Boekenplank:
Kies

Boeken van Kevin O'Brien

Meer over Kevin O'Brien

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1955

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kevin O'Brien


Overzicht

Moordscènes
Rae Palmer weet dat ze achtervolgd wordt door een stalker, maar niemand gelooft haar. Toen haar vriendje doodviel van een dak, beschouwde de politie het als een door alcohol veroorzaakt ongeluk, maar Rae weet beter. Wat ze niet kan vermoeden, is hoe ver de stalker met haar van plan is te gaan: uiteindelijk filmt hij haar terwijl hij haar vermoordt tijdens een seksuele ontmoeting.

Vervolgens laat hij deze 'snuff movie' achter in een videobox van een videoverhuurder, waar zijn nieuwe 'leading lady', ofwel zijn nieuwe slachtoffer, werkt. Hannah Doyle ziet 'toevallig' deze videofilm en begrijpt dat de moord in scène gezet is: het is de moordscène uit de film Looking for Mr. Goodbar.

Hannah raakt helemaal in paniek wanneer ze in haar eigen appartement Rosemary's Baby in haar videoapparaat vindt: de stalker moet deze hierin hebben gestopt. Niet veel later valt een lastige klant uit het raam van haar appartement, net als in deze film. En daarna beginnen steeds meer filmscènes bij haar binnen te komen en doden om haar heen te vallen. Het is duidelijk dat de moordenaar zijn moorden zorgvuldig regisseert.

Wat moet Hannah doen? Want een bijkomend probleem is dat zij onder een valse identiteit leeft om te ontkomen aan haar gewelddadige echtgenoot; ze is ervan overtuigd dat hij haar en hun vierjarige zoontje weer op het spoor is. Een hele stoet verdachten passeert de revue, en pas als de moordenaar een aanslag doet op het leven van Hannah zelf, wordt hij gepakt.

* Leuk weetje: dit boek bevat talloze verwijzingen naar de moordscènes uit beroemde films (er zit een complete filmografie achter in het boek): Psycho, The Godfather, Vertigo, The Birds, Bodyheat en vele andere.
Schrijver: Kevin O'Brien
Oorspronkelijke titel: Watch them die
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789061122722
Uitgever: Karakter