Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Elisabeth Mollema

Boeken van Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema schrijft voornamelijk kinderboeken. Mollema heeft echter ook een aantal spannende boeken voor volwassenen geschreven.

Noot BBS: De jeugdboeken van Elisabeth Mollema zijn niet op deze website opgenomen.

Meer over Elisabeth Mollema

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Geboorteland: Nederland

Website: Elisabeth Mollema


Overzicht

 • Champagne & aardbeien
 • De erfenis
 • Dirty martini
 • Duistere bestemming
 • Kwaad
 • Ladykiller
 • Prooi
 • Vergelding

E-books

 • Fatale fantasie

gedetailleerd overzicht

OverzichtChampagne & aardbeien
Wanneer Lotte van haar rijke, oudere echtgenoot is gescheiden, vindt ze het moeilijk om haar leven weer op de rails te krijgen. Haar trouwe vriendinnen Heleen, Ebe en Sonja verzinnen een manier om haar te helpen. Ze beginnen met z'n vieren een moestuin. Terug naar de basis! Terug naar het aardse! is daarbij de gedachte. Naast Lotte zijn ook de anderen op zoek naar liefde en geluk.

Het lijkt een goed besluit want de tuin blijkt een waar paradijs te zijn. Ze ontmoeten er een stel aardige mensen met wie ze een inspirerende tijd doorbrengen. Er wordt gelachen en gefeest. Enthousiast zijn de vrouwen aan het schoffelen, zaaien en planten.

Als het voortbestaan van het moestuincomplex wordt bedreigd, verzinnen de vriendinnen een actieplan. Zal het hun lukken de tuin te behouden? En vinden ze alle vier waar ze naar op zoek waren?
Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021447384
Ebook: 9789021447391
Uitgever: Querido
De erfenis
Emma heeft een afspraak bij de notaris om de erfenis van haar moeder te bespreken. In het kantoor van de notaris krijgt ze te horen dat ze een halfzus heeft, Lucy. De schok is nog groter als blijkt dat de erfenis in geval van faillissement van de kwekerij aan haar halfzus zal toevallen. En de kwekerij heeft het al moeilijk.

Hoewel Emma het bestaan van haar halfzus liever zou ontkennen, ontmoet ze haar. Is deze Lucy oprecht blij in Emma de zus te hebben gevonden die ze altijd had willen hebben? Of is zij degene die de kwekerij saboteert? Wat moet Emma denken van Oscar, de nieuwe vriend van Lucy? En waarom heeft haar moeder het bestaan van haar halfzus altijd verzwegen?

Emma moet vechten voor het voortbestaan van de kwekerij en voor haar eigen toekomst.
Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789021400204
Ebook: 9789021400211
Uitgever: Querido
Dirty martini
Twee zussen, één man: een driehoeksverhouding met fatale afloop...

Paulien en Bridget - twee single zussen, water en vuur - bewonen het prachtige herenhuis van hun overleden ouders. Ze leven met elkaar in een mooie balans: Bridget zorgt voor het geld, Paulien voor het huishouden. Mannen betekenen niets dan ellende, dus geen kerel zal hun status quo ooit verbreken.

Maar dan ontmoeten ze Alex. Charmant, heeft smaak en is een geweldige kok. De ideale man voor Paulien... én voor Bridget... Zonder dat ze het van elkaar weten, ontstaat er een driehoeksverhouding waarin iedereen gelukkig is.

Af en toe is een leugentje nodig om een netelige situatie te vermijden. Eén van die leugentjes heeft desastreuze gevolgen. Op een ochtend wordt er in het park een lijk gevonden, stijf bevroren in de winterse kou. Is drie toch te veel?
Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024538799
Ebook: 9789021416540
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Duistere bestemming
In Duistere bestemming wordt de enigszins naïeve Carlijn door de verknipte Peter meegenomen naar een plaats waar ze helemáál niet wil zijn...

Duistere bestemming is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.
Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789490043025
Uitgever: B for Books
Kwaad
Na een mislukte blind date wacht Ebe Montgomery op een taxi naar huis. Als haar tasje uit haar handen wordt gerukt, gaat een man die ook op een taxi staat te wachten achter de dief aan. Hij botst tegen een bus aan die net om de hoek komt rijden. Hij lijkt niet gewond, maar weet niet meer wie hij is.

Als er eindelijk een taxi komt, besluit Ebe de man mee naar huis te nemen, in de hoop dat hij onderweg zijn geheugen terugkrijgt. Langzaam herinnert hij zich steeds meer, maar het zijn slechts onsamenhangende feiten. Wie is hij? En is hij zijn geheugen wel echt kwijt of doet hij maar alsof?

De toevallige ontmoeting eindigt in een nachtmerrie...
Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021456720
Ebook: 9789021456737
Uitgever: Querido


Ladykiller
Drie vriendinnen, één geheim. Wie kunnen ze nog vertrouwen?

De drie vriendinnen Sonja, Ebe en Heleen logeren een paar weken in een huis van een vriend aan de zonnige Zuid-Franse kust. Zorgeloos geven ze zich over aan romantiek en liefde - totdat blijkt dat ze alle drie zijn verleid door dezelfde man. De vrouwen zijn woedend en besluiten samen wraak te nemen.

Maar al snel hebben ze hun gevoelens en daden niet meer in de hand, met dramatische gevolgen. Tegen wil en dank is er een moord gepleegd en moeten ze het belastende bewijsmateriaal verbergen. De angst dat één van hen een cruciale fout zal maken of het geheim zal verklappen zorgt voor toenemende spanningen en het onderlinge wantrouwen wordt groter en groter.

Wat is sterker, hun vriendschap of de liefde? En wat moet je doen om te zorgen dat een dodelijk geheim altijd bewaard blijft?
Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089900869
Ebook: 9789021455464
Uitgever: Arena
Prooi
Angela Altman is een alleenstaande moeder met twee kinderen. Na een nare scheiding probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Als zij op een dag met haar hond een strandwandeling maakt, ontmoet ze een leuk stel met wie het meteen klikt.

De vriendschap met Eric en Martha wordt steeds intenser, en de drie zien elkaar steeds vaker. Langzamerhand nemen haar nieuwe vrienden haar leven echter over. Maar als Angela dat doorkrijgt, is het te laat...
Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789089900692
Ebook: 9789021455457
Uitgever: Arena
Vergelding
Willem en Hester Pesser hebben een fantastisch leven. Ze wonen in een prachtige villa aan de Reeuwijkse Plassen en het ontbreekt hen en hun vier kinderen aan niets.

Willem is een joviale, succesvolle ondernemer, en zit daarnaast in de jury van het televisieprogramma In het hol van de leeuw. Maar als hij de mooie, ambitieuze Matty van Ravenstein live op televisie voor heel Nederland voor gek zet, besluit zij om op vernietigende wijze wraak te nemen - en het lijkt wel of ze al zijn duistere geheimen kent...
Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022555491
Ebook: 9789021455556
Uitgever: Boekerij

E-booksFatale fantasie

Raymond kan na een uit de hand gelopen afspraak met de callgirl Isis niet verkroppen dat ze alle contact met hem vermijdt. Hij moet en zal haar spreken om haar duidelijk te maken hoe gekwetst hij is door haar afwijzing. Hij post voor haar huis in het Gooi.

Hij ziet Isis niet, maar wel een klein meisje dat sprekend op haar lijkt. Nietsvermoedend komt ze zijn kant op lopen. Het verlangen naar Isis wordt zo hevig dat hij niet meer weet wat hij doet.

Schrijver: Elisabeth Mollema
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789021458373
Uitgever: Querido

Gerelateerde schrijvers