Boekenplank:
Kies
  • Home
  • R
  • Edward Rutherfurd

Boeken van Edward Rutherfurd

Meer over Edward Rutherfurd

Genre: Roman

Website: http://www.edwardrutherfurd.com

Overzicht

  • Londen - London
  • New York - New York
  • Parijs - Paris
  • Rusland - Russka
  • Sarum - Sarum

Dubbel uitgegeven titels

  • Russka - zie Rusland
Dubbel uitgegeven titels

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Londen
Londen nodigt de lezer uit...

om een fantastische reis door twintig eeuwen te maken - vanaf de Romeinse tijd, de Normandische verovering en het Londen van Shakespeare naar de Victoriaanse tijd en het Londen van nu.

en om voor het eerst haar ware verleden en heden te ontdekken.

Op magistrale wijze heeft de auteur feiten en fictie vermengd en een episch meesterwerk geschreven dat zowel de liefhebber van historische romans als de historicus zelf aan zijn stoel gekluisterd zal houden.
Schrijver: Edward Rutherfurd
Oorspronkelijke titel: London
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-269-7347-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
New York
Er is geen stad die meer tot de verbeelding spreekt dan New York. De stad is veel bezongen, veel besproken, maar zelden zo compleet en indrukwekkend beschreven als in deze roman. Als lezer begin je je wandeling door de geschiedenis van New York in de tijd van Peter Stuyvesant en volg je steeds enkele tot de verbeelding sprekende families, zodat je de stad zich door hun ogen ziet ontwikkelen tot wat die nu is.

Wandel door Central Park, over Fifth Avenue en over The Brooklyn Bridge. Lees over het New York van de Indiaanse nederzettingen van Manhattan en het Nederlandse Nieuw-Amsterdam tot de Engelse overname, van de Onafhankelijkheidsoorlog, de grote beurskrach van 1929 en de bouw van het Empire State Building tot de nadagen van 9/11. New York laat een onuitwisbare indruk achter.

Schrijver: Edward Rutherfurd
Oorspronkelijke titel: New York
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026129476
Uitgever: De Fontein
Parijs
Parijs is een wereldstad en een begrip. In deze epische roman van Edward Rutherfurd maak je een wandeling door de geschiedenis van Parijs aan de hand van twee families die elkaar op elk gebied beconcurreren. Door hun ogen zie je de stad groeien tot de metropool van vandaag.

Van de oevers van de Seine tot de bouw van de Eiffeltoren, van het decadente 'joie de vivre' van 'La Belle Époque' tot de lichtstad die ook vandaag nog hét symbool is van de romantiek: het boek Parijs is even meeslepend als de stad zelf.

Schrijver: Edward Rutherfurd
Oorspronkelijke titel: Paris
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026134890
Uitgever: De Fontein
Rusland
In de historische roman Rusland (Russka) wordt bijna twintig eeuwen geschiedenis verteld van een van de meest intrigerende landen ter wereld: Rusland. Op magistrale wijze neemt Rutherfurd ons mee aan de hand van de lotgevallen van vier families. Zij allen hebben hun wortels in Russka, een dorpje gelegen in het hart van Rusland tussen de Don en de Wolga, daar waar bossen en steppen elkaar ontmoeten.

Door oorlogen, huwelijken en persoonlijke veroveringen raken de families met elkaar verbonden. Sommige leden blijven in Russka, andere zwerven uit over Rusland of vluchten naar het Westen... maar hun afkomst vergeten zij nooit. De tsaren, de Wolga, Lenin, Moskou, Stalin, Leningrad, De Russische Revolutie, Rusland is een roman die doorspekt is met de rijke geschiedenis van het land.

* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Russka.
Schrijver: Edward Rutherfurd
Oorspronkelijke titel: Russka
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026144769
Uitgever: De Fontein
Sarum
Sarum is de magistrale geschiedenis van een stad en vijf families over een periode van tienduizend jaar - van de laatste ijstijd tot het heden. De plaats is Salisbury: een van de oudste en meest tot de verbeelding sprekende steden op de Britse eilanden. Salisbury werd gebouwd in een vruchtbaar dal waar vijf rivieren samenvloeien en groeide uit van een primitieve nederzetting tot een van de grootste en boeiendste cultuurcentra van Engeland.

De vijf families zijn niet alleen geworteld in hun geboortegrond, hun wel en wee is verweven met dat van hun stad. Daarnaast zijn ze ook met elkaar verbonden geraakt door hun huwelijken, rivaliteiten en ambities.

De Wilsons: afstammelingen van de uit zijn clan gestoten prehistorische jager Tep; De Masons: wier voorvaderen de reusachtige rolstenen van Stonehenge bewerkten en de machtige kathedraal van Salisbury hielpen bouwen; De Porteusen: nakomelingen van de jonge Romein Caius Porteus, die naar het koude, vochtige Britannia werd verbannen; De Shockleys: afstammend van de mooie Saksische Aelgifu die samen met haar broers de Vikingen bevocht; en tenslotte De Godfreys: wier Normandische voorvader samen met Willem de Veroveraar op Engelse bodem triomfen vierde.

* Dit boek werd eerder in twee losse delen uitgegeven (Sarum 1 en Sarum 2).

Schrijver: Edward Rutherfurd
Oorspronkelijke titel: Sarum
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-5108-028-X
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Dubbel uitgegeven titels

Russka
Zie voor de beschrijving van dit boek: Rusland.
Schrijver: Edward Rutherfurd
Oorspronkelijke titel: zie Rusland
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-269-7204-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Gerelateerde schrijvers