Boekenplank:
Kies

Boeken van Benjamin Black

Meer over Benjamin Black

Genre: Thriller / Spanning

Website: http://www.benjaminblackbooks.com

Overzicht
  • Praagse nachten - Prague nights
  • Schimmenspel - The lemur
Garret Quirke
  1. Neergang - Christine Falls
  2. De zwaan van Dublin - The Silver Swan
  3. Treurlied voor April - Elegy for April

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Praagse nachten
Praag, 1599. Christian Stern, een jonge dokter, is net in de stad aangekomen. Op de eerste avond vindt hij het lichaam van een jonge vrouw, half begraven in de sneeuw. De dode vrouw is niemand minder dan de minnares van de keizer en er is geen tekort aan verdachten. Stern wordt door de keizer zelf in dienst genomen om de moord te onderzoeken. Tijdens de zoektocht naar de dader belandt hij in de schimmige wereld van het hof van de keizer - verzwegen zaken, brieven geschreven in code en bittere rivaliteit. Maar er is geen weg meer terug, Stern zit er tot over zijn oren in.
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: Prague nights
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789021406961
Uitgever: Querido
Schimmenspel
Het leven van John Glass in New York zou heel comfortabel moeten zijn. Zijn vrouw is uiterst vermogend en hij heeft zijn carrière als journalist opgegeven om de biografie van zijn schoonvader te schrijven, de mediamagnaat en voormalig CIA-agent Bill Mulholland. Zijn researcher komt echter met informatie over de familie die zijn comfortabele bestaan in gevaar brengt. Vlak daarna wordt de jongeman dood gevonden en is John de hoofdverdachte.
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: The lemur
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-8968-080-8
Uitgever: Mynx

Garret Quirke

Neergang
Quirke, patholoog, is een weduwnaar met een getroebleerd verleden en een drankprobleem, die zich heeft teruggetrokken in de duistere en klinische zalen van de afdeling Pathologie, ver beneden Dublin, waar het altijd nacht is. Totdat hij op een avond na een feestje een lijk tegenkomt dat hij niet kent, dat er niet had moeten zijn en waarvoor zijn zwager, de eminente kinderarts Malachy Griffin, het overlijdensbericht blijkt te hebben vervalst. Dit is Quirkes kennismaking met Christine Falls. Hij raakt geheel in de ban van de dode jonge vrouw en besluit op eigen houtje een onderzoek in te stellen naar haar leven en haar dood. Daarbij stuit hij op een duister geheim dat reikt tot in het katholieke hart van Dublins hogere kringen...
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: Christine Falls
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-8968-034-1
Uitgever: Mynx
De zwaan van Dublin
Patholoog Garret Quirke wordt verrast door een bezoek van Billy Hunt, een bevriende collega. Hij is nog verbaasder wanneer Hunt hem smeekt geen autopsie te verrichten op diens vrouw Deirdre, wier levenloze lichaam onlangs uit de Baai van Dublin is gevist. Hoewel alles wijst op zelfmoord voelt Quirke dat er iets niet klopt en hij verdiept zich in Deirdres achtergrond. Hij komt van alles aan de weet over Deidre, van haar huwelijk tot haar schimmige zakelijke banden met een zonderlinge Engelsman, met wie ze onder de schuilnaam Laura Swan een schoonheidssalon bestierde. Gaandeweg ontdekt Quirke een web van leugens en chantage waarin zelfs zijn eigen dochter Phoebe verstrikt dreigt te raken...
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: The Silver Swan
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-225-5710-5
Uitgever: Boekerij
Treurlied voor April
April Latimer is een knappe, jonge vrouwelijke arts, werkzaam in een ziekenhuis in Dublin. Hoewel ze behoort tot een van de meest gerespecteerde families van de stad, staat ze bekend als een onafhankelijke, onconventionele vrouw met een voorliefde voor bijzondere mannen. In het conservatieve, patriarchale Dublin van de jaren '50 wordt er dan ook flink over haar geroddeld. Op een dag verdwijnt April, en haar beste vriendin Phoebe Griffin vreest het ergste. In paniek zoekt Phoebe hulp bij haar vader Quirke, een briljante, onverzadigbaar nieuwsgierige maar ook stevig drinkende patholoog. Quirke vraagt rechercheur Hackett, zijn vroegere collega, hem te helpen bij de zoektocht naar de jonge vrouw. Ieder op hun eigen manier volgen de mannen Aprils spoor door de donkerste steegjes van Dublin. Daarbij stuiten ze op ingewikkelde en weinig fraaie feiten over familiale wraakzucht, rassenhaat en de lange arm van de katholieke kerk. Ondertussen tikt de klok verder, en de grootste vraag luidt: is April nog in leven?
Schrijver: Benjamin Black
Oorspronkelijke titel: Elegy for April
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-225-5952-9
Uitgever: Boekerij