Boekenplank:
Kies

Boeken van Jessie Burton

Jessie Burton studeerde aan de universiteit van Oxford en de Royal Central School of Speech and Drama. Ze werkte zeven jaar als secretaresse en actrice in Londen.

Meer over Jessie Burton

Genre: Roman

Geboren: 1982

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jessie Burton


Overzicht

  • De bekentenis - The confession
  • De muze - The muse
  • Medusa - Medusa

De Miniaturist / The Miniaturist

  1. Het huis aan de Gouden Bocht - The miniaturist
  2. Het huis aan de Herengracht - The house of fortune

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bekentenis

In De bekentenis ontmoet Elise Morceau in 1980 de bijzondere Constance Holden. Ze is meteen diep onder de indruk van haar charme. Ze volgt de vrijgevochten schrijfster naar Los Angeles, maar voelt zich een buitenstaander in de wereld vol glamour en ambitie. Dan hoort ze een gesprek dat haar leven op zijn kop zet.

Drie decennia later is Rose Simmons op zoek naar antwoorden over haar moeder, die verdween toen zij een baby was. Constance Holden is naar verluidt de laatste die haar heeft gezien. Zal de ooit zo beroemde auteur Rose kunnen geven wat zij vraagt?

Schrijver: Jessie Burton
Oorspronkelijke titel: The confession
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789024586295
Ebook: 9789024586301
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De muze

Vier vrouwen die met elkaar verbonden zijn door een alles verstikkend geheim...

Voor De muze liet Jessie Burton zich inspireren door een schilderij van Goya dat in het Prado te Madrid hangt. Het verhaal speelt zich af in het chaotische Spanje van de jaren dertig en het zinderende Londen van de jaren zestig, rond vier hoofdpersonen.

Het is een verleidelijke, opwindende, spannende roman over ambitie en identiteit, over liefde en obsessie, authenticiteit en bedrog. Dit is een verhaal dat in je gedachten blijft, lang nadat je de laatste bladzijde hebt gelezen. Een meesterwerk!

Schrijver: Jessie Burton
Oorspronkelijke titel: The muse
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024574704
Ebook: 9789024574711
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Medusa

Jessie Burton belicht in Medusa de vrouw achter de legende door de rollen om te draaien in deze verbluffende hervertelling van de Griekse mythe. Medusa komt tot leven in deze nieuwe, krachtige en poëtische versie van het verhaal dat lang geleden in steen gebeiteld werd.

Nadat Medusa misbruikt is door machtige goden en verbannen naar een afgelegen eiland, heeft ze weinig gezelschap op de slangen die haar hoofd sieren na. Achtervolgd door de herinneringen aan een leven voordat alles van haar werd gestolen, heeft ze geen andere keuze dan vrede sluiten met haar nieuwe ik: Medusa het Monster.

Maar wanneer de charmante en mooie Perseus op het eiland arriveert, wordt haar eenzame bestaan overhoop gegooid, wat leidt tot verlangen, liefde... en verraad.

Schrijver: Jessie Burton
Oorspronkelijke titel: Medusa
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789021043265
Ebook: 9789021043272
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

De Miniaturist / The MiniaturistHet huis aan de Gouden Bocht

Amsterdam beleeft een tijdperk van tegenstellingen. Weelde en verval liggen vlak naast elkaar. Succes kan omslaan in diepe armoede, en omgekeerd. Streng protestantisme verhult zeer vrijgevochten gedrag. Zoals de dichter Bredero zei: 'Het kan verkeren'...

In 1686 komt Nella Oortman aan de prestigieuze Herengracht wonen, als jonge bruid van de bekende rijke VOC-koopman Johannes Brandt. Ze is niet bepaald wereldwijs en ze begrijpt niets van het huishouden waar ze in terechtgekomen is. Haar ongetrouwde, eigenzinnige schoonzus Maren, de zwarte bediende Otto en het brutale dienstmeisje Cornelia maken er de dienst uit. Haar echtgenoot Johannes is meestal op reis en raakt haar met geen vinger aan.

Dan krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen herenhuis aan de gracht - maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt Nella mysterieuze pakketjes voor haar poppenhuis. Algauw krijgt het verhaal een dramatische wending en lijkt het lot van alle mensen om haar heen bezegeld.

Het huis aan de Gouden Bocht is gebaseerd op het beroemde poppenhuis in het Rijksmuseum. Het is een betoverende historische roman die de Gouden Eeuw en de Amsterdamse bevolking op onvergetelijke wijze tot leven wekt.

Schrijver: Jessie Burton
Oorspronkelijke titel: The miniaturist
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021016368
Ebook: 9789021809526
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het huis aan de Herengracht

Het huis aan de Herengracht begint achttien jaar na de gebeurtenissen van Het huis aan de Gouden Bocht, op Thea Brandts achttiende verjaardag...

Thea Brandt verwelkomt haar volwassenheid met open armen. Thuis is de sfeer gespannen - haar vader Otto en tante Nella maken eindeloos ruzie, de familie Brandt verkoopt hun meubels om te kunnen eten en op Thea's verjaardag, ook de dag dat haar moeder Maren stierf, dringen de geheimen uit het verleden het heden binnen.

Nella is wanhopig op zoek naar een echtgenoot voor Thea om haar toekomst veilig te stellen. Wanneer ze een uitnodiging ontvangen voor het exclusiefste bal van Amsterdam, is ze dolgelukkig - misschien is het lot hen dan toch gunstig gezind?

En inderdaad, het bal brengt nieuwe vooruitzichten, maar het lot van de Brandts blijft onzeker. En wanneer Nella een vreemd prikkelend gevoel in haar nek voelt, vraagt ze zich af of de miniaturist terug is...

Schrijver: Jessie Burton
Oorspronkelijke titel: The house of fortune
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789024586325
Ebook: 9789024586332
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers