Boekenplank:
Kies

Boeken van Marcus Sakey

Meer over Marcus Sakey

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Marcus Sakey


Overzicht

  • Breekpunt - The blade itself
  • Briljant - Brilliance

gedetailleerd overzicht

OverzichtBreekpunt
Na een dodelijk schot tijdens een mislukte roofoverval in de donkere krochten van Chicago, beseft de jonge Danny Carter dat hij zijn buurt moet ontvluchten om te overleven. Zijn maat Evan wordt veroordeeld tot twaalf jaar gevangenis.

Vele jaren later leeft Danny een eerlijk en gelukkig bestaan, heeft een mooie baan en woont samen met Karen, de vrouw van zijn dromen. De enige connectie met zijn oude buurt en zijn duistere verleden is zijn beste vriend Patrick, die het criminele circuit nooit de rug heeft kunnen toekeren.

Maar volledig onverwacht staat Evan - na zeven jaar gevangenis - voor zijn neus en zet Danny's zorgeloze leventje volledig op zijn kop. Evan vindt dat er nog een rekening is te vereffenen en betrekt Danny bij zijn snode plan de zoon van Danny's vermogende werkgever te ontvoeren.

Een laatste klus, zo verzekert Evan zijn ex-maat. Een klus waarmee Danny zijn carrière, zijn relatie en zijn vrijheid op het spel zet, want weigeren is geen optie...
Schrijver: Marcus Sakey
Oorspronkelijke titel: The blade itself
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026985560
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Briljant
Ze worden 'briljant begaafden' genoemd: een klein meisje in Wyoming kan iemands duistere geheimen aflezen aan zijn lichaamshouding. In New York graait een man die patronen in beurscijfers kan lezen 300 miljard dollar bij elkaar. In Chicago kan een vrouw zich onzichtbaar maken.

Nick Cooper is een van hen; hij is federaal agent en door zijn gave is hij uitzonderlijk goed in het jagen op terroristen. Zijn huidige doelwit is wellicht de gevaarlijkste man ter wereld. Een genie met bloed aan zijn handen die erop uit is een burgeroorlog te ontketenen. Maar om hem te pakken moet Cooper alles waar hij in gelooft negeren - en zijn eigen soort verraden.
Schrijver: Marcus Sakey
Oorspronkelijke titel: Brilliance
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024563661
Ebook: 9789024563678
Uitgever: Luitingh-Sijthoff