Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Osman

Richard Osman is televisiepresentator, producer, director en schrijver.

Meer over Richard Osman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Richard Thomas Osman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Voor al uw moordzaken - We solve murders

De Donderdag Moordclub / The Thursday Murder Club

  1. De moordclub (op donderdag) - The thursday murder club
  2. De man die twee keer dood ging - The man who died twice
  3. Het schot dat niemand raakte - The bullet that missed
  4. De laatste duivel die sterft - The last devil to die

gedetailleerd overzicht

OverzichtVoor al uw moordzaken

Steve Wheeler is gepensioneerd. Af en toe doet hij nog wat recherchewerk, maar hij geniet vooral van zijn rust, meedoen aan pubquizzen, zijn favoriete bankje en zijn kat die op hem wacht als hij thuiskomt. Een avontuurlijk leven laat hij inmiddels over aan zijn schoondochter.

Amy Wheeler leeft namelijk op adrenaline en wil niks weten van rust en kalmte. Ze werkt als privébeveiliger, en is op een afgelegen eiland om de wereldberoemde schrijfster Rosie D’Antonio in leven te houden. Op zich een makkelijke klus, maar een lijk, een zak geld en een moordenaar die het op Amy heeft gemunt zorgen ervoor dat ze de hulp inroept van de enige persoon die ze vertrouwt. Het is het begin van een wereldwijde race tegen de klok. Kunnen Amy en Steve een moordbeluste vijand een stap voor blijven?

Schrijver: Richard Osman
Oorspronkelijke titel: We solve murders
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789403129334
Ebook: 9789403133379
Uitgever: Cargo

De Donderdag Moordclub / The Thursday Murder ClubDe moordclub (op donderdag)

In een prettig en rustig bejaardenhuis vormen vier bewoners een onwaarschijnlijk clubje. Een keer per week, op de donderdag, ontmoeten ze elkaar om onopgeloste moorden te onderzoeken.

Als een vastgoedontwikkelaar uit het nabijgelegen stadje wordt vermoord komt ‘de moordclub’ in actie; het is hun eerste grote zaak. Tot hun verbazing lijkt de moord alles te maken te hebben met hun eigen verzorgingshuis. De vier vrienden mogen dan wel behoorlijk op leeftijd zijn, ze hebben allemaal meer dan genoeg levenservaring. Maar zijn ze nog in staat om een moordenaar te vinden voor hij weer toeslaat?

Schrijver: Richard Osman
Oorspronkelijke titel: The thursday murder club
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789403197401
Ebook: 9789403197708
Uitgever: Cargo
De man die twee keer dood ging

Het is weer donderdag, en de vier bejaarde leden van de moordclub verzamelen zich in het restaurant van hun verzorgingstehuis. Terwijl de flessen wijn op tafel komen hopen Joyce, Ibrahim en Ron dat Elizabeth een nieuwe cold case voor ze heeft - een moordzaak die ze als amateurspeurders kunnen gaan oplossen. Elizabeth is er echter met haar hoofd niet bij. Ze heeft een brief ontvangen, ondertekend door ene Marcus Carmichael. Dat is verrassend, want de laatste keer dat Elizabeth hem zag was in 1981, toen hij morsdood onder een brug lag.

De brief blijkt te zijn gestuurd door Douglas, een voormalige echtgenoot van Elizabeth. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst mi5 en is op de vlucht voor de maffia, vanwege een akkefietje met 20 miljoen pond aan gestolen diamanten, maar voordat ze hem kunnen helpen wordt Douglas vermoord. De vier bejaarde speurneuzen zijn nu zelf het doelwit. Slagen erin ze de diamanten op te sporen voordat de moordenaar hen uit de weg laat ruimen?

Schrijver: Richard Osman
Oorspronkelijke titel: The man who died twice
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789403151311
Uitgever: Cargo
Het schot dat niemand raakte

De hoogbejaarde leden van de moordclub verheugen zich op eindelijk weer eens een normale donderdag om bij te kletsen. Maar helaas, hun rust is van korte duur. Een plaatselijke televisie-beroemdheid is op zoek naar een sensationele scoop en de amateurspeurders laten zich maar al te graag inzetten om twee onopgeloste moorden te onderzoeken.

Ondertussen hoopt Elizabeth, de officieuze leider van de moordclub, haar verleden bij de inlichtingendienst eindelijk achter zich te laten. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk, want ze krijgt onverwachts bezoek van een oude vijand, die haar een ultimatum stelt: ze moet iemand vermoorden, anders wordt ze zelf vermoord.

Terwijl Elizabeth worstelt met haar geweten, duiken de andere leden van de moordclub in het mysterie van de twee oude moorden. Ze worden geholpen door een bonte stoet aan nieuwkomers (onder wie televisiesterren, witwassers en voormalig KGB’ers) en ontdekken een verband tussen de moordenaar en de missie van Elizabeth. Zullen ze de zaak op tijd oplossen om haar te redden?

Schrijver: Richard Osman
Oorspronkelijke titel: The bullet that missed
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789403169613
Uitgever: Cargo
De laatste duivel die sterft

Tijdens de kerstdagen zou je het eigenlijk rustig aan moeten doen, maar dat geldt niet voor de leden van De moordclub (op donderdag). Vooral niet als op tweede kerstdag een uiterst gevaarlijk pakketje langs de kust van Engeland wordt gesmokkeld en in de buurt van het bejaardentehuis in Coopers Chase vermist raakt.

Het pakketje is zo waardevol dat er chaos en paniek uitbreekt, en al snel vallen er slachtoffers - zelfs iemand die heel dicht bij de groep oude speurneuzen staat. De leden van de moordclub worden tegen wil en dank betrokken bij de zoektocht naar het pakketje, en krijgen te maken met hun meest angstaanjagende tegenstanders ooit. Een moordenaar is op weg naar hen, en alles draait om de vraag: wie is de laatste duivel die sterft?

Schrijver: Richard Osman
Oorspronkelijke titel: The last devil to die
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789403129280
Ebook: 9789403130736
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers