Boekenplank:
Kies

Boeken van John Nance

Meer over John Nance

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: John Nance


Overzicht

  • Medusa's kind - Medusa's child
  • Pandora's klok - Pandora's clock

Kat Bronsky

  1. De gijzelaar - The last hostage
  2. Black out - Black out

gedetailleerd overzicht

OverzichtMedusa's kind
Medusa is het ultieme wapen: een nucleaire stralingsgolf die de computers van een heel continent vernietigt. Medusa is een mislukking, zeggen de pennenlikkers van het Pentagon die Dr. Henry ontslaan. Rogers Henry is een genie, zeggen zijn ex-collega's. Zijn ex-vrouw noemt hem een schoft...

Captain Scott McKay heeft zijn eigen problemen. Hij staat op het punt zijn vliegtuig te verliezen omdat iemand een verkeerde krat heeft ingeladen. De eigenares ervan dreigt met een proces als McKay haar en haar krat niet naar Washington D.C. vliegt, wat zijn andere passagier weer niet toestaat - alsof hij een keus heeft.

Dan klinkt er een vreemd geluid in het laadruim van de kist. Medusa's countdown is begonnen...
Schrijver: John Nance
Oorspronkelijke titel: Medusa's child
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024510238
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Pandora's klok
James Holland is de captain op Quantum vlucht 66 van Frankfurt naar New York. Een vliegtuig afgeladen met mensen die voor de kerst thuis willen zijn. Een routineklusje...

Een hartaanval onder een van de passagiers dwingt James Holland tot een noodlanding op Schiphol. Op het allerlaatste ogenblik wordt de toestemming tot landen ineens ingetrokken. De ene luchthaven na de andere weigert Quantum vlucht 66 toe te laten. James Holland beseft langzaam dat ze een probleem aan boord hebben waar de autoriteiten over zwijgen...

De zieke passagier is in contact geweest met een uit een Beiers laboratorium ontsnapt dodelijk virus. Een andere passagier is een Amerikaanse ambassadeur die machtige terroristen onder zijn vijanden mag rekenen. Iemand met toegang tot de CIA-computer in Langley wil het toestel boven de oceaan neerschieten.

Ondertussen raken de kerosinetanks van Quantum vlucht 66 steeds leger, en de klok tikt door...
Schrijver: John Nance
Oorspronkelijke titel: Pandora's clock
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789024524082
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Kat BronskyDe gijzelaar
Hoog boven de Rocky Mountains wordt een Boeing 737 gekaapt door de piloot. Zijn enige eis is dat een loslopende moordenaar wordt gevonden, gearresteerd en aangeklaagd binnen 24 uur!

Kat Bronsky is een van de eerste vrouwelijke FBI-onderhandelaars. Hoewel vers van de opleiding weet zij door te dringen tot de labiele gezagvoerder. Maar naarmate Kat meer hoort over de aanleiding tot diens zenuwinzinking, nemen haar twijfels toe. Wie is de dader en wie het slachtoffer?

Eén ding is zeker: de enige persoon die Vlucht 90 veilig aan de grond kan zetten is suïcidaal. Tenzij er snel iets gebeurt, zullen er honderden mensen sterven door de nalatigheid van luchtvaartautoriteiten, politieke spelletjes en de nagedachtenis van een klein meisje...
Schrijver: John Nance
Oorspronkelijke titel: The last hostage
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024509102
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Black out
Een Boeing 747-400 is net vertrokken van het vliegveld van Hongkong, als een explosie de gezagvoerder doodt en de tweede piloot verblindt. Met de hulp van een paar passagiers probeert de blinde piloot het toestel aan de grond te krijgen. Een vrijwel onmogelijke opgave.

Kat Bronsky, FBI-agente en anti-terreurexpert, krijgt de leiding over de jacht op een klein Global Express vliegtuigje dat vlak voor de explosie in de buurt van de Boeing is gesignaleerd. Is er sprake van een ongeluk? Of is de explosie een bewuste aanval geweest?
Schrijver: John Nance
Oorspronkelijke titel: Black out
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024538812
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers