Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Block

Meer over Thomas Block

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Thomas Harris Block

Geboren: 1945

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Thomas Block


Overzicht

  • Gedwongen landing - Forced landing
  • Luchtalarm - Open skies
  • Luchtschip 9 antwoordt niet - Airship Nine
  • Sabotage - Orbit
  • Vlucht 52 mag niet landen - Mayday
  • Vrije val - Skyfall

Dubbel uitgegeven titels

  • Mayday vlucht 52 mag niet landen - zie Vlucht 52 mag niet landen
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtGedwongen landing

Honderd passagiers, vijftienhonderd kilo vracht: een routinevlucht New York - Chicago nonstop. Nonstop?

Al snel na het opstijgen blijkt een nietsontziende groep terroristen een alternatief vluchtplan bedacht te hebben: de piloot moet koers zetten naar de Atlantische Oceaan waar de DC-9 op een door de terroristen buitgemaakt vliegdekschip moet landen.

Het Pentagon ontvangt een ultimatum - vóór de volgende ochtend moet tien miljoen dollar aan goud boven het vliegdekschip worden afgeworpen. Zo niet, dan zal het schip - met de gegijzelden - ogenblikkelijk worden getorpedeerd...

Schrijver: Thomas Block
Oorspronkelijke titel: Forced landing
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789010050151
Uitgever: Elsevier
Luchtalarm

Jay Bridges, co-piloot bij Trans Continental Airways, vindt tijdens een stop in Chicago de dood. Een ongeluk, volgens de autoriteiten, maar bij Trans Continental is men daar niet zo zeker van.

Voormalig TC-piloot Jack Sawyer wordt verzocht een onderzoek in te stellen en al snel stuit hij op een aantal alarmerende zaken. Waarom was Jay de laatste maanden zo gespannen en hoe komt zijn banksaldo zo gigantisch? Voordat Sawyer een antwoord op zijn vragen krijgt, heeft zijn leven meermalen op het spel gestaan...

De spannende climax vindt plaats op eenzame hoogte, in de cockpit van een Boeing, waar Sawyer uit alle macht moet proberen het hoofd koel te houden.

Schrijver: Thomas Block
Oorspronkelijke titel: Open skies
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789022512678
Uitgever: Boekerij
Luchtschip 9 antwoordt niet

Een hypermoderne Amerikaanse zeppelin, Luchtschip 9, vaart uit voor een lijnvlucht van Zuid-Afrika naar Australië. Tegelijkertijd verlaat het Russische koopvaardijschip de Primorye de Sovjetbasis op de Zuidpool om de lange weg naar huis af te leggen.

Noch de passagiers van het luchtschip, noch de opvarenden van het vrachtschip, weten iets van de catastrofale gebeurtenissen die de rest van de wereld hebben getroffen: een Russisch-Amerikaanse kernoorlog heeft in een tijdsbestek van nog geen uur een enorme ravage aangericht.

De twee vaartuigen zijn gespaard gebleven en om enige kans op overleven te hebben, moet een handjevol Russen en Amerikanen elkaar weten te vinden.

Schrijver: Thomas Block
Oorspronkelijke titel: Airship Nine
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789022511619
Uitgever: Boekerij
Sabotage

Een doodgewone intercontinentale vlucht. Het opstijgen verloopt zonder problemen. Maar al vrij snel voel je dat er iets mis is. Het vliegtuig gaat té hard, stijgt té snel. Ben jij de enige die het merkt?

Terwijl de stewardessen geforceerd proberen de kalmte te bewaren komt de onvaste stem van de piloot door de intercom: 'Het toestel is buiten de dampkring gevlogen, de zuurstof raakt op zijn einde, maar er is verder geen enkele reden voor paniek...'

Het crisiscentrum in Houston is wanhopig. NASA denkt een oplossing te hebben gevonden. Er wordt een spaceshuttle op scherp gezet om bemanning en passagiers te redden. Maar de piloot van het geteisterde toestel weet dat er maar één man is die het toestel in veiligheid kan brengen: de gewetenloze schurk die de ramp veroorzaakt heeft...

Schrijver: Thomas Block
Oorspronkelijke titel: Orbit
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789010043467
Uitgever: Boekerij
Vlucht 52 mag niet landen

Het vliegtuig kan neerstorten zonder overlevenden. Maar voor sommige mensen zou het erger zijn als vlucht 52 veilig zou landen...

Een Straton 797, het nieuwste type supersonische straalvliegtuig, is met 300 passagiers op weg van San Francisco naar Tokio. Plotseling gebeurt er een verschrikkelijk ongeluk: het vliegtuig wordt geraakt door een US Navy raket en duikt omlaag tot de automatische piloot het op een constante hoogte van 3000 meter houdt.

Het vliegtuig is zijn luchtdruk kwijt en heeft een gapend gat in de zijkant. De bemanning en de passagiers zijn dood, geestelijk gestoord of in een door hersenletsel veroorzaakt coma. Iedereen, behalve vijf mensen die zich tijdens het ongeluk in de toiletten bevonden waar de druk normaal bleef.

Omdat één van de passagiers enige vliegervaring heeft, is er een kleine kans dat hij het enorme gevaarte veilig aan de grond kan zetten. Maar John Berry weet niet wat hem allemaal te wachten staat.

Want op de grond staan luchtvaartdeskundigen, marineofficieren en verzekeringsmensen klaar om hem binnen te loodsen. En ze weten allemaal dat het in ieders belang is dat vlucht 52 nooit landt...

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Mayday - 2005
Regisseur: T.J. Scott
Cast: Aidan Quinn, Kelly Hu, Dean Cain, e.a.
Schrijver: Thomas Block
Oorspronkelijke titel: Mayday
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789010036780
Uitgever: Boekerij


Vrije val
Vlak nadat Vlucht 42 van Trans Continental Airlines is opgestegen, krijgt stewardess Kathy Davis de schrik van haar leven: onder de passagiers bevindt zich haar ex-collega Ron Jennings, voormalig piloot bij TCA èn haar vroegere minnaar.

Maar de volgende ochtend is nòg heviger: er wordt een bom gevonden en een nietsontziende kaper probeert de cockpit te bereiken. Er vallen schoten. De piloot is zwaar gewond, de copiloot en de kaper worden gedood.

Ex-piloot Ron Jennings, destijds afgekeurd wegens hartklachten, wordt onder zware druk gezet. Kolkend van emoties neem Jennings de stuurknuppel in handen...
Schrijver: Thomas Block
Oorspronkelijke titel: Skyfall
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789022508244
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsMayday vlucht 52 mag niet landen

Zie voor de beschrijving van dit boek: Vlucht 52 mag niet landen.

Schrijver: Thomas Block
Oorspronkelijke titel: zie Vlucht 52 mag niet landen
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789022508336
Uitgever: Boekerij