Boekenplank:
Kies

Boeken van Maria Peters

Maria C. Peters studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar kandidaatsexamen studeerde ze aan de Nederlandse Filmacademie waar ze in 1983 examen aflegde met de (korte) speelfilm Alle vogels vliegen. Peters is filmproducente, filmregisseuse en scenarioschrijfster.

Meer over Maria Peters

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Nederlandse Antillen


Overzicht

De dirigent

De dirigent is het meeslepende levensverhaal van de Rotterdamse Antonia Brico, die uitgroeide tot de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld.

Willy Wolters wil orkestdirigent worden. Er is één probleem: het is 1928 en Willy is een vrouw. In haar tijd worden vrouwen zelden toegelaten tot het conservatorium, laat staan dat ze orkestdirectie mogen studeren.

Maar Willy is vastbesloten. Ze heeft een bijbaantje in het Concertgebouw, studeert dagelijks piano en reist stad en land af om een dirigent zover te krijgen dat hij haar lesgeeft. Tijdens haar zoektocht komt ze Frank Thomsen tegen: een steenrijke, aantrekkelijke man met connecties in de muziekwereld. In eerste instantie moeten de twee niks van elkaar hebben, maar uiteindelijk worden ze smoorverliefd.

Intussen timmert Willy flink aan de weg. Maar als ze haar dromen wil najagen, zal ze Frank moeten achterlaten om onder de naam Antonia Brico succesvol te worden.

Schrijver: Maria Peters
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022588680
Ebook: 9789402314045
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers