Boekenplank:
Kies

Boeken van Kati Naumann

Meer over Kati Naumann

Genre: Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Duitsland

Website: Kati Naumann


Overzicht

  • Heimweeland - Was uns erinnern lässt
  • Waar wij kinderen waren - Wo wir Kinder waren

gedetailleerd overzicht

OverzichtHeimweeland

In een zoektocht naar zichzelf zoekt Milla via geotracking naar verloren plaatsen. Midden in het Thüringer Woud stuit ze op een overwoekerd hotel, waar ze een schriftje van een jong meisje vindt. Het herbergt een familiegeheim met wortels in de DDR en uitlopers naar het heden.

Het gebied rond hotel Waldeshöh was onderdeel van het niemandsland tussen de twee Duitslanden, sperrgebiet. Bezit werd onteigend, bewoners verplaatst. Zo ook de familie Dressels, eigenaar van het hotel. Als ze na de val van de Muur terug willen naar hun geboortegrond, blijkt de DDR het hotel en zijn bewoners allang vergeten te zijn. Maar Milla krijgt het schriftje en het jonge meisje niet uit haar hoofd...

Schrijver: Kati Naumann
Oorspronkelijke titel: Was uns erinnern lässt
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402703368
Ebook: 9789402758306
Uitgever: HarperCollins
Waar wij kinderen waren

Een verloren familiebedrijf. Drie erfgenamen. Een nieuw begin...

De schitterende poppenfabriek Langbein werd opgericht tijdens het hoogtepunt van de Weimarrepubliek. Ze overleefde twee oorlogen, de Duitse tweedeling en nationalisatie, maar ging uiteindelijk jammerlijk ten onder. Nu is er niets meer over van de eervolle Langbein-traditie.

De erfgenamen van de voorheen florerende poppenfabriek, Eva, Iris en Jan, zijn verwikkeld in een familiestrijd. Door het faillissement van het geliefde bedrijf en meerdere erfrechtelijke geschillen staan de fabriek en de bijbehorende woning er slecht voor.

Als een van de zeldzame Langbein-poppen, zorgvuldig genaaid en geschilderd door opa Langbein, op een internetveiling verschijnt, komt het verleden opeens dichterbij en worden de drie erfgenamen gedwongen hun geschillen achter zich te laten en alles op alles te zetten om de familiegeschiedenis te redden.

Schrijver: Kati Naumann
Oorspronkelijke titel: Wo wir Kinder waren
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402710489
Ebook: 9789402766097
Uitgever: HarperCollins

Gerelateerde schrijvers