Boekenplank:
Kies

Boeken van Téa Obreht

Téa Obreht is geboren in voormalig Joegoslavië en woonde in Egypte en Cyprus voor ze als 12-jarige emigreerde naar de Verenigde Staten.

Meer over Téa Obreht

Genre: Roman

Geboren: 1985

Geboorteland: Servië

Website: Téa Obreht


Overzicht

  • Achterland - Inland
  • De tijgervrouw van Galina - The tiger's wife

gedetailleerd overzicht

OverzichtAchterland

1893. Nora is een standvastige vrouw die op de terugkeer van de mannen in haar leven wacht: haar echtgenoot, die op zoek is gegaan naar water voor het opdrogende huishouden, en haar zoons, die zijn verdwenen na een fikse ruzie. Nora zit ongeduldig haar tijd uit met haar jongste zoon, die ervan overtuigd is dat er een mysterieus dier rond hun huis sluipt.

Lurie is vogelvrij verklaard en wordt achtervolgd door geesten uit het verleden. Hij ziet verdwaalde zielen die iets van hem willen en de enige manier om dat te ontlopen is een expeditie door het Westen.

In het wetteloze, droge en ruige achterland van Arizona kruisen deze twee levens elkaar.

Schrijver: Téa Obreht
Oorspronkelijke titel: Inland
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789056726454
Ebook: 9789044978469
Uitgever: Signatuur
De tijgervrouw van Galina
Tijd: het heden. Plaats: een Balkanland, verwoest door jarenlange conflicten.

Natalia, een jonge arts, is op een missie naar een weeshuis om er kinderen te vaccineren. Onderweg krijgt ze het bericht dat haar geliefde grootvader is overleden, in een veldhospitaal ver weg en onder onduidelijke omstandigheden. Hij was arts, net als Natalia, en ze herinnert zich hoe hij haar vroeger altijd betoverde met zijn verhalen, doorspekt met lokale mythes en legenden, zoals die van de zwervende 'doodloze' man.

Haar grootvader was een zeer rationeel mens, maar toch raakt ze ervan overtuigd dat hij zijn laatste dagen doorbracht met het zoeken naar deze vagebond, die claimde onsterfelijk te zijn. Terwijl Natalia worstelt met die gedachte, stuit ze op een aanwijzing in haar favoriete roman, The Jungle Book van Kipling, die haar leidt naar het ongelooflijke verhaal van de tijgervrouw van Galina.
Schrijver: Téa Obreht
Oorspronkelijke titel: The tiger's wife
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789056723668
Ebook: 9789044961287
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers