Boekenplank:
Kies
  • Home
  • O
  • Lawrence Osborne

Boeken van Lawrence Osborne

Lawrence Osborne studeerde moderne talen aan Cambridge en Harvard. Hij is schrijver en journalist. Osborne heeft een nomadische leefstijl. Hij woonde in Polen, Frankrijk, Italië, Marokko, enz.

Meer over Lawrence Osborne

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Lawrence Osborne


Overzicht

  • Aan Java Road - On Java Road
  • Het glazen koninkrijk - The glass kingdom
  • Schitterende dieren - Beautiful animals

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan Java Road

Het apathische leven van de uitgedoofde Britse journalist Adrian Gyle in Hongkong bestaat al ruim twintig jaar uit eenzame avonden gevuld met dumplings en thee in restaurant Fung Shing aan Java Road, de melancholiekste straat van de stad. Gedesillusioneerd ziet Gyle hoe de stad, ooit een paradijs van weelderige diners en sociale clubs, het decor wordt van geweld, nu prodemocratische demonstraties tegen de overdracht aan de Volksrepubliek China steeds heftiger worden.

Op het moment dat Gyle eenmaal heeft besloten de stad te verlaten leert hij de nieuwe vriendin van een van zijn oudste vrienden kennen. Het is de intrigerende Rebecca. Door haar raakt hij betrokken bij de protesten. Als Rebecca op een dag ineens van de aardbodem verdwenen lijkt wordt in Gyle voor het eerst in lange tijd weer de journalist wakker.

In deze sfeervolle en weemoedige psychologische roman vertelt Lawrence Osborne het verhaal van een zoektocht naar een verdwenen vrouw in een verdwijnende stad, van een man die gevangen zit tussen botsende culturen en van een verloren vriendschap.

Schrijver: Lawrence Osborne
Oorspronkelijke titel: On Java Road
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789044651355
Uitgever: Prometheus
Het glazen koninkrijk

Sarah Mullins is van New York naar Bangkok gevlucht om te verdwijnen. Ze huurt een appartement in het Koninkrijk, een toonbeeld van vergane glorie. In de bedwelmende hitte van Bangkok raakt Sarah tijdens een vriendinnenavond met poker, drank, roddels en marihuana in de ban van drie mysterieuze expatvrouwen: de Chileense chef-kok Ximena van restaurant De Eiffel; de Britse hotelmanager Nat, die een eigenaardige man en een nog eigenaardiger werkster heeft; en ten slotte is er de verleidelijke Mali, die heeft besloten Sarahs pantser te doorbreken en haar mee te slepen in haar glamourwereld vol duistere spelletjes.

Op het moment dat het leger een staatsgreep pleegt is Sarah getuige van een gruwelijke moord, gevolgd door een aantal geheimzinnige verdwijningen. Het veilige Koninkrijk voelt steeds meer aan als een val. Verbeelding en werkelijkheid beginnen door elkaar te lopen. Wie kan ze nog vertrouwen?

Het glazen koninkrijk is een briljant en verontrustend verhaal over wreedheid en psychologische beïnvloeding. Lawrence Osborne toont zich een meester in sfeer en spanning en betovert de lezer met een blik op het kruispunt van lotsbestemming en menselijke hebzucht.

Schrijver: Lawrence Osborne
Oorspronkelijke titel: The glass kingdom
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044646085
Uitgever: Prometheus
Schitterende dieren
Naomi, een Britse rijkeluisdochter, en Samantha, een Amerikaanse uit een eenvoudig gezin, ontmoeten elkaar in de zomer op het sprookjesachtige Griekse eiland Hydra. Tijdens een wandeling stuiten ze op een armoedig geklede, slapende jongeman, Faoud, een vluchteling uit het oosten. Naomi overtuigt Sam ervan de vreemdeling te helpen en hem een kans te geven een bestaan op te bouwen.

Maar als er een moord plaatsvindt en een onderzoeker op het eiland verschijnt, worden de twee jonge vrouwen gedwongen om vast te stellen bij wie hun eigenlijke loyaliteit berust.

Schrijver: Lawrence Osborne
Oorspronkelijke titel: Beautiful animals
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044635805
Ebook: 9789044635812
Uitgever: Prometheus

Gerelateerde schrijvers