Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Taylor Jenkins Reid

Boeken van Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid is televisie- en filmscenarioschrijver en woont en werkt in Los Angeles.

Meer over Taylor Jenkins Reid

Genre: Roman

Geboren: 1983

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Taylor Jenkins Reid


Overzicht

  • In een ander leven - Maybe in another life
  • One true loves - One true loves
  • Supernova - Forever, interrupted

California Dream (Crossover) Serie

  1. De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo - The seven husbands of Evelyn Hugo
  2. Daisy Jones & The Six - Daisy Jones & The Six
  3. Het feest van de eeuw - Malibu rising
  4. Carrie Soto is back - Carrie Soto is back

gedetailleerd overzicht

OverzichtIn een ander leven

Eén nacht. Twee keuzes. Een wereld van verschil...

Hannah Martin is negenentwintig en weet niet wat ze wil met haar leven. Ze heeft overal gewoond en het ene na het andere baantje gehad. Dan besluit ze terug te gaan naar haar geboortestad Los Angeles en tijdelijk bij haar hartsvriendin Gabby te logeren.

Op het welkomstfeest dat voor haar wordt georganiseerd, ontmoet ze haar ex, Ethan. Het klikt meteen weer, net als vroeger. Wanneer Gabby haar na middernacht vraagt of ze mee naar huis gaat, is Hannah in dubio, want Ethan biedt haar een lift aan als ze nog wil blijven. Gaat ze mee met Gabby? Of blijft ze bij Ethan?

In afwisselende verhaallijnen leeft Hannah beide keuzes, die al snel uitmonden in twee totaal verschillende levens.

Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Oorspronkelijke titel: Maybe in another life
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026331770
Ebook: 9789026331787
Uitgever: Ambo | Anthos
One true loves

Een jonge vrouw wordt, lange tijd nadat haar man vermist is, opnieuw verliefd. Maar wat als hij na jaren weer terugkomt?

De twintiger Emma Blair trouwt met haar middelbare schoolliefde Jesse. Ze leven het leven van hun dromen in Los Angeles, in alles ver verwijderd van hun ouders in Massachusetts. Maar op de dag dat ze één jaar getrouwd zijn, raakt Jesse vermist bij een helikopterongeluk boven de Stille Oceaan.

Gebroken keert Emma terug naar haar ouders. Dan komt ze een vriend van vroeger tegen, Sam, en totaal onverwacht wordt ze weer verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk. Tot ze een telefoontje krijgt, van Jesse. Emma moet kiezen tussen een echtgenoot en een aanstaande, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan...

Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Oorspronkelijke titel: One true loves
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026365614
Ebook: 9789026365621
Uitgever: Ambo | Anthos
Supernova

'Heb je weleens van een supernova gehoord? Een supernova straalt feller dan welke ster ook en dooft vervolgens heel snel uit: een korte explosie van energie. Ik stel me zo voor dat jij en Ben ook een supernova waren: in de korte tijd die jullie gegund was, hebben jullie meer passie beleefd dan de meeste mensen in hun hele leven.'

Wanneer Elsie op een regenachtige nieuwjaarsdag Ben Ross ontmoet, spatten de vonken er meteen van af. Binnen een paar weken zijn ze smoorverliefd en tegen het eind van het voorjaar gaan ze in een opwelling naar Las Vegas om te trouwen.

Negen dagen later wordt Ben op de fiets geschept door een vrachtwagen en is hij op slag dood. Wanneer Elsie in paniek aankomt in het ziekenhuis wordt ze geconfronteerd met Susan, Bens moeder. Zij weet niets van Elsies bestaan af en is geenszins van plan haar te accepteren als Bens echtgenote.

Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Oorspronkelijke titel: Forever, interrupted
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789047203759
Ebook: 9789047204442
Uitgever: Ambo | Anthos

California Dream (Crossover) SerieDe zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Hollywoodfilmicoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze maar door schandalen geteisterde leven. Ze benadert de jonge journalist Monique Grant, die gefascineerd luistert naar wat Evelyn te vertellen heeft. Maar naarmate Monique dieper in de herinneringen van de Hollywoodlegende duikt, krijgt ze het onbehaaglijke gevoel dat Evelyn iets verzwijgt.

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo is een adembenemende roman die de lezer moeiteloos meevoert, van de gloriedagen van Hollywood in de jaren zestig tot de harde, hedendaagse realiteit. Het is een verhaal over meedogenloze ambitie, onverwachte vriendschap en een grote, verboden liefde, geïnspireerd op de levens van Hollywood-diva’s Elizabeth Taylor en Ava Gardner.

Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Oorspronkelijke titel: The seven husbands of Evelyn Hugo
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026352874
Ebook: 9789026352881
Uitgever: Ambo | Anthos
Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six vertelt het verhaal van Daisy Jones, die er eind jaren zestig in LA met haar hese stem en zwoele uiterlijk van droomt een beroemde zangeres te worden. Ze ontmoet Billy Dunne, de frontman van de opkomende rockband The Six. De vonken vliegen ervan af en hun eerste hit slaat in als een bom.

Billy’s vrouw Camila wil dat hij het hoofd koel houdt; ze is zich bewust van de chemie tussen haar man en Daisy, maar hun huwelijk en gezin staan voorop. Die romantiek is niets voor de coole toetseniste Karen, die alles opzij schuift voor haar carrière, in een tijd die daar nog niet rijp voor is.

Daisy Jones & The Six is een aanstekelijke roman over de opkomst en ondergang van een band, maar bovenal over drie vrouwen die leven voor hun dromen en er alles voor overhebben om die te laten uitkomen.

Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Oorspronkelijke titel: Daisy Jones & The Six
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026349249
Ebook: 9789026349256
Uitgever: Ambo | Anthos
Het feest van de eeuw

Het feest van de eeuw is een adembenemende roman over een onvergetelijke nacht in het leven van een beroemd gezin. Een dramatische nacht, waarin ieder van hen voor een keuze komt te staan met gevolgen voor hen allemaal...

Malibu, 1983, de dag van het zomerfeest van de Riva’s, met wie iedereen gezien wil worden. De jetset van LA kijkt er zoals elk jaar naar uit. Behalve Nina Riva: zij was liever ergens anders geweest. Ze staat niet graag in het middelpunt en is bovendien net gedumpt door haar beroemde echtgenoot. En misschien haar broer Hud ook niet: hij heeft nog iets op te biechten aan zijn broer Jay, die zelf niet kan wachten totdat het zover is, want de vrouw van zijn dromen komt. En de jongste, Kit, heeft zo haar eigen geheimen, inclusief een stiekem uitgenodigde gast.

Tegen middernacht is het feest in volle gang, tegen de ochtend is de villa in vlammen opgegaan...

Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Oorspronkelijke titel: Malibu rising
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789026354885
Ebook: 9789026354892
Uitgever: Ambo | Anthos
Carrie Soto is back

Carrie Soto is back vertelt het verhaal van een legendarische tennisser die een comeback maakt om haar grandslamrecord terug te winnen...

Carrie Soto’s fanatisme op de tennisbaan heeft haar niet populair gemaakt. Maar wanneer ze haar carrière beëindigt is ze de beste ooit: ze heeft elk record verbroken en twintig grandslamtitels gewonnen. Ze offerde er zo goed als alles voor op.

Zes jaar later ziet Carrie vanaf de tribune van de US Open dat het record haar wordt afgenomen door de meedogenloze speler Nicki Chan. Dit kan ze niet accepteren: ze neemt de beslissing om een comeback te maken en het record terug te winnen.

De media zijn haar echter niet goedgezind en op haar zevenendertigste is ze niet meer zo snel en zo sterk als vroeger. Zal Carrie Soto haar record terugkrijgen?

Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Oorspronkelijke titel: Carrie Soto is back
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026361708
Ebook: 9789026361715
Uitgever: Ambo | Anthos