Boekenplank:
Kies

Boeken van Ann Moore

Meer over Ann Moore

Genres: Christelijk, Roman

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Grace O'Malley / Gracelin O'Malley

  1. Grace O'Malley - Gracelin O'Malley
  2. Afscheid van Ierland - Leaving Ireland
  3. Achter de horizon - 'Til morning light

Dubbel uitgegeven titels

  • Dochter van Ierland - zie Grace O'Malley
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Grace O'Malley / Gracelin O'MalleyGrace O'Malley
Ierland, 1840. In een gure winterstorm jaagt een vrouw haar paard en wagen over de modderige weg langs de rivier. Haar zoontje houdt haar stevig vast. Dan, in een onbewaakt ogenblik, struikelt het paard - het wagentje kantelt en valt bovenop het kind. De vrouw wordt door de woedende wind steeds verder het water ingeduwd, de kolkende stroming in.

Door dit trieste ongeluk verliest de Ierse Grace O'Malley als jong meisje haar moeder. Haar broer raakt voor het leven gehandicapt. Zo goed als ze kan neemt het meisje haar moeders rol in het arbeidersgezin over.

Aan dit leven komt echter snel een einde als de Engelse landheer Donnelly haar bij een dorpsfeest opmerkt. Hij raakt in de ban van Grace's schoonheid en vraagt haar ten huwelijk. Zo wordt de man van wie Grace's familie grond pacht, ook de echtgenoot van het meisje.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Ann Moore
Oorspronkelijke titel: Gracelin O'Malley
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789023993421
Ebook: 9789023916598
Uitgever: Mozaïek
Afscheid van Ierland
De man van Grace O'Malley is in het Ierse verzet omgekomen, en ook Grace zelf wordt gezocht door de Engelse regering. Grace neemt de moeilijkste beslissing van haar leven - ze vertrekt per schip uit Ierland in de hoop op een betere toekomst. Ze laat twee dingen achter waarmee ze met al haar vezels verbonden is: haar land - een land in doodsnood - en haar pasgeboren zoontje John Paul.

Grace overleeft de overtocht naar Amerika en voegt zich bij haar broer Sean in Manhattan. Gekweld door de keuzes die ze in het verleden heeft gemaakt en wanhopig verlangend naar nieuws over John Paul, valt het leven in het nieuwe vaderland haar zwaar. En dat wordt er niet beter op als Grace de harde realiteit van het immigrantenleven leert kennen. Het Ierse district, waar de immigranten gedwongen wonen, blijkt een verschrikkelijk oord vol ziekte en criminaliteit te zijn.

Langzamerhand vat Grace moed om in opstand te komen tegen de corruptie en onrechtvaardigheid - maar haar dappere daden blijken een bedreiging te vormen voor de mensen die ze juist wil beschermen.
Schrijver: Ann Moore
Oorspronkelijke titel: Leaving Ireland
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789023993438
Ebook: 9789023914150
Uitgever: Mozaïek
Achter de horizon
Grace O’Malley heeft haar man in de Ierse onafhankelijkheidsstrijd verloren. Zijzelf wist op het nippertje te ontkomen, maar moest het door hongersnood geteisterde Ierland ontvluchten. Na een zware zeereis bereikt ze aan de andere kant van de oceaan de Nieuwe Wereld, waar ze vastbesloten is een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen.

Het leven voor Ierse immigranten in Manhattan is echter ondraaglijk zwaar. Grace besluit het continent over te steken en naar San Francisco te gaan; daar woont de kapitein die haar ooit ten huwelijk heeft gevraagd. Omwille van de kinderen wil ze zijn aanzoek nu aannemen.

Bij aankomst blijkt de kapitein nergens te bekennen, en San Francisco is een gevaarlijke stad voor een vrouw alleen. Wanneer een arts haar een baan en woonruimte aanbiedt in zijn eigen huis, neemt Grace dat aanbod met beide handen aan. Ze wordt de nieuwe kok in een vreemdsoortig huishouden.

Dan keert de kapitein eindelijk terug. Als de plannen voor de bruiloft in een vergevorderd stadium zijn, ontdekt Grace dat ze haar verleden nog steeds niet definitief achter zich heeft kunnen laten. Zal ze ooit echt een nieuw begin kunnen maken?
Schrijver: Ann Moore
Oorspronkelijke titel: 'Til morning light
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789023993810
Ebook: 9789023914044
Uitgever: Mozaïek

Dubbel uitgegeven titelsDochter van Ierland

Zie voor de beschrijving van dit boek: Grace O'Malley.

Schrijver: Ann Moore
Oorspronkelijke titel: zie Grace O'Malley
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789023961635
Ebook: 9789023961017
Uitgever: Mozaïek