Boekenplank:
Kies

Boeken van Joseph O'Connor

Meer over Joseph O'Connor

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Ierland

Website: Joseph O'Connor


Overzicht

 • Alles goed? - Where have you been?
 • De nacht is jong - The thrill of it all
 • De verkoper - The salesman
 • Inishowen - Inishowen
 • Redemption Falls - Redemption Falls
 • Stella Maris - Star of the sea
 • Volgspot - Ghost light

E-books

 • Dood van een ambtenaar & Weer in oktobertinten - Death of a civil servant & October-coloured weather
 • Figuur op een foto & De Wexford girl - Figure in a photograph & The Wexford girl
 • Orchard Street, 's ochtends vroeg - Orchard Street, dawn
 • Twee kleine wolken & Jeugdig vuur - Two little clouds & Boyhood's fire

15 Ierse auteurs

 • Doodslag in Dublin - Yeats is dead!
15 Ierse auteurs

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles goed?
Alles goed? is een verhaal uit de verhalenbundel Where have you been? Andere verhalen uit de bundel Where have you been? zijn als e-book verkrijgbaar.

Dublin 2001. Cian Hanahoe krijgt zijn leven weer op orde nadat zijn vrouw Aifric hem heeft verlaten. Na een 'voorval' is hij vijf weken opgenomen geweest in een inrichting en langzaam hervat hij zijn werk bij de bank. Op een dag krijgt hij een telefoontje van een vrouw uit Londen, Catherine Dwyer, die op zoek is naar een schilderij dat in het bezit van de bank moet zijn.

Ze spreken af en alhoewel ze erg verschillend zijn, ontstaat een haast vanzelfsprekende vriendschap. Ze ontmoeten elkaar steeds vaker en hun relatie wordt intiemer. En dan komt Cian onverwacht op straat zijn ex-vrouw Aifric tegen en die ontmoeting zet zijn wereld op zijn kop.
Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Where have you been?
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789041422378
Ebook: 9789041423818
Uitgever: Ambo | Anthos
De nacht is jong
Robbie Goulding, een ingetogen tiener en groot muziekfan, raakt in de jaren tachtig bevriend met de excentrieke Fran. Samen beginnen de jongens een band; de een is gitarist, de ander zanger. Wanneer de coole celliste Trez en haar tweelingbroer Seán, een charmante drummer, zich bij hen voegen is The Ships in the Night klaar om de wereld te veroveren.

Na een hobbelige start met slechte studio's, te weinig geld en te veel drugs, worden ze ontdekt en treden wereldwijd op, van Glastonbury tot New York. Maar is hun vriendschap bestand tegen het succes?

De nacht is jong is een roman over de opkomst en ondergang van een band, over vriendschap en loyaliteit en tegelijkertijd een ode aan de popmuziek van de jaren tachtig. Lees en dompel je onder in de hits van The Who, The Smiths, Roxy Music, Patti Smith, Nick Cave en Tom Waits.
Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: The thrill of it all
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026328510
Ebook: 9789026328947
Uitgever: Ambo | Anthos
De verkoper
Billy Sweeney is verkoper van schotelantennes. Zijn werk is zijn houvast, tot zijn jongste dochter Maeve na een gewelddadige overval in coma raakt. Dan stort zijn wereld in.

Als één van de vier daders ontsnapt, maakt Sweeney zich op voor een bloedstollende wraakactie. In nachtelijk Dublin zoekt en vindt bij de vierde man, Quinn.

Tijdens de lange hete zomer beraamt Sweeney nauwkeurig de perfecte moord. Maar zijn plan loopt dramatisch mis. Het lot keert zich tegen hem en de rollen worden omgedraaid.
Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: The salesman
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789038855417
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Inishowen
Inishowen is de naam van het noordelijkste puntje van Ierland. Drie mensen hebben ieder voor zich een reden om erheen te gaan. Wanneer het lot en het toeval samenspannen, is niemand meer veilig.

Wanneer twee dagen voor Kerstmis een onbekende vrouw in Dublin op straat flauwvalt, raakt het leven van politie-inspecteur Martin Aitken nog verder in de war. Zijn smerige huis, een dreigend ontslag en zijn ex-vrouw laat hij achter zich om haar te helpen. Hij beseft dat het hoog tijd wordt met de spoken uit zijn verleden af te rekenen.

In New York wacht plastisch chirurg Milton Amery tevergeefs op zijn vrouw. Al gaat hij vreemd bij het leven en heeft hij zijn losgeslagen kinderen niet in de hand, toch gaan ze samen naar haar op zoek. Op hun hilarische tocht raken ze niet alleen letterlijk verder van huis.

Ellen Donnelly wil haar echte moeder vinden, maar heeft niet veel tijd. Zonder thuis een bericht achter te laten vertrekt ze naar Ierland. Het mooie en mysterieuze lnishowen blijkt de sleutel te zijn tot alle geheimen mee ze al zolang worstelt.
Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Inishowen
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789038855073
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Redemption Falls
1865: de Amerikaanse Burgeroorlog is ten einde. Eliza Duane Mooney trekt door het verwoeste landschap op zoek naar haar broertje, dat ze vier jaar lang niet heeft gezien. Hij is een van de honderdduizenden kinderen die de oorlog in werden gesleurd. Zijn lot is onbekend, maar zal uitzonderlijk blijken.

