Boekenplank:
Kies

Boeken van Madeline Miller

Meer over Madeline Miller

Genre: Roman

Geboren: 1978

Verenigde Staten

Website: http://madelinemiller.com/


Overzicht

  • Circe - Circe
  • Een lied voor Achilles - The song of Achilles

gedetailleerd overzicht

OverzichtCirce

In het huis van Helios, god van de zon en de machtigste onder de Titanen, wordt een dochter geboren. Maar Circe heeft een goddelijk uiterlijk noch een goddelijke stem en ze wordt buitengesloten door haar familie. Door haar isolement ontdekt ze een innerlijke kracht die verboden is voor de goden: hekserij.

Wanneer de liefde Circe ertoe brengt een vervloeking uit te spreken, verbant de wraakzuchtige Zeus haar naar het afgelegen eiland Aiaia, waar ze haar occulte vaardigheden verder ontwikkelt.

De wereld is echter een gevaarlijke plaats voor een vrouw alleen, en met haar onafhankelijkheid roept Circe de toorn van zowel mannen als goden over zich af. Om te beschermen wat haar dierbaar is, moet Circe besluiten of ze thuishoort bij de goden waaruit ze is geboren of bij de stervelingen van wie ze is gaan houden.

Schrijver: Madeline Miller
Oorspronkelijke titel: Circe
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492086822
Ebook: 9789492086839
Uitgever: Orlando
Een lied voor Achilles

De legende begint...

Patroclus is een jonge prins, verbannen naar het koninkrijk van Phthia om daar op te groeien met godenzoon Achilles. Achilles is sterk, mooi, een gouden kind: alles wat Patroclus niet is. Maar ondanks hun verschillen raken de jongens innig bevriend, en hun band wordt sterker naarmate ze ouder worden. Dit tot verdriet en woede van Achilles' moeder Thetis, een wrede zeegodin die een hekel heeft aan stervelingen.

Als duidelijk wordt dat Helena van Sparta is ontvoerd en alle Griekse mannen verplicht zijn om haar eer te wreken en Troje te belegeren, sluit Achilles zich aan bij het leger, verblind door de belofte van roem. Patroclus, verscheurd door liefde voor en angst om zijn vriend, gaat met hem mee. Zij weten niet dat het lot hen tot het uiterste zal testen en hun zal vragen om een verschrikkelijk offer.

Schrijver: Madeline Miller
Oorspronkelijke titel: The song of Achilles
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029088619
Ebook: 9789493081239
Uitgever: Orlando