Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Victoria Platova

Boeken van Victoria Platova

Meer over Victoria Platova

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Oekraïne


Overzicht

  • Doopvont van de duivel - Kupel' d'javola
  • Vaarwel Ladybird - Bitvy boz'ich korovok

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoopvont van de duivel
Drie vriendinnen die elkaar kennen van de kunstacademie, komen op mysterieuze wijze in het bezit van een oud en zeer kostbaar schilderij. Het gaat om een deel van een altaartriptiek dat aan het begin van de zestiende eeuw geschilderd moet zijn door een schimmige Hollandse meester. Deze kunstenaar had een angstwekkende reputatie: de meeste van de door hem geschilderde personen stierven namelijk direct nadat het schilderwerk was voltooid.

De aanvankelijke vreugde van de drie vriendinnen slaat om in een beklemmende angst, als ze zien dat een van de figuren op de voorgrond van het schilderij onmiskenbaar lijkt op een van hen. Dan horen ze bovendien dat ook de vorige eigenaar van het schilderij een merkwaardige dood is gestorven...
Schrijver: Victoria Platova
Oorspronkelijke titel: Kupel' d'javola
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789056721275
Uitgever: Signatuur
Vaarwel Ladybird
Als Nastja naar Sint Petersburg gaat om haar broer te bezoeken, komt ze te laat: Kirill Langer is dood. Zelfmoord, volgens de politie.

De toestand van de woning lijkt dit te bevestigen: de stereo-installatie en tv zijn verwoest en op de muren zijn honderden lieveheersbeestjes gekrast. Maar Nastja gelooft niet dat haar broer zelfmoord heeft gepleegd.

Waarom heeft hij in spiegelbeeld Vaarwel Ladybird op het raam geschreven? Waarom is er geen afscheidsbrief? En waarom belde zijn vriendin Mitsuoko direct de politie, alleen omdat Kirill niet op de afgesproken tijd gekomen was?

Dan vindt Nastja in Kirills jas een dreigbrief. Nu weet ze het zeker: Kirill is vermoord...
Schrijver: Victoria Platova
Oorspronkelijke titel: Bitvy boz'ich korovok
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789056721350
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers