de vijfendertigjarige wonderboy die het helemaal gemaakt heeft. De blinde woede over de brute moord op zijn vrouw enkele jaren geleden, heeft hij omgezet in een succesvolle carrière naar de top van 'Het Concern', een machtig media-imperium.

Whitman lijkt alles onder controle te hebben, tot de avond dat hij in de Newyorkse ondergrondse de armoedig geklede, maar betoverend mooie Dolores Salcines ziet. Dolores leeft aan de zelfkant van de maatschappij, de kant die Whitman vergeten was. En in strijd met ieder verstandelijke afweging groeit er in Whitman een onontkoombare begeerte.

Juist op het moment dat er op zijn werk een felle machtsstrijd uitbreekt, waarin Whitman zwaar op de proef wordt gesteld, ontdekt hij Dolores' verborgen geschiedenis. Whitmans obsessie voor deze vrouw wordt zijn achilleshiel, en onafwendbaar begint zijn wereld te tollen en belandt hij in een neerwaartse spiraal, waaruit geen ontsnapping mogelijk is.
Schrijver: Colin Harrison
Oorspronkelijke titel: Bodies electric
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022516348
Uitgever: Boekerij
Nacht in New York
Welke man weerstaat de verlokkingen van zijn nieuwsgierigheid?

Misdaadjournalist en huisvader Porter Wren ziet het zorgvuldig opgebouwde evenwicht in zijn leven wankelen wanneer op een feestje een even intrigerende als aantrekkelijke vrouw zijn pad kruist.

Hoewel Wren weet dat hij nuchter moet blijven, verleidt de vrouw hem met een aanbod dat hij onmogelijk kan weigeren. Tegen de tijd dat hij ziet waarin hij verzeild is geraakt, is er geen weg terug meer mogelijk.

Porter heeft een vrouw en twee kinderen van wie hij zielsveel houdt. Waarom neemt hij dan zoveel risico? Wat is er zo belangrijk dat hij alles op het spel zet en zelfs zijn eigen vrouw bedriegt?
Schrijver: Colin Harrison
Oorspronkelijke titel: Manhattan nocturne
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022521724
Uitgever: Boekerij