Eliza's tocht heeft gevolgen voor vele overlevenden wier levens aanvankelijk niets met elkaar gemeen lijken te hebben. Onder hen een cartograaf met liefdesverdriet, een mooie dichteres van Spaanse bloede, de bandiet Johnny Thunders en de Ierse revolutionair James Con O'Keeffe, die gouverneur is van een wetteloos stuk wildernis, waar niets is wat het lijkt.
Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Redemption Falls
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789046803059
Uitgever: Nieuw Amsterdam


Stella Maris
In de koude winter van 1847 zet de Stella Maris vanuit een door onrecht en hongersnood geteisterd Ierland koers naar New York. Aan boord bevinden zich honderden vluchtelingen. Onder hen een dienstbode met een verterend geheim, de bankroete Lord Merridith met zijn vrouw en kinderen, een ambitieuze auteur en een schrijver van revolutionaire balladen.

Allen wagen zich op de Atlantische Oceaan op zoek naar een nieuw thuis. De opvarenden zijn hechter met elkaar verbonden dan ze beseffen. Maar op de dekken waart een vermomde moordenaar rond die hunkert naar wraak.
Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Star of the sea
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041416377
Ebook: 9789041418746
Uitgever: Ambo | Anthos
Volgspot
Op een ochtend, vlak voor Kerstmis, nadat er een zware storm over Londen is geraasd, zoekt een oudere vrouw haar weg door de stad. Een ware sneeuwjacht van herinneringen aan de hoogte- en dieptepunten in haar leven trekt door haar hoofd, haar eens zo glansrijke carrière, de bijzondere momenten en zware beproevingen.

Als jonge actrice krijgt Molly Allgood een verhouding met de zestien jaar oudere John Synge, de huisschrijver van het theater waaraan Molly is verbonden. Synge is een poëet die zich uit in onstuimige taal en wordt gedreven door stormachtige passies. Maar zijn leven wordt ingeperkt door de mores van zijn tijd en beheerst door zijn godvruchtige moeder.

Molly is een opstandig, sensueel en levenslustig meisje dat ervan droomt te schitteren in Amerika. Ze heeft tientallen aanbidders op het toneel, maar achter de schermen heeft ze alleen oog voor haar minnaar John. Hun verhouding, die door vrienden en familie wordt afgekeurd, en tegengewerkt, kent een turbulent, soms wreed, maar ook dikwijls teder verloop.

Volgspot is de geschiedenis van een tomeloze liefde, van scheiding en verzoening, en van de moed die nodig is om volstrekt voor eigen rekening te leven. Het is een diep ontroerende roman vol bruisende taal en onvergetelijke personages; een hommages aan het vertellen zelf.
Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Ghost light
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041416353
Ebook: 9789041418722
Uitgever: Ambo | Anthos

E-booksDood van een ambtenaar & Weer in oktobertinten

Dood van een ambtenaar en Weer in oktobertinten zijn verhalen uit de verhalenbundel Where have you been?

Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Death of a civil servant & October-coloured weather
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789041424525
Uitgever: Ambo | Anthos
Figuur op een foto & De Wexford girl

Figuur op een foto en De Wexford girl zijn verhalen uit de verhalenbundel Where have you been?

Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Figure in a photograph & The Wexford girl
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789041424549
Uitgever: Ambo | Anthos
Orchard Street, 's ochtends vroeg

Orchard Street, 's ochtends vroeg is een verhaal uit de verhalenbundel Where have you been?

Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Orchard Street, dawn
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789041424556
Uitgever: Ambo | Anthos
Twee kleine wolken & Jeugdig vuur

Twee kleine wolken en Jeugdig vuur zijn verhalen uit de verhalenbundel Where have you been?

Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Two little clouds & Boyhood's fire
Eerste uitgave: 2012
Ebook: 9789041424532
Uitgever: Ambo | Anthos

15 Ierse auteursDoodslag in Dublin
Vijftien Ierse auteurs. Moord en doodslag, onveilige seks, schoonmaakartikelen, en een gestolen manuscript. En een goed doel.

Doodslag in Dublin is een zeer bijzondere, geestige en briljante literaire thriller: als ook een combinatie van satire en hilarische roman. Het goede doel: een belangrijk deel van de opbrengst van het boek zal naar Amnesty International gaan.

Vanaf het eerste hoofdstuk, geschreven door niemand minder dan Roddy Doyle, tot en met het laatste, van de hand van Frank McCourt, wordt de lezer in Doodslag in Dublin meegevoerd in een onvergetelijke speurtocht naar een literaire schat met een geheime formule.

Doodslag in Dublin werd samengesteld door Joseph O'Connor en geschreven door: Roddy Doyle, Conor McPherson, Gene Kerrigan, Gina Moxley, Marian Keyes, Anthony Cronin, Owen O’Neill, Hugo Hamilton, Joseph O’Connor, Tom Humphries, Pauline McLynn, Charlie O’Neill, Donal O’Kelly, Gerard Stembridge en Frank McCourt.
Schrijver: Joseph O'Connor
Oorspronkelijke titel: Yeats is dead!
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789041405746
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers