Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Gretta Curran Browne

Boeken van Gretta Curran Browne

Meer over Gretta Curran Browne

Genre: Roman

Geboorteland: Ierland

Website: Gretta Curran Browne


Overzicht

Schaduwen in het zonlicht
Schaduwen in het zonlicht opent als Marian Barnard, in 1945 te vondeling gelegd in Londen en opgevoed in een weeshuis, tijdens haar werk in een bistro de jonge Amerikaanse beroepsmilitair Marc ontmoet. Ze raken hartstochtelijk verliefd, maar al gauw roept de plicht hem terug naar zijn vaderland.

Als Marian zwanger raakt, maakt ze een eind aan de verhouding met Marc, met de mededeling dat ze een andere liefde heeft gevonden. Maar Marc volhardt. Ze krijgen een zoon die ze Philippe noemen. Marc sneuvelt in Vietnam en bij dat verschrikkelijke nieuws overlijdt zijn vader aan een hartaanval, zonder zijn vrouw te vertellen over het bestaan van hun beider kleinzoon.

Alleen, maar met hulp van de restauranteigenaren met wie zij bevriend is geraakt, voedt Marian de kleine Philippe op. Maar als de jongen zestien is, slaat het noodlot opnieuw toe: zijn moeder van wie hij zielsveel houdt, wordt op straat doodgestoken. Op zoek naar zijn familie, en naar de moordenaar van zijn moeder, stuit Philippe op een onthutsend familiegeheim.
Schrijver: Gretta Curran Browne
Oorspronkelijke titel: Ghosts in sunlight
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022531402
Uitgever: Uitgeverij M