Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Mlynowski

Meer over Sarah Mlynowski

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1977

Geboorteland: Canada

Website: Sarah Mlynowski


Overzicht

 • 3 x bellen - Fishbowl
 • Apenkooien! - Monkey business
 • Hey, met mij! - Gimme a call
 • I see London, I see France - I see London, I see France
 • Live op tv - As seen on tv
 • Tien dingen die ik beter niet had kunnen doen - Ten things we did
 • Single jungle - Milkrun
 • Stout stouter stoutst - How to be bad

Rachel Weinstein / Magic in Manhattan

 1. Beha's en bezemstelen - Bras & broomsticks
 2. Kikkers & tongzoenen - Frogs and french kisses
 3. Spreuken & slaapzakken - Spells & sleeping bags
 4. Feestjes & toverdrankjes - Parties & potions

Dubbel uitgegeven titels

 • Drie keer verliefd - zie 3 x bellen
 • Liever verliefd - zie Apenkooien!
 • Op zoek naar jou - zie Single jungle
 • Stiekem verliefd - zie Live op tv
 • Viscocktail - zie 3 x bellen

gedetailleerd overzicht

Overzicht3 x bellen
'Het is 3.11 's nachts, en iemand staat popcorn te bakken. Om 3.11 's nachts! Dat is toch niet normaal?'

Appartement te duur? Geen probleem. Gewoon een paar huisgenoten zoeken, vriendinnen worden en samen veel lol hebben, toch? Plus de huur delen, natuurlijk . En zo gaan Allie, Jodine en Emma samenwonen.

Jammer genoeg is het allemaal niet zo simpel. Want Allie is heel vrolijk maar ook een tíkje onvolwassen, Jodine heeft smetvrees en Emma is wat je noemt een eh... losbol. Al snel werken de dames flink op elkaars zenuwen.

Elkaar een beetje uit de weg gaan zou de beste oplossing zijn, en dat valt niet mee als je met z'n drieën op een kluitje woont. Maar moeilijk is nog niet onmogelijk, en lachen kan altijd!
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Fishbowl
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085509691
Uitgever: Red Dress Ink
Apenkooien!
Vier jonge studenten - Kimmy, Russ, Jamie en Layla - beginnen hun studie aan de business-school afdeling van de Universiteit van Connecticut.

Kimmy is vooral naar de universiteit gegaan om aantrekkelijke mannen te kunnen versieren. De tweede dag begint ze al wat met Jamie, eigenlijk alleen om Wayne te vergeten, en al gauw ziet ze meer in Russ, een lekker ding, alleen heeft hij een vriendinnetje thuis in Toronto. Maar of Russ het volhoudt om haar trouw te blijven?

Layla wil carrière maken en is wat meer op studeren gericht dan de andere drie, maar ook zij heeft haar oog laten vallen op een aantrekkelijke, veelbelovende aspirant echtgenoot. En Jamie? Die heeft een geheim...

Het viertal, afwisselend aan het woord, maakt heel wat mee, met seks, in de liefde, met trouw en ontrouw, vriendschappen, en feestjes en zo nu en dan moet er toch ook naar colleges worden gegaan en gestudeerd worden.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Monkey business
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789034797155
Uitgever: Red Dress Ink
Hey, met mij!
Devi zit in het laatste jaar van de middelbare school. Haar relatie met Bryan is na drie jaar stuk gelopen en ze is er helemaal kapot van. Ze weet niet hoe haar leven verder moet.

Op een dag loopt ze door het winkelcentrum. Per ongeluk laat ze daar haar telefoon in de fontein vallen. Als ze de telefoon uit het water heeft gehaald, is deze niet kapot, integendeel: ze kan haar jongere ik bellen! Nu kan ze haar jongere ik ervan overtuigen geen relatie met Bryan te beginnen. Haar jongere ik volgt haar adviezen: alles wordt anders.
Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Gimme a call
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047503781
Uitgever: Van Goor
I see London, I see France

De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Wat echter niet in haar reisplan past, is dat ze Leela's bedriegende ex-vriendje tegenkomen in het vliegtuig, dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizervriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid.

Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan).

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: I see London, I see France
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789000359769
Ebook: 9789000359776
Uitgever: Van Goor
Live op tv
Iedereen verklaart Sunny Langstein voor gek als ze naar New York verhuist. Wie geeft er op zijn vierentwintigste nu een veelbelovende carrière, te gekke vrienden en een hip autootje op om te gaan samenwonen???

