Boekenplank:
Kies

Boeken van Paul Murray

Meer over Paul Murray

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Ierland


Overzicht

  • Het doel en de leegte - The mark and the void
  • Skippy tussen de sterren - Skippy dies

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet doel en de leegte
De Fransman Claude Martingale, aan zijn lot overgelaten in het verbijsterend vochtige, geïsoleerde Ierland, wordt benaderd door Paul, een schrijver die het allemaal niet mee zit. En Paul is op zoek naar zijn volgende onderwerp: Claude, bankier. Claude leeft op onder die externe, letterlijk romantiserende blik.

Maar Pauls plan is niet wat het lijkt - noch is Claudes werkgever dat, de Torabundo Investeringsbank. Die zwelt op door derivatenhandel en troebele overnames en... Het laat zich raden wat dat allemaal teweegbrengt, maar Het doel en de leegte gaat uiteindelijk over veel meer dan het bankwezen alleen.
Schrijver: Paul Murray
Oorspronkelijke titel: The mark and the void
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789025448189
Ebook: 9789025448196
Uitgever: Atlas Contact
Skippy tussen de sterren
Skippy tussen de sterren beschrijft één enkele catastrofale herfst op het internaat Seabrooks, gezien vanuit zo'n twintig verschillende uitgeschreven perspectieven: studenten, docenten, administratieve krachten, priesters, vriendinnetjes, en de manager van een donutwinkel. In het centrum van alles staat Daniel Juster, bijnaam Skippy, wiens dood - in Ed's Doughnut House, nadat hij nog net de naam van zijn vlam in frambozenvulling op de vloer heeft weten te schrijven - de opening vormt van de roman.

Skippy tussen de sterren gaat vervolgens met flashbacks terug naar de maanden die eraan voorafgaan, maanden waarin de zwaarmoedige veertienjarige verliefd wordt, een gevecht wint, een geheim bewaart en de aandacht trekt van faculteitsleden die niet perse het beste met hem voor hebben.

Onderweg leren we Skippy's vrienden en kwelgeesten kennen: Ruprecht, Skippy's bolle, geniale kamergenoot die experimenten uitvoert om de snaartheorie te bewijzen; Dennis, een aartscynicus wiens dromen zelfs sarcastisch zijn; Carl, Skippy's rivaal in de liefde en psychopaat-in-de-dop; Lori, het object van Skippy's dromen, die geobsedeerd wordt door een Britney Spears-achtig muziekdelletje en haar dieetpillen verbergt in de buik van haar teddybeer; en Mario, lieve, domme Mario, wiens obsessie met seks vermoeiend zou worden als het niet de bron was van vele hilarische slaapkamergesprekken tussen de vrienden.
Schrijver: Paul Murray
Oorspronkelijke titel: Skippy dies
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789056724733
Ebook: 9789044962291
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers