Boekenplank:
Kies

Boeken van Robin Pilcher

Meer over Robin Pilcher

Genre: Roman

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De terugkeer - A matter of trust
  • Een ander klimaat - A risk worth taking
  • Opnieuw beginnen - Starting over
  • Vlucht over de oceaan - An ocean apart

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe terugkeer
Wanneer Claire Barclay hoort dat haar geliefde stiefvader een beroerte heeft gehad, besluiten zij en haar man Art vanuit New York naar Schotland te vliegen om gedurende de zomer voor Leo te zorgen. Leo blijkt niet meer zelfstandig te kunnen wonen, maar weigert zijn vertrouwde huis te verlaten.

Art komt met een plan om de woning te verbouwen tot conferentieoord en ernaast een cottage te laten bouwen voor Leo. De situatie wordt gecompliceerd als Claires oude vlam, Jonas Fairwether, de verzorger en vertrouweling van Leo, voorstelt om het huis en het land te veilen.

Dan ontdekt Claire dat er een aanvraag is ingediend om een bouwproject te starten op het land van Leo. Ze begint te vermoeden dat Jonas misbruik probeert te maken van de oude man. Maar is dat echt zijn enige motief?
Schrijver: Robin Pilcher
Oorspronkelijke titel: A matter of trust
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047516071
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Een ander klimaat
De eens zo succesvolle zakenman Dan Porter is werkeloos, lethargisch en eenzaam. Zijn vrouw Jackie, beeldschoon en succesvol manager van een modebedrijf, met wie hij twintig jaar getrouwd is, walgt van hem en zijn besluiteloosheid. Ze vindt afleiding bij een jongere mannelijke collega. Zijn dochters puberen er op los en met zijn zoon Josh heeft hij nauwelijks contact.

Een tijdschriftartikel over een bedrijf in Schotland brengt Dan weer tot leven. Als bedrijfsleider vertrekt hij naar het hoge noorden. Zijn vrouw en dochters zullen hem niet missen en Josh neemt het radicale besluit mee te gaan.

In Schotland leren vader en zoon een ander leven kennen, harder maar ook eenvoudiger, eerlijker. Dan sluit vriendschap met Patrick en Katie, de eigenaars van het bedrijf. Patrick heeft multiple sclerose en ziet in Dan zijn opvolger. Wanneer zich een diepe crisis voordoet wordt Dan gedwongen de ware betekenis van zijn huwelijk en zijn bestaan onder ogen te zien en ingrijpende keuzes te maken...
Schrijver: Robin Pilcher
Oorspronkelijke titel: A risk worth taking
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789041014634
Uitgever: Van Reemst
Opnieuw beginnen
Het afgelopen jaar is niet makkelijk geweest voor Liz Dewhurst: haar moeder kwam te overlijden en tot overmaat van ramp verliet haar man Gregor haar voor een andere, jongere vrouw. Noodgedwongen, maar niet bereid om bij de pakken neer te zitten, trekken Liz en haar zoon Alex in bij Liz' vader, die op een boerderij vlakbij Gregor woont. Hun enige hoop op een financieel betere toekomst is eventuele verkoop van de boerderij om plaats te maken voor een golfbaan naast de beroemde baan van St. Andrews in Schotland.

Om de inkomsten wat te verhogen besluiten ze een kostganger in huis te nemen en tussen deze eigenzinnige man, Arthur Kempler - een docent van Alex - en Liz ontstaat een warme vriendschap. Wanneer hij haar dan ook vraagt hem naar Spanje te begeleiden, neemt zij dit aanbod met beide handen aan.

Geheel onverwachts ontmoet zij daar Arthurs zoon Will, die volstrekt niet met zijn vader overweg kan. Liz raakt daardoor in een weinig benijdenswaardige situatie tussen vader en zoon bekneld. Bij haar terugkeer in Schotland krijgt Liz echter een dramatisch bericht te verwerken, dat haar toekomst ingrijpend zal veranderen.
Schrijver: Robin Pilcher
Oorspronkelijke titel: Starting over
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041010445
Uitgever: Van Reemst
Vlucht over de oceaan
Davids wereld is ingestort na het overlijden van zijn geliefde vrouw Rachel. Hij is met zijn drie kinderen ingetrokken bij zijn ouders op hun Schotse landgoed Inchelvie en heeft alle interesse in zijn baan bij het familiebedrijf, een whiskydistilleerderij, verloren. In een poging om aan zijn ondraaglijke verdriet te ontkomen stort hij zich op werken in de tuinen rondom Inchelvie.

Door een crisis op de distilleerderij is David echter genoodzaakt voor de zaak naar Amerika te reizen, alwaar hij wordt verrast door de anonimiteit die hij daar ondervindt. David besluit zijn verblijf als vreemde in een onbekend land te verlengen, en accepteert een baantje als tuinman.

Door letterlijk afstand te nemen van Schotland, kan David dingen in perspectief zien, en is hij weer in staat zijn gedachten te ordenen. En juist als hij - geïnspireerd door een nieuwe vriendschap - beseft dat hij verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn eigen familie en hun bedrijf, wordt hij naar huis geroepen vanwege een tragisch voorval.
Schrijver: Robin Pilcher
Oorspronkelijke titel: An ocean apart
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041006424
Uitgever: Van Reemst

Gerelateerde schrijvers