Boekenplank:
Kies
  • Home
  • N
  • Andrew Neiderman

Boeken van Andrew Neiderman

Meer over Andrew Neiderman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1940

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Andrew Neiderman


Overzicht

  • Advocaat van kwade zaken - The devil's advocate
  • Het folterkind - Brainchild
  • Illusie - Illusion
  • Kom maar liefje - The Solomon organization
  • Spiegelbeeld - Reflection

gedetailleerd overzicht

OverzichtAdvocaat van kwade zaken
Als het grote Newyorkse advocatenkantoor John Milton & Co de jonge, ambitieuze advocaat Kevin Taylor aanneemt, lijkt het alsof Kevins droom is uitgekomen. Zelfs meer dan dat... bij de baan hoort een prachtig appartement in Manhattan, een limousine met chauffeur en een ongelooflijk salaris.

Maar al snel ontdekt Kevin dat John Milton & Co niet is wat het lijkt. Zaken worden nooit verloren en in de computer staat een griezelig dossier opgeslagen, waarin de toekomstige zaken staan die het kantoor zal verdedigen, hoewel de misdaden nog niet zijn gepleegd.

En geleidelijk aan begint Kevin zich te realiseren dat hij is ingehuurd als advocaat van kwade zaken. Zijn benijdenswaardige beloning is het loon van de zonde dat uiteindelijk naar zijn dood zal leiden...
The Devil's Advocate - 1997
Regisseur: Taylor Hackford
Cast: Keanu Reeves, Al Pacino, Charlize Theron, e.a.
Schrijver: Andrew Neiderman
Oorspronkelijke titel: The devil's advocate
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789026974793
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het folterkind
Lois Wilson is een vreemde verschijning op school. Ze is broodmager en bijna een meter tachtig lang: ze heeft een wasbleke huid en draagt een grote bril die meestal een beetje over haar neus zakt. Lois is zestien jaar oud en bepaald niet geïnteresseerd in disco, dansen, mode, jongens of andere zaken waar de meeste meisjes van haar leeftijd zich mee bezighouden. Lois heeft maar één passie: de biologische en psychologische gedragsleer. Pavlov en Skinner zijn haar idolen.

Thuis voert zij regelmatig experimenten uit met proefdieren. Ratten, vleermuizen en slangen worden genadeloos aan haar leergierigheid opgeofferd en de meeste proefnemingen eindigen dan ook pas als het dier aan helse folteringen is bezweken. Als Lois's vader een beroerte krijgt en bijna volledig verlamd raakt, ziet Lois haar kans schoon.

Met een duivelse doelmatigheid en genadeloosheid verandert ze de woning van de familie Wilson geleidelijk aan in een laboratorium. Haar beide ouders en haar jongere broertje Billy worden willoze proefkonijnen die zij bereid is op te offeren aan de wetenschap. Terreur en angst, drank en verdovende middelen, folteringen en elektroshocks probeert ze op hen uit. Niets en niemand lijkt haar verlamde vader, haar hysterische moeder en haar tot slaaf gedegradeerde broertje nog te kunnen redden van Lois' destructieve denkbeelden. Hen wacht hetzelfde lot als de talloze proefdieren die door Lois de dood in werden gejaagd.

Niemand weet van haar experimenten, niemand koestert enige argwaan... totdat haar leraar gedragsleer één van haar geniale proefwerken nogmaals doorleest en iets merkwaardigs constateert...
Schrijver: Andrew Neiderman
Oorspronkelijke titel: Brainchild
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789062786558
Uitgever: Tiebosch
Illusie
Jillian Caldwells ster is rijzende in de Newyorkse reclamewereld. Ze komt koel en ambitieus over en ze geeft op zeer professionele wijze vorm aan de illusies van haar cliënten.

De illusie die ze van zichzelf heeft, die van een wilskrachtige carrièrevrouw, wordt zwaar op de proef gesteld wanneer Ron Cutler zijn intrede in haar leven doet. Deze nieuwe klant, onwaarschijnlijk knap en charmant, zet haar geordende bestaan volledig op zijn kop.
Schrijver: Andrew Neiderman
Oorspronkelijke titel: Illusion
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789034750976
Uitgever: Harlequin
Kom maar liefje
Hij dacht dat hij haar vingers zag bewegen.
'Meg?'
Hij hurkte bij haar neer en voelde haar polsslag; zwak maar onmiskenbaar. Hij holde naar de telefoon, belde het alarmnummer en schreeuwde: 'Mijn vrouw... ze is overvallen. En mijn dochter is zoek!'

Scott Lester kan niet geloven dat hem dit alles overkomt. Eerst de echtscheiding, omdat zijn vrouw Meg zijn levenswijze niet accepteert. Daarna wordt de voogdij over hun vijfjarige dochter Justine aan de moeder toegewezen.

Scott wil zijn huwelijk dolgraag redden, maar de situatie is hopeloos. Tot hij via een vriend hoort van Salomo, een particuliere organisatie die gescheiden mannen wil helpen. Veel te laat beseft Scott dat hij zijn ziel aan de duivel heeft verkocht.

Nu ligt Meg zwaargewond in het ziekenhuis, Justine is spoorloos verdwenen - en hij wordt gezocht door de politie. Scott staat er helemaal alleen voor om zijn dochtertje terug te vinden en zijn onschuld te bewijzen. Hij moet de mysterieuze Salomo Organisatie ontmaskeren voor het te laat is...
Schrijver: Andrew Neiderman
Oorspronkelijke titel: The Solomon organization
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789051081220
Uitgever: Areopagus
Spiegelbeeld
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Andrew Neiderman
Oorspronkelijke titel: Reflection
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789034750112
Uitgever: Harlequin

Gerelateerde schrijvers