Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Osman

Richard Osman is televisiepresentator, producer, director en schrijver.

Meer over Richard Osman

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1970

Verenigd Koninkrijk

Pseudoniem (van): Richard Thomas Osman


De Donderdag Moordclub / The Thursday Murder Club

  1. De moordclub (op donderdag) - The thursday murder club
  2. De man die twee keer dood ging - The man who died twice
De Donderdag Moordclub / The Thursday Murder Club

gedetailleerd overzicht

De Donderdag Moordclub / The Thursday Murder ClubDe moordclub (op donderdag)

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken.

Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Schrijver: Richard Osman
Oorspronkelijke titel: The thursday murder club
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403197401
Ebook: 9789403197708
Uitgever: Cargo
De man die twee keer dood ging

Het is weer donderdag, en de vier bejaarde leden van de moordclub verzamelen zich in het restaurant van hun verzorgingstehuis. Terwijl de flessen wijn op tafel komen hopen Joyce, Ibrahim en Ron dat Elizabeth een nieuwe cold case voor ze heeft - een moordzaak die ze als amateurspeurders kunnen gaan oplossen. Elizabeth is er echter met haar hoofd niet bij. Ze heeft een brief ontvangen, ondertekend door ene Marcus Carmichael. Dat is verrassend, want de laatste keer dat Elizabeth hem zag was in 1981, toen hij morsdood onder een brug lag.

De brief blijkt te zijn gestuurd door Douglas, een voormalige echtgenoot van Elizabeth. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst mi5 en is op de vlucht voor de maffia, vanwege een akkefietje met 20 miljoen pond aan gestolen diamanten, maar voordat ze hem kunnen helpen wordt Douglas vermoord. De vier bejaarde speurneuzen zijn nu zelf het doelwit. Slagen erin ze de diamanten op te sporen voordat de moordenaar hen uit de weg laat ruimen?

Schrijver: Richard Osman
Oorspronkelijke titel: The man who died twice
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403151311
Uitgever: Cargo