Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne B. Ragde

Meer over Anne B. Ragde

Genre: Roman

Geboren: 1957

Geboorteland: Noorwegen


De Neshov Trilogie

  1. Het leugenhuis - Berlinerpoplene
  2. Het wenshuis - Eremittkrepsene
  3. Het droomhuis - Nattønsket

gedetailleerd overzicht

De Neshov TrilogieHet leugenhuis
Het is een week voor Kerstmis en Anna Neshov ligt op sterven. Haar oudste zoon Tor verwittigt zijn broers Margido en Erlend, die jaren geleden het ouderlijk huis met ruzie hebben verlaten, en zijn dochter Torunn, die hij nog maar één keer heeft ontmoet.

Als Anna overlijdt, worden deze vier totaal verschillende mensen, die niets van elkaar afweten, gedwongen in afwachting van de begrafenis te logeren op de familieboerderij, waar Tor varkens houdt. Oude ruzies en tegenstellingen vlammen weer op en gaandeweg wordt duidelijk waarom de broers zo van elkaar vervreemd zijn. Maar ze merken ook dat het niet gemakkelijk is om je familie en de plek waar je thuishoort de rug toe te keren, hoe graag je dat ook zou willen.

En dan is Anna's man er nog, de vader van de broers, een zwijgzame pantoffelheld, die door iedereen wordt genegeerd en geminacht. Maar uitgerekend hij komt met een onthulling die de familieverhoudingen totaal op zijn kop zet en de broers dwingt hun hele leven in een nieuw daglicht te zien...
Schrijver: Anne B. Ragde
Oorspronkelijke titel: Berlinerpoplene
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044519082
Uitgever: De Geus
Het wenshuis
De oude Anna, die met strakke hand de scepter zwaaide over de Neshov-boerderij, overlijdt onverwachts. Na haar dood moeten haar drie zoons Tor, Margido en Erlend verder met hun leven. Dat blijkt niet eenvoudig nadat hun vader een familiegeheim heeft onthuld dat de onderlinge verhoudingen op zijn kop zet en dat grote gevolgen heeft, ook voor Tors dochter Torunn.

Ze zijn gedwongen op zoek te gaan naar nieuwe waarheden, nieuwe zekerheden en nieuwe toekomstdromen. Dat betekent dat ze ingrijpende keuzes moeten maken, waarbij de keuze van Erlend en zijn partner in Kopenhagen de meest verrassende is...

Lukt het hun om de familie bij elkaar te houden? Hoe sterk is de band tussen deze mensen, die elkaar nauwelijks kennen?
Schrijver: Anne B. Ragde
Oorspronkelijke titel: Eremittkrepsene
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044512410
Ebook: 9789044527100
Uitgever: De Geus
Het droomhuis
Op de Neshov-boerderij heeft Torunn het moeilijk. Na de zelfmoord van haar vader moet ze alle zeilen bijzetten om de boerderij te runnen en de varkens te verzorgen.

Ondertussen zijn in Kopenhagen de verwachtingen hooggespannen: Erlend en zijn partner Krumme verwachten twee baby's met het lesbische stel Jytte en Lizzi. De vier reizen af naar de familieboerderij om hun plannen voor de toekomst uit de doeken te doen.
Schrijver: Anne B. Ragde
Oorspronkelijke titel: Nattønsket
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044512427
Uitgever: De Geus

Gerelateerde schrijvers