Maar Steve is geweldig, de seks is fantastisch, en New York is de stad waar hét gebeurt. Dus slaat ze alle goedbedoelde adviezen in de wind en gaat ze het grote avontuur tegemoet.

Alsof dat allemaal niet al opwindend genoeg is, wordt ze ook nog eens gevraagd voor een nieuw tv-programma, een echte realityshow! En het enige dat ze ervoor hoeft te doen, is op zaterdagavond uitgaan met drie andere meiden en doen wat alle singles doen als ze gaan stappen: drinken, dansen, lol maken en versieren.

Natuurlijk doet ze mee - wie wil er nu niet beroemd worden? En dat ze eigenlijk niet zo heel erg single meer is, hoeft toch zeker niemand te weten!
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: As seen on tv
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789034797025
Uitgever: Red Dress Ink


Tien dingen die ik beter niet had kunnen doen
Feesten tot in de ochtend, marshmallows als ontbijt en niet opstaan als je daar geen zin in hebt. Zo ziet het nieuwe leven van de 16-jarige April eruit. Nu haar vader voor zijn werk naar Cleveland is verhuisd, woont April tot het eind van het schooljaar bij haar vriendin Vi. Officieel onder toezicht van Vi's moeder, maar die is op tournee. Alleen heeft April dát niet aan haar ouders verteld.

Lang leve de vrijheid in een huis vol jongens en een roze hottub in de tuin! Of niet? En waarom staat Aprils vader ineens op de stoep?
Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Ten things we did
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789026137938
Ebook: 9789026137945
Uitgever: De Fontein
Single jungle
'Yes! Het is de hoogste tijd om van het leven te gaan genieten!

Ik vertik het om nog langer zoet thuis te blijven zitten terwijl Jeremy overal de beest uithangt. Ik stort me in het nachtleven. Tientallen knappe, geestige, belachelijk rijke mannen zal ik ontmoeten, die me zullen behangen met juwelen. Allemaal zullen ze rode rozen naar mijn kantoor sturen en in mijn oor fluisteren hoe geweldig ze me vinden terwijl ze mijn rug masseren, die pijn doet van de hele dag achter die stomme rotcomputer zitten. Het leven gaat weer een feest worden!

Hoewel, ik kan toch moeilijk in mijn eentje gaan stappen...

Mijn hele leven is één doffe ellende. Ik zal die rozen zélf naar mijn kantoor moeten sturen, met een anoniem briefje erbij. En die lieve woordjes zal ik in mijn eigen oor moeten fluisteren. Eerst maar eens aan die bonbons beginnen.'
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Milkrun
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789034796929
Uitgever: Red Dress Ink
Stout stouter stoutst

Hartsvriendinnen Jesse en Vicks werken bij hetzelfde restaurant. Als Jesse te horen krijgt dat haar moeder een knobbel in haar borst heeft, weet ze niet hoe snel ze de narigheid moet ontvluchten. Ze stelt Vicks voor om samen op reis te gaan. Collega Mel mag zich bij hen aansluiten, op voorwaarde dat ze de trip betaalt.

Alle drie stappen ze zo met hun eigen redenen in dit avontuur. Liefdesperikelen zijn uiteraard volop aan de orde en de vriendschap tussen Jesse en Vicks wordt flink op de proef gesteld, maar ook zwaardere onderwerpen worden niet geschuwd. De roadtrip brengt de meiden wellicht niet wat ze er in eerste instantie van verwachtten, maar brengt hen wel dichter bij elkaar.

* Geschreven door Lauren Myracle, Sarah Mlynowski en E. Lockhart.

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: How to be bad
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789025743147
Uitgever: Gottmer

Rachel Weinstein / Magic in ManhattanBeha's en bezemstelen
Stel je voor dat je Rachel bent. Je bent je beste vriendin kwijtgeraakt aan het populaire kliekje op school, je bent nog nooit gezoend en je danskunsten zijn niet om over naar huis te schrijven. Tot overmaat van ramp wil je vader trouwen met het Aanstaand Stiefmonster en dat nog wel op de dag van het belangrijkste feest van het schooljaar. Hopeloze situatie, toch?

