Boekenplank:
Kies

Boeken van Benjamin Black

Meer over Benjamin Black

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): John Banville

Geboren: 1945

Geboorteland: Ierland

Website: Benjamin Black


Overzicht

  • De geheime gasten - The secret guests
  • Praagse nachten - Prague nights
  • Schimmenspel - The lemur

Quirke (zie ook John Banville)

  1. Neergang - Christine Falls
  2. De zwaan van Dublin - The Silver Swan

Quirke

Van de serie Quirke zijn inmiddels acht delen verschenen. Zeven daarvan onder het pseudoniem Benjamin Black, maar het achtste deel onder de naam van John Banville. Van de acht delen zijn er slechts drie vertaald in het Nederlands, deel 1 en 2 en deel 8.

Quirke (zie ook John Banville)

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheime gasten

Terwijl Londen nachtelijke Duitse bombardementen moet zien te doorstaan, neemt de Britse geheime dienst de Engelse prinsessen Elizabeth en Margaret onder zijn hoede; de meisjes worden in veiligheid gebracht in een oud landhuis in Ierland.

Intussen is Celia Nashe opgetogen wanneer ze eindelijk wordt overgeplaatst naar MI5. Maar wat ze zich ook had voorgesteld van haar bijdrage aan de oorlogsinspanningen, niet dit: kindermeisje spelen voor de twee verwende koninklijke wichten. Haar opdracht blijkt algauw veel spannender te zijn.

De plaatselijke bevolking vraagt zich af wie de meisjes die onder haar hoede vallen precies zijn. En wanneer er opeens een lijk ligt bij het toegangshek van het landhuis, moet alles in het werk worden gesteld om de waarheid te achterhalen én moet ze voorkomen dat het een en ander in de openbaarheid komt.

Benjamin Black, die goede redenen heeft om aan te nemen dat de prinsessen zich inderdaad in Ierland bevonden gedurende de Duitse bombardementen, schreef met De geheime gasten een roman die even fascinerend als spannend is.

Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: The secret guests
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789021419404
Uitgever: Querido
Praagse nachten
Praag, 1599. Christian Stern, een jonge dokter, is net in de stad aangekomen. Op de eerste avond vindt hij het lichaam van een jonge vrouw, half begraven in de sneeuw. De dode vrouw is niemand minder dan de minnares van de keizer en er is geen tekort aan verdachten.

Stern wordt door de keizer zelf in dienst genomen om de moord te onderzoeken. Tijdens de zoektocht naar de dader belandt hij in de schimmige wereld van het hof van de keizer - verzwegen zaken, brieven geschreven in code en bittere rivaliteit. Maar er is geen weg meer terug, Stern zit er tot over zijn oren in.
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: Prague nights
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021406961
Ebook: 9789021406978
Uitgever: Querido
Schimmenspel
Het leven van John Glass in New York zou heel comfortabel moeten zijn. Zijn vrouw is uiterst vermogend en hij heeft zijn carrière als journalist opgegeven om de biografie van zijn schoonvader te schrijven, de mediamagnaat en voormalig CIA-agent Bill Mulholland.

Zijn researcher komt echter met informatie over de familie die zijn comfortabele bestaan in gevaar brengt. Vlak daarna wordt de jongeman dood gevonden en is John de hoofdverdachte.
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: The lemur
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789089680808
Uitgever: Mynx

Quirke (zie ook John Banville)Neergang
Quirke, patholoog, is een weduwnaar met een getroebleerd verleden en een drankprobleem, die zich heeft teruggetrokken in de duistere en klinische zalen van de afdeling Pathologie, ver beneden Dublin, waar het altijd nacht is.

Totdat hij op een avond na een feestje een lijk tegenkomt dat hij niet kent, dat er niet had moeten zijn en waarvoor zijn zwager, de eminente kinderarts Malachy Griffin, het overlijdensbericht blijkt te hebben vervalst.

Dit is Quirkes kennismaking met Christine Falls. Hij raakt geheel in de ban van de dode jonge vrouw en besluit op eigen houtje een onderzoek in te stellen naar haar leven en haar dood. Daarbij stuit hij op een duister geheim dat reikt tot in het katholieke hart van Dublins hogere kringen...
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: Christine Falls
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789089680341
Ebook: 9789460928345
Uitgever: Mynx
De zwaan van Dublin
Patholoog Garret Quirke wordt verrast door een bezoek van Billy Hunt, een bevriende collega. Hij is nog verbaasder wanneer Hunt hem smeekt geen autopsie te verrichten op diens vrouw Deirdre, wier levenloze lichaam onlangs uit de Baai van Dublin is gevist.

Hoewel alles wijst op zelfmoord voelt Quirke dat er iets niet klopt en hij verdiept zich in Deirdres achtergrond. Hij komt van alles aan de weet over Deidre, van haar huwelijk tot haar schimmige zakelijke banden met een zonderlinge Engelsman, met wie ze onder de schuilnaam Laura Swan een schoonheidssalon bestierde.

Gaandeweg ontdekt Quirke een web van leugens en chantage waarin zelfs zijn eigen dochter Phoebe verstrikt dreigt te raken...
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: The Silver Swan
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022557105
Ebook: 9789460928338
Uitgever: Boekerij