Boekenplank:
Kies

Boeken van Jennifer Saint

Jennifer Saint studeerde klassieke talen aan Kings College in Londen en werkte daarna dertien jaar als docent Engels.

Meer over Jennifer Saint

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jennifer Saint


Overzicht

  • Ariadne - Ariadne
  • Atalanta - Atalanta
  • Elektra - Elektra

gedetailleerd overzicht

OverzichtAriadne

In een van de beroemdste Griekse mythes verraadt Ariadne haar vader, koning Minos, door Theseus te helpen de Minotaurus te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal...

Als prinses van Kreta en dochter van koning Minos, groeit Ariadne op met het angstaanjagende geluid van het klepperende hoefgetrappel van de Minotaurus, die in het labyrint onder het gouden paleis van Knossos gevangen wordt gehouden en elk jaar mensenoffers eist.

Wanneer Theseus, prins van Athene, op Kreta aankomt als offer voor het monster, wordt Ariadne verliefd op hem. Om Theseus te helpen om de Minotaurus te doden, zal Ariadne haar familie en haar land moeten verraden. En Ariadne weet maar al te goed dat in een wereld die wordt geregeerd door de goden, het trekken van hun aandacht je duur kan komen te staan.

Ariadne is een indrukwekkende hervertelling van de oude Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus.

Schrijver: Jennifer Saint
Oorspronkelijke titel: Ariadne
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789493081840
Ebook: 9789493081857
Uitgever: Orlando
Atalanta

Wanneer er in plaats van de beoogde mannelijke troonopvolger van Arcadia een meisje wordt geboren, beveelt de koning dat zij moet worden achtergelaten op een berghelling om te sterven. De zuigeling wordt gevonden door een passerende moederbeer en groeit samen met de welpen op onder het beschermende oog van de godin Artemis.

Atalanta zweert dat ze haar waarde zal bewijzen naast de beroemde helden van Griekenland en verlaat het bos om zich bij de groep Argonauten van Jason aan te sluiten. Maar kan ze haar eigen plaats in de legendes innemen in een wereld die voor mannen is gemaakt?

Schrijver: Jennifer Saint
Oorspronkelijke titel: Atalanta
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789083293806
Uitgever: Orlando
Elektra

Drie vrouwen, verstrikt in een eeuwenoude vloek...

Als Clytemnestra met Agamemnon trouwt, negeert ze de verraderlijke geruchten over zijn familielijn, het Huis van Atreus. Maar wanneer haar zus door de roekeloze Paris naar Troje wordt gebracht en Agamemnon aan de vooravond van de Trojaanse oorlog Clytemnestra op de meest onvoorstelbare manier verraadt, moet zij wel de confrontatie aangaan met de vloek die hun familie al zo lang teistert.

In Troje heeft prinses Cassandra de gave van profetie, maar ze draagt zelf ook een vloek met zich mee: niemand zal ooit geloven wat ze ziet. Wanneer haar wordt getoond wat er met haar geliefde stad zal gebeuren wanneer Agamemnon en zijn leger arriveren, is ze niet in staat om de tragedie te stoppen.

Elektra, de jongste dochter van Clytemnestra en Agamemnon, wil alleen maar dat haar geliefde vader terugkeert van de oorlog. Maar kan ze ontsnappen aan de bloedige geschiedenis van haar familie, of is ook haar lot verbonden met dood en geweld?

Schrijver: Jennifer Saint
Oorspronkelijke titel: Elektra
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789083209807
Ebook: 9789083209814
Uitgever: Orlando

Gerelateerde schrijvers