Misschien niet. Als je op een dag thuiskomt en ontdekt dat zowel je moeder als je zusje heksen zijn en dus magische krachten hebben, gaat er natuurlijk een wereld van mogelijkheden voor je open. Er bestaan immers vast toverformules om al deze problemen de wereld uit te helpen. Maar als die toverformules onverwachte gevolgen blijken te hebben, is het heksenwerk om alles weer recht te breien...
Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Bras & broomsticks
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789000037599
Uitgever: Vassallucci
Kikkers & tongzoenen
Rachel heeft eindelijk vrede met het schandalig oneerlijke feit dat haar zusje Miri de magische krachten van hun moeder heeft geërfd en zij niet. Maar nou zit het hele tovergebeuren in een neerwaartse spiraal en begint het compleet uit de hand te lopen.

Haar moeder is magicaholic geworden sinds ze aan het daten is. Bij elke date tovert ze zichzelf mooier, slimmer en grappiger... en ze date met tig mannen tegelijk! Miri is verslaafd aan het redden van de wereld, maar vergeet dat ze door al deze nachtelijke escapades geen energie overheeft om op school goed haar best te kunnen doen. En de enige piepkleine liefdesspreuk waar Rachel om heeft gevraagd, gaat op een afschuwelijk pijnlijke manier de mist in.

Opeens ligt het lot van alles in Rachels handen; haar familie, de wereld en het supergrote, spectaculaire gala op school... Hoe moet ze dat klaarspelen zonder toverkrachten?
Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Frogs and french kisses
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789000037506
Uitgever: Van Goor
Spreuken & slaapzakken
Rachel, die het steeds heeft moeten redden zonder magische krachten, kan eindelijk eens proeven aan een leven met wat hulp - ze ontwikkelt een magische gave, net als Miri!

Dat haar krachten nog niet helemaal werken zoals Rachel wil, vindt ze niet een groot probleem. Ze kijkt nu juist reikhalzend uit naar het zomerkamp, waar ze samen met Miri naartoe gaat. Met magische krachten moet het immers een topzomer worden!

Maar natuurlijk gaat niets zoals gepland: eerst heeft Rachel het geweldig naar haar zin tijdens het zomerkamp, maar het onbekende meisje Liana geeft haar een onbehaaglijk gevoel. Als Liana in de buurt is, gaat er ineens van alles mis, vooral tussen Rachel en Miri en tussen Rachel en Raf, van wie Rachel nog steeds heimelijk de kriebels krijgt. De spreuken die Rachel probeert toe te passen, werken niet helemaal zoals gedacht...
Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Spells & sleeping bags
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047502005
Uitgever: Van Goor
Feestjes & toverdrankjes
Rachel en haar zusje Mira gaan voor het eerst naar een magisch bal voor heksen, een Samsorta. Ze hebben net ontdekt dat er een uitgebreid jongerenheksennetwerk is, wie had dat gedacht! En deze heksen gebruiken hun krachten niet alleen om gave feestjes te geven, maar ook om backstagekaartjes voor concerten te bemachtigen en zichzelf naar Parijs te toveren voor de lunch!

Rachel leert hier Adam kennen, een superlieve en enorm knappe jongen. En hij heeft ook nog eens een oogje op haar. Maar natuurlijk is Rachel niet geïnteresseerd, want ze heeft Raf, haar vriendje op wie ze superverliefd is. Alleen mag Raf nooit weten dat ze een heks is.
Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: Parties & potions
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047507857
Uitgever: Unieboek

Dubbel uitgegeven titelsDrie keer verliefd

Zie voor de beschrijving van dit boek: 3 x bellen.

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: zie 3 x bellen
Eerste uitgave: 2002
Ebook: 9789402753592
Uitgever: HarperCollins
Liever verliefd

Zie voor de beschrijving van dit boek: Apenkooien!

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: zie Apenkooien!
Eerste uitgave: 2004
Ebook: 9789402753981
Uitgever: HarperCollins
Op zoek naar jou

Zie voor de beschrijving van dit boek: Single jungle.

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: zie Single jungle
Eerste uitgave: 2001
Ebook: 9789402754018
Uitgever: HarperCollins
Stiekem verliefd

Zie voor de beschrijving van dit boek: Live op tv.

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: zie Live op tv
Eerste uitgave: 2003
Ebook: 9789402754049
Uitgever: HarperCollins
Viscocktail

Zie voor de beschrijving van dit boek: 3 x bellen.

Schrijver: Sarah Mlynowski
Oorspronkelijke titel: zie 3 x bellen
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789034796974
Uitgever: Red Dress Ink

Gerelateerde schrijvers