Boekenplank:
Kies

Boeken van Warren Adler

Meer over Warren Adler

Genre: Roman

Website: Warren Adler


Overzicht

  • De oorlog tussen de rozen - The war of the Roses
  • De Transsiberische expres - Trans-Siberian express
  • Het kind van de rekening - Twilight child
  • Verraad en liefde - Random hearts

Dubbel uitgegeven titels

  • Random hearts - zie Verraad en liefde
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe oorlog tussen de rozen
Jonathan en Barbara Roos vormen een schitterend paar. Ze zijn jong, ontwikkeld en succesvol - ze zijn dol op elkaar en doen altijd alles samen. Ze wonen in het grote herenhuis dat ze samen hebben opgeknapt, met het antiek dat ze samen hebben verzameld, hun zeldzame wijncollectie, hun orchideeën, hun kinderen - al het moois dat ze samen bezitten. En ze zijn gelukkig.
Hun laatste project is de keuken, die de hoeksteen zal worden van Barbara's zakelijke carrière: de verzorging van exclusieve maaltijden. Jonathan staat haar altijd trouw bij in de uitwerking van haar plannen, hoewel hij zelf een succesvol advocaat is, met een drukke praktijk.
De moeilijkheden komen als Jonathan instort met een hartaanval, en Barbara zo in beslag wordt genomen door haar drukke bezigheden dat ze hem niet opzoekt in het ziekenhuis. Of zijn de moeilijkheden al veel eerder ontstaan, tijdens een veiling, met een paar beeldjes...?
The War of the Roses - 1989
Regisseur: Danny DeVito
Cast: Michael Douglas, Kathleen Turner, Danny DeVito, e.a.
Schrijver: Warren Adler
Oorspronkelijke titel: The war of the Roses
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 90-325-0147-X
Uitgever: De Kern
De Transsiberische expres
Viktor Dimitrov, secretaris-generaal van het Politburo, is ernstig ziek. In Russische artsen heeft hij geen vertrouwen. Daarom roept hij de Amerikanen te hulp.
De Amerikanen sturen Alex Cousins, een kankerspecialist van Russische afkomst. Het lukt Alex om Dimitrov op te knappen en als beloning accepteert hij een luxueuze reis met de Transsiberische Expres.
Maar het complot waarvoor hij in Amerika al gewaarschuwd was, blijkt met hem mee te reizen: de trein zit vol KGB-agenten. Wat begon als een romantische reis, groeit uit tot een nachtmerrie.
Schrijver: Warren Adler
Oorspronkelijke titel: Trans-Siberian express
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-261-2098-2
Uitgever: De Fontein
Het kind van de rekening
Het kind van de rekening is het aangrijpende verhaal van een menselijk en juridisch drama: touwtrekkerij om een kind. Op subtiele wijze en met gebruikmaking van schitterende sfeerbeelden belicht de auteur de zo verschillende, maar even zo begrijpelijke standpunten van drie vrouwen.
Frances, al jong weduwe geworden, is de moeder van Tray, het vijfjarige jongetje waar het allemaal om draait. Ze wil alles doen om haar zoon een gelukkige jeugd te bezorgen en hertrouwt al snel, zodat het gezin weer compleet is. Zij en haar man besluiten helemaal opnieuw te beginnen en in dat nieuwe leven is geen plaats meer voor Tray's grootouders.
Tray's grootmoeder is nog vervuld van bitter verdriet en onbegrip over de plotselinge dood van haar zoon. Zij en haar man kunnen het tweede huwelijk van hun schoondochter niet accepteren en de scheiding met hun kleinzoon is te veel voor hen. Ze besluiten Frances voor de rechter te dagen.
De derde vrouw is Anna, de jonge rechter. Zij ontdekt dat het onmogelijk is om recht te spreken als niet wetten, maar harten gebroken zijn...
Schrijver: Warren Adler
Oorspronkelijke titel: Twilight child
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-229-7698-X
Uitgever: Bruna
Verraad en liefde
Vivien Simpson is een jonge moeder die gelukkig getrouwd is met een succesvol advocaat. Edward Davis is een hardwerkende assistent van een Congreslid, die zijn avonden doorbrengt achter een beeldscherm - tot wanhoop van zijn vrouw.
Er was geen enkele reden dat Vivien en Edward elkaar ooit zouden ontmoeten. Maar de kracht van een ondoorgrondelijke hartstocht bracht ze samen onder tragische en bizarre omstandigheden.
Na een verschrikkelijke vliegramp worden te midden van de wrakstukken twee ongeïdentificeerde lichamen in de Potomac-rivier gevonden. Als gevolg daarvan lopen de huwelijken van Vivien en Edward gevaar. En dan worden beiden geconfronteerd met de vraag wat liefde eigenlijk inhoudt...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Random hearts.
Random Hearts - 1999
Regisseur: Sydney Pollack
Cast: Harrison Ford, Kristin Scott Thomas, Peter Coyote, e.a.
Schrijver: Warren Adler
Oorspronkelijke titel: Random hearts
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-245-1226-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsRandom hearts
Zie voor de beschrijving van dit boek: Verraad en liefde.
Schrijver: Warren Adler
Oorspronkelijke titel: zie Verraad en liefde
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 90-245-3681-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff