Boekenplank:
Kies

Boeken van John Lawton

Meer over John Lawton

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: John Lawton


Frederick Troy

  1. Black out - Black out
  2. De lijfwacht - Old flames
  3. Oneerbare verdiensten - A little white death
  4. In dienst van Churchill - Riptide
  5. De celliste - A lily of the field

gedetailleerd overzicht

Frederick TroyBlack out
De Luftwaffe voert in 1944 een laatste wanhopige aanval op Londen uit om het moreel van de inwoners te breken. De nacht is inktzwart, de Londenaren vluchten naar de schuilkelders van de verduisterde stad. Maar de gewone misdaad tiert even welig als in andere tijden en sergeant Frederick Troy van de politie wordt door een aantal straatschoffies in East End geconfronteerd met een gevonden arm. Door het uitloven van een beloning vinden deze jochies vervolgens ook het verkoolde, van ledematen ontdane lijk. Analyse wijst uit dat het slachtoffer een Duitser is en er blijken meer buitenlanders verdwenen te zijn. Voor Troy, zoon van een welgestelde Russische emigrant, is dit het startsein voor de jacht op de dader. Daarbij wordt hij bijgestaan door twee vrouwen: lady Diane Brack, een forse, majestueuze schoonheid met een duister verleden, en de Amerikaanse sergeant Larissa Tosca, nog geen anderhalve meter lang met een figuur als een zandloper en een raspend Newyorks accent. Maar staan de vrouwen wel aan zijn kant? En welke vrouw doet het meest haar best om Troy te versieren? En om welke reden? Tijdens de speurtocht zal Troy zowel de jager als de gejaagde zijn. In een wereld vol statenloze vluchtelingen, militaire inlichtingendiensten, volle metrostations, ondoordringbare mist en corruptie tot in de top van het Geallieerde Hoge Commando ontwikkeld zich een duizelingwekkend plot.
Schrijver: John Lawton
Oorspronkelijke titel: Black out
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-453-0205-5
Uitgever: BZZTôH
De lijfwacht
London, april 1956. De sovjetleiders Chroetsjov en Boelganin zijn in Groot-Brittannië op staatsbezoek. Hoofdinspecteur Troy krijgt de opdracht als lijfwacht te fungeren omdat hij als zoon van een Russische emigrant de taal spreekt. Maar zijn werkelijke missie, het bespioneren van Chroetsjov, moet geheim blijven. Als bij de romp van het schip van de sovjetleiders het onherkenbaar verminkte lijk van een duiker wordt gevonden, raakt Troy geïntrigeerd. Wat deed die kikvorsman daar en in wiens opdracht? Troy wordt bij zijn onderzoek geconfronteerd met het rotte hart van MI6, zijn eigen kindertijd en de gevaarlijke en bevallige armen van zijn oude vlam Larissa Tosca, ex-lid van het Amerikaanse leger én de Russische KGB. Terwijl Troy zich vastbijt in de raadselen rond de duiker, volgen er meerdere onverklaarbare moorden. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Koud vuur.
Schrijver: John Lawton
Oorspronkelijke titel: Old flames
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-453-0365-5
Uitgever: BZZTôH
Oneerbare verdiensten
London, 1963. De woelige jaren zestig zijn in volle gang. Op de beruchte feesten van Dr. Fitzpatrick gaan diplomaten en parlementsleden zich te buiten aan seks, drugs en rock-'n-roll. Als de kranten daar lucht van krijgen, wordt Fitzpatrick gearresteerd vanwege 'oneerbare verdiensten'. Voordat Fitzpatrick kan worden veroordeeld, wordt hij gevonden met een kogel in zijn hoofd. Even later overlijdt een van zijn graag geziene vrouwelijke gasten aan een overdosis. Voor Scotland Yard zijn beide gevallen een uitgemaakte zaak: tweemaal zelfmoord. Hoofdinspecteur Troy heeft echter zo zijn twijfels. Hij was de laatste die met beiden sprak en zij leken allesbehalve levensmoe. Als Troy de zaak onderzoekt, sterven ook andere gasten een mysterieuze dood...
Schrijver: John Lawton
Oorspronkelijke titel: A little white death
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 978-90-453-0506-6
Uitgever: BZZTôH
In dienst van Churchill
In de lente van 1941 staat Engeland alleen in de oorlog tegen nazi-Duitsland. Rusland waant zich veilig; Amerika houdt zich ogenschijnlijk afzijdig. Bij een luchtaanval op Berlijn verdwijnt de hooggeplaatste SD-officier Wolfgang Stahl, een Amerikaanse spion die werkt onder de codenaam De Blikken Man. De Duitsers denken dat hij dood is, de Britten weten wel beter... Maar waar is hij nu? En wat weet hij?
Schrijver: John Lawton
Oorspronkelijke titel: Riptide
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-453-0760-2
Uitgever: BZZTôH
De celliste
Wenen 1934. Het tien jaar oude muzikale wonderkind Meret Voytek wordt leerling van de gerespecteerde professor Viktor Rosen, een joodse emigré uit Duitsland. Terwijl Merets talent zich ontwikkelt, verandert de wereld om haar heen. Doordrongen van de dreiging van de nazi's vertelt Rosen zijn veelbelovende leerling dat hij naar Londen zal vluchten. Wenen komt onder nazi-heerschappij en Meret is getuige van de Duitse maatregelen gericht tegen de Oostenrijkse joden. Maar wanneer haar orkest ingelijfd wordt bij de Hitler-Jugend, behoudt ze het stilzwijgen en laat ze zich zonder protest het uniform aanmeten. In dezelfde tijd is Dr. Karel Szabo, Hongaars kernfysicus, geïnterneerd in een kamp op het Isle of Man. Direct na zijn gevangenschap wordt Szabo naar Canada getransporteerd en gered door de Amerikanen, die hem rekruteren voor het team in New Mexico dat de atoombom ontwikkelt.
Schrijver: John Lawton
Oorspronkelijke titel: A lily of the field
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-6112-637-9
Uitgever: Karakter