Boekenplank:
Kies

Boeken van Leni Saris

Leni Saris brak in de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog door bij het grote publiek en schreef vanaf dat moment elk jaar twee boeken. Bijna dertig jaar werkte ze na een secretaresseopleiding bij een notariskantoor. Schrijven deed ze in de avonduren. Pas vanaf 1971 wijdde ze zich fulltime aan het schrijven.

BBS: deze pagina is onder bewerking.

Meer over Leni Saris

Genre: Roman

Geboren: 1915 / Overleden: 1999

Nederland

De Daelheym saga
  1. Eendagsbloemen
  2. En zo begon het
  3. Festival in Luzern
  4. Romana
  5. Marjory slaapt niet meer...
  6. Het Boshuis

Gedetaileerd overzicht

De Daelheym saga

Eendagsbloemen
De vijf kinderen Daelheym hebben geen ouders meer. Kyra voelt zich verantwoordelijk voor haar zusjes en broer, vooral de luchthartige zus Lon maakt het haar niet gemakkelijk.

De meisjes erven een buitengoed dat zij gaan exploiteren als pension. De zaken marcheren uitstekend, maar de eensgezindheid van de zusjes krijgt een knak omdat de altijd jaloerse Lon haar zusje het geluk met de jonge dokter Michael niet gunt.

Zo valt de familie uiteen, tot groot verdriet van de berouwvolle Lon, maar Kyra blijft koppig tot Merel, het jongste zusje, op een dag vermist wordt en Kyra tenslotte begrijpt dat al het andere er weinig toe doet als de familie maar één blijft en zij gaan terug naar het oude, vertrouwde 'Boshuis' waar Kyra haar grote liefde Michael terugvindt.
Schrijver: Leni Saris
Eerste uitgave: 1957
ISBN/EAN: 9789020502473
Uitgever: Westfriesland
En zo begon het

Merel Daelheym valt overal waar ze komt op door haar temperament en beeldschone uiterlijk. Al op jonge leeftijd trekt ze de aandacht van een student, die naast zijn ingenieursstudie dol is op fotograferen. Hij maakt van het meisje een foto. Via Merels broer komt hij, Alexander Palda, in contact met de familie Daelheym. Hij verlooft zich met Lon, een ouder zusje van Merel.

Jaren later is Merel op weg een beroemde ballerina te worden. In Parijs ontmoet zij opnieuw haar aanstaande zwager. Alexander en Merel raken zeer tot elkaar aangetrokken. Hij wil echter zijn verloving met Lon niet verbreken en Merel wil haar toekomst niet bouwen op het ongeluk van haar zus. Maar Lon is niet blind voor de feiten...

Schrijver: Leni Saris
Eerste uitgave: 1958
ISBN/EAN: 9789020502480
Uitgever: Westfriesland
Festival in Luzern

De lotgevallen van Gabriëlle, de dochter van een beroemd musicus, die door 'dalen van leed' moest gaan voor ook voor haar de zon van het geluk ging schijnen.

Het grote muziekfestival in Luzern luidt voor haar een nieuw tijdperk in aan de zijde van André, die Gabriëlle had miskend, maar gelukkig zijn fout op het juiste moment inziet.

Schrijver: Leni Saris
Eerste uitgave: 1960
ISBN/EAN: 9789020509342
Uitgever: Westfriesland
Romana

Romana is de dochter van Merel en Alexander Paluda. Haar moeder is een beroemd balletdanseres en haar vader een bekend fotograaf. Romana ziet haar ouders weinig en wordt grootgebracht in het gezin van de oudste zuster van haar moeder. Romana heeft een prettige jeugd, tezamen met haar twee nichtjes en haar neef. In de familie speelde Het Boshuis, een fraai erfgoed dat als exclusief pension wordt geëxploiteerd, altijd een grote rol, maar na vele jaren loopt het toch fout met dat geliefde bezit. Familiebijeenkomsten gaan niet door, niemand kan nog tijd vinden en de jongeren zien de traditie niet zo. De moeilijkheden, ook op financieel gebied, blijven dan ook niet uit. De familie overweegt Het Boshuis te verkopen aan de eeuwige concurrent, Hotel Union.

Dan komt Romana in actie. Zij weet haar familie weer enthousiast te maken en er wordt met man en macht gewerkt om Het Boshuis toch voor de familie te behouden. Romana leidt een druk leven als stewardess en tijdens een vlucht ontmoet zij twee mannen, die kennelijk iets met elkaar te maken hebben en ook aandacht aan haar besteden. Vanaf dat ogenblik volgen de onbegrijpelijke gebeurtenissen elkaar op. Romana voelt zich opgejaagd en achtervolgd en weet niet wat zij van beide mannen moet denken, hoewel zij later toch vriendschap sluit met een van hen, Marek van de Mortel.

Het wordt een angstaanjagende tijd en overal blijkt gevaar te dreigen voor de stewardess, die gewend is met snelle vliegtuigen te reizen maar de liefde voor de oude postkoets nooit heeft kunnen vergeten. Het Boshuis is niet Romana's enige probleem. Mareks leven blijkt een groot geheim te bevatten en pas als dat geheim ontrafeld wordt, kan Marek met Romana toch een betere toekomst tegemoet zien.

Schrijver: Leni Saris
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789020518351
Uitgever: Westfriesland
Marjory slaapt niet meer...

Als Marjory van de Mortel uit een coma ontwaakt, herinnert ze zich niets van het vreselijke ongeluk waardoor ze haar ouders heeft verloren. Moeizaam pakt ze haar leventje weer op, hoewel haar broer Marek haar voor alles wil beschermen.

Marjory krijgt een opdracht als fotomodel in Spanje en daar begint het verleden te herleven. Ze overleeft ternauwernood een aanslag op haar leven. Als de sympathieke fotograaf Nick van Lynden haar kalmerend meetroont naar een terrasje, ziet Marjory plotseling het gezicht uit haar nachtmerries...

Schrijver: Leni Saris
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789020523553
Uitgever: Westfriesland
Het Boshuis

Het Boshuis is een familiehotel en eigendom van de nazaten van de familie Daelheym. Jaarlijks levert het hotel het nodige rendement op, maar de inkomsten zijn steeds vaker onvoldoende. Trouw maken de kinderen en de kleinkinderen dan allemaal een bedrag over naar het familiefonds, waarna het hotel weer door kan draaien.

Het gaat de negentienjarige Rianne van Wilreys erg aan het hart. Zij is het nakomertje van Gabrielle, de stiefdochter van Lon Dalheym, en de bekende zanger André van Wilreys. 'Oma' Lon heeft Rianne in geuren en kleuren verteld over de rol van Het Boshuis in de geschiedenis van de familie. Rianne is vastbesloten dat het hotel veel beter kan draaien, dat leert ze elke dag als studente op de hotelvakschool. Ze wil dolgraag stage lopen en haar ideeën in praktijk brengen. Dan hoort ze opeens dat haar uit Amerika teruggekeerde oom Phillip Het Boshuis wil kopen. De familie vindt het geen probleem, maar Rianne is ontzet!

Maar na de nodige conflicten met haar gefortuneerde oom ontdekt Rianne dat ze meer overeenkomsten dan verschillen hebben. Ze trekken samen op om de grandeur bij Het Boshuis terug te brengen en lopen en passant tegen de liefde van hun leven op...

* Gebaseerd op door Leni Saris nagelaten ideeën en verhaallijnen en geschreven door Louise d'Anjou.

Schrijver: Leni Saris
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789020529425
Ebook: 9789020532609
Uitgever: Westfriesland