Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Jacqueline Monsigny

Boeken van Jacqueline Monsigny

Meer over Jacqueline Monsigny

Genre: Roman

Geboren: 1931 / Overleden: 2017

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

  • Floris, mijn liefde - Floris, mon amour
  • Zéphyrine - Divine Zéphyrine

gedetailleerd overzicht

OverzichtFloris, mijn liefde
Tsaar Peter de Grote staat geboekstaafd als de meest reislustige Russische vorst uit de geschiedenis. In 1717, tijdens een luisterrijk staatsbezoek aan Frankrijk, maakt hij kennis met de beeldschone Maximilienne, gravin van Villeneuve-Caramey.

De tsaar en de gravin raken al snel verwikkeld in een romance. Maximilienne, moeder van een tweejarig zoontje Arien, door haar echtgenoot in de steek gelaten, gaat een ongewis avontuur tegemoet door met de tsaar naar Rusland te vertrekken.

De overspelige liefdesverhouding tussen Peter de Grote en de warmbloedige Franse gravin roept een intense jaloezie op bij de tsarina, tsaar Peters echtgenote. De haat van deze heerszuchtige vrouw jegens haar rivale bereikt een hoogtepunt wanneer Maximilienne de tsaar een zoon schenkt: Floris.

Na acht gelukkige jaren in Sint-Petersburg komt er een abrupt einde aan het sprookje als de tsaar sterft. De tsarina ziet haar kans gekomen om alle opgekropte wraakzucht te bevredigen. Maximilienne en haar kinderen belanden in de gevangenis. De situatie lijkt hopeloos, maar een oude vriend van de tsaar, Romodanovski, slaagt erin hen op het meest kritieke moment te redden.

Met haar kinderen moet Maximilienne vluchten over de ijzig koude Russische steppe, zich in diepe bergspelonken verschuilen en bevroren rivieren oversteken tot ze na een barre tocht door de Oekraïne in het Turkse Odessa bescherming vindt bij de sultan, die er persoonlijk voor zorgt dat Maximilienne met Floris en Arien naar Frankrijk kan terugkeren.
Schrijver: Jacqueline Monsigny
Oorspronkelijke titel: Floris, mon amour
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789010011756
Uitgever: Elsevier
Zéphyrine
In de dramatische nacht van 1 april 1509 wordt de dochter van Roger de Bagatelle geboren: Zéphyrine. In vrijheid en weelde groeit zij op op het kasteel van Saint-Savin in het dal van de Loire. Jong, rijk, mooi en goed onderricht leidt Zéphyrine ogenschijnlijk het gemakkelijke leventje van een edelvrouw. De mannen noemen haar 'de goddelijke Zéphyrine' in verwarring en verrukking gebracht door haar verblindende schoonheid en haar onafhankelijke en strijdlustige persoonlijkheid.

Maar het ongeluk blijft ook haar niet bespaard. Allereerst probeert een sinister individu haar aan zijn verlangens te onderwerpen, waarbij hij geen middel schuwt, vervolgens verdwijnt haar verloofde op het slagveld van Pavia. Haar vader is gevangen genomen door een Italiaanse prins, de hoogmoedige Fulvio Farnello, bijgenaamd 'de luipaard'.

Liever dan de losprijs te betalen voor zijn vrijheid, huwelijkt Roger de Bagatelle zijn dochter uit aan zijn overwinnaar. Zij haat haar vader hierom, maar nog meer de man die zij echtgenoot moet noemen. Of verbergt zij nog andere gevoelens voor deze raadselachtige man?

In een tijdperk vol intriges en complotten, in het turbulente Parijs van de Renaissance, aan het hof van François I, over wegen die onveilig worden gemaakt door huurlingen, blootgesteld aan duizenden gevaren en gewelddadigheden, vecht Zéphyrine voor haar toekomst. Brengt het haar macht, wanhoop of geluk?
Schrijver: Jacqueline Monsigny
Oorspronkelijke titel: Divine Zéphyrine
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789070038373
Uitgever: ECI

Gerelateerde schrijvers