Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Margaret Mitchell

Boeken van Margaret Mitchell

Meer over Margaret Mitchell

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Margaret Munnerlyn Mitchell Marsh

Geboren: 1900 / Overleden: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Gejaagd door de wind - Gone with the wind
  • Verzonken Laysen - Lost laysen

gedetailleerd overzicht

OverzichtGejaagd door de wind
Gejaagd door de wind bestaat uit drie delen: Vuur over land, Als een vlam in de storm en Het zaad ontkiemt en is één van de grootste bestsellers aller tijden. Ook de speelfilm was wereldwijd een enorm succes.

Geniet van het leven van Scarlett O'Hara, met haar charme en bekoorlijkheid, haar markante persoonlijkheid en haar intrigerende romance met de onstuimige, maar cynische Rhett Butler.

Dit alles tegen de boeiende historische achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog, zich afspelend in het tot de verbeelding sprekende zuidelijke deel van de Verenigde Staten waar de katoen rijpt.
Gone with the Wind - 1939
Regisseur: Victor Fleming
Cast: Vivien Leigh, Clark Gable, Leslie Howard, e.a.
Schrijver: Margaret Mitchell
Oorspronkelijke titel: Gone with the wind
Eerste uitgave: 1936
ISBN/EAN: 9789022549247
Ebook: 9789402302431
Uitgever: Boekerij
Verzonken Laysen
Verzonken Laysen werd door Margaret Mitchell geschreven in 1916, op zestienjarige leeftijd, tien jaar voor ze begon aan Gejaagd door de Wind. Na voltooiing gaf ze het manuscript aan Henry Love Angel, een jongen van haar leeftijd en een van haar aanbidders. Deze bewaarde het, samen met foto's en brieven, in een doos op zijn zolder, waar de papieren recentelijk werden gevonden door zijn inmiddels 70-jarige zoon.

Ongetwijfeld heeft Mitchell meer geschreven in de jaren die liggen tussen Verzonken Laysen en Gejaagd door de wind. Maar ze had, gesteld als ze was op haar privacy, bedongen dat na haar dood al haar persoonlijke documenten vernietigd zouden worden. Zo komt het dat alleen Verzonken Laysen bewaard is gebleven.

Verzonken Laysen is een romantisch verhaal over een onbeantwoorde liefde en speelt zich af rond een eiland in de Stille Zuidzee. Het is een verhaal met grote charme dat ook vandaag de dag de lezer nog weet te boeien. Dat, en de beschrijving van een driehoeksverhouding, maakt de overeenkomst met Gejaagd door de Wind frappant.
Schrijver: Margaret Mitchell
Oorspronkelijke titel: Lost laysen
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022520772
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers