Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Santiago Roncagliolo

Boeken van Santiago Roncagliolo


Overzicht

  • Schaamte - Pudor

Félix Chacaltana

  1. Aprilrood - Abril rojo
  2. Bloed aan de paal - La pena máxima
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtSchaamte
Alfredo heeft nog zes maanden te leven, maar hij vindt geen geschikt moment om het zijn familie te vertellen. Zijn moeder is net gestorven, zijn bejaarde vader ontmoet een nieuwe liefde en sluit zich op in het verzorgingstehuis waar zij woont, zijn vrouw ontvangt liefdesbriefjes van een geheime minnaar, zijn tienerdochter neemt wraak op haar beste vriendin en zijn zoon ziet geesten. En tot overmaat van ramp is de kat er ook nog eens vandoor. Alfredo zoekt troost bij zijn secretaresse, zonder de gevolgen te overzien...
Schrijver: Santiago Roncagliolo
Oorspronkelijke titel: Pudor
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-567-2301-9
Uitgever: Signatuur

Félix ChacaltanaAprilrood
Adjunct-districtsofficier van justitie Félix Chacaltana Saldívar onderzoekt een aantal moorden in Ayacucho, Peru. Félix Chacaltana heeft nog nooit iets slechts gedaan, nog nooit iets goeds gedaan, nog nooit iets gedaan wat níét is bepaald door wetten en regels. Zijn moeder is al jaren dood, maar haar kamer thuis is voor hem een toevluchtsoord; hij praat met haar, legt kleren klaar op haar bed en belooft haar op tijd thuis te zijn. Zijn vrouw heeft hem verlaten en hij is eenzaam, al leert hij een serveerster kennen in een morsig restaurantje en gloort er door haar weer voorzichtig licht aan de horizon. Maar de gruwelijke moorden nemen hem steeds meer in beslag en kruipen onder zijn huid. Het nepbloed dat gebruikt wordt tijdens de Heilige Week in Ayacucho - die op vrij gewelddadige wijze wordt gevierd - vermengt zich met het echte bloed van de slachtoffers en Félix Chacaltana maakt kennis met onvervalste horror. Horror die zich niet houdt aan het burgerlijk wetboek.
Schrijver: Santiago Roncagliolo
Oorspronkelijke titel: Abril rojo
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-567-2223-4
Uitgever: Signatuur
Bloed aan de paal
Lima, 1978. Een man met een verdacht rugzakje wordt achtervolgd door de straten van een volksbuurt in de hoofdstad en vermoord op klaarlichte dag. Niemand heeft iets gezien of gehoord. De moordenaar heeft het perfecte moment gekozen: de stad is volkomen verlaten, iedereen zit aan de tv gekluisterd en net op dat moment maakt Peru een weergaloos doelpunt tijdens het WK in Argentinië. Tijdens zijn onderzoek - in gang gezet door een schijnbaar onbenullige vergissing met een ambtelijk documentje - ontdekt Félix Chacaltana hoe ver mensen gaan om hun eigen hachje te redden en hoe elastisch hun moraal is. Aan het einde van de reis is Chacaltana's leven voorgoed veranderd.
Schrijver: Santiago Roncagliolo
Oorspronkelijke titel: La pena máxima
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048824397
Uitgever: Meridiaan

Gerelateerde schrijvers