Boekenplank:
Kies
  • Home
  • P
  • Frances de Pontes Peebles

Boeken van Frances de Pontes Peebles

Frances de Pontes Peebles is geboren in Brazilië, groeide op in Miami, studeerde aan de University of Texas en woont nu in Chicago. Ze heeft met haar romans en korte verhalen meerdere prijzen gewonnen.

Meer over Frances de Pontes Peebles

Genre: Roman

Geboorteland: Brazilië

Website: Frances de Pontes Peebles


Overzicht

  • De naaister van Pernambuco - The Seamstress
  • Dochters van de samba - The air you breathe

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe naaister van Pernambuco
De gezusters Emília en Luzia dos Santos, opgegroeid in een dorpje in het noorden van Brazilië, zijn heel verschillend van aard en al vroeg scheiden zich hun wegen.

De romantische Emília trouwt met de zoon van de rijke Dr. Duarte Coelho uit Recife. De temperamentvolle Luzia sluit zich aan bij de 'cangaceiros', een bende revolutionairen die strijdt tegen de uitbuiting door machtige grootgrondbezitters en voor sociale hervormingen.

Wanneer Luzia trouwt met hun leider Antonio, bijgenaamd de Havik, komt haar leven steeds meer in gevaar. Emília's leven in de grote stad wordt overschaduwd door innig verdriet en eenzaamheid. Ze weet dat ze haar zus Luzia waarschijnlijk nooit meer zal zien, maar ontwikkelt een indirecte manier om met haar te communiceren. Dan vertrouwt Luzia haar een groot geheim toe.
Schrijver: Frances de Pontes Peebles
Oorspronkelijke titel: The Seamstress
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044322842
Ebook: 9789044344080
Uitgever: The House of Books
Dochters van de samba

Brazilië, 1930. De 9-jarige Dores werkt op een suikerplantage; de even oude Graça is de verwende dochter van de eigenaar. De meisjes vinden elkaar in hun passie voor muziek. De een zingt als een engel, de ander schrijft onvergetelijke muziek.

De muziek brengt hen samen, drijft hen uit elkaar, voert hen van Brazilië naar Amerika en lokt hen weer naar huis. Ze zijn elkaars beste vriendinnen en grootste vijanden, elkaars geliefden en rivalen.

Dochters van de samba is een grootse en meeslepende roman over vriendschap, ambitie, roem en de prijs die je daarvoor betaalt...

Schrijver: Frances de Pontes Peebles
Oorspronkelijke titel: The air you breathe
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026146923
Ebook: 9789026146930